Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 26

Wątek: bmw6

Domyślnie

Sam pomysł całkiem fajny jednak moja uwage zwracaja odbicia chyba drzew w bocznych szybach oraz zbyt ciemny samochod

Domyślnie

Coś nie tak jest z kołami, mam wrażenie że są doklejane... albo po jakimś mocnym zabiegu w PS.
    Dodatkowo nieb trochę mi nie pasuje, tzn takie rozmycie chmur jest charakterystyczne raczej dla bardzo długich czasów.
    Łukasz // Nikon D300 + T12-24/f4 + N50/f1.8 + N70-300VR + SB900 // Fujifilm X-T20 + 18-55/f2.8-4

Domyślnie

No bo samochód stał w miejscu i dlatego to tak dziwnie wygląda. Na karoserii samochodu odblaski nie są rozmyte (a przy samochodzie w ruchu by też były), tło jest zrobione motion blurem, a koła radial blurem. Jednak wielu ludzi tego nie widzi, a sama obróbka kolorystyczna i retusz pierwsza klasa

Domyślnie

To takie moje "mazgaje szopowe" hehe... auto stało i to w dodatku na komisie
    dzięki za komenty

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

A ktoś mi tu mówił, że ni toleruje się na forum używania MB I RB w PS`ie mimo iż na moich zdjęciach go nie było....
    A tam gdzie jest - jest to wychwalane... ? WTF ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Angadil Zobacz posta
    A ktoś mi tu mówił, że ni toleruje się na forum używania MB I RB w PS`ie mimo iż na moich zdjęciach go nie było....
    A tam gdzie jest - jest to wychwalane... ? WTF ?
    Nie wiem kolego czy okna pomyliłeś czy jak? O co ty się mnie pytasz? Bo nie łapie. Pamiętaj ,że każda metoda do osiągnięcia celu jest dobra, (no może ja tutaj się nie przyłożyłem).

Domyślnie

wywar pomyliłeś działy
    zapraszam do Grafika, digart, posteryzacja
    www.michalbilko.pl - fotografia tatrzańska

Zbanowany
    Miasto
    Głogów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wywar Zobacz posta
    O co ty się mnie pytasz? Bo nie łapie.
    Nie pytam Ciebie lecz ogółu.
    Umieściłem kiedyś na forum zdjęcie na którym auto stało bokiem do mnie i rozmyłem je zoomując w trakcie naświetlania.
    Dostałem baty za to, że "to nędzna podróba "rig-shota" robiona w PS`ie ","nie tolerujemy photoshopowych rozmyc" etc przy czym zaznaczam, że PS`a nie było tam ani grama.

Tutaj natomiast cały zabieg to jedno wielkie oszustwo wraz z Ctrl + C i Ctrl + V, pojechane radial i motion blurem i nikt się nie czepia i nie krytykuje, że to nie wypada, że wygląda kiepsko i ogólnie do bani.

Cały mój wątek roił się od tego jak to PS jest zły i takie zabiegi również a tu nagle zachwyt i przyzwolenie...
    Czyżbym od pierwszych dni na forum padł pod nóż TWA ??

Tylko o tyle mi chodzi i tylko o to pytam i chciałbym zrozumieć dlaczego jednych miesza się z błotem gdy eksperymentują z takimi zabiegami a innych się wychwala.

Ale nikt mi nie musi odpowidać...

Domyślnie

A nie pomyślałeś o tym, że Twój efekt się po prostu nie spodobał? Tutaj efekt końcowy jest, moim zdaniem, całkiem ciekawy. Dlatego może nikomu nie przeszkadza? Twojego wątku nie widziałem, ale zakładam, że skoro była krytyka to mogła być słuszna.
    Pozdrawiam.
    Darek Bagiński.
    Blog

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów