Szukaj
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Windows 7 jest o wiele szybszy od XP i stabilniejszy. Powiem tak jak spróbujesz 7 nie wrócisz do XP.
FotoTej
Bądźmy szczerzy, że W7 jest tak naprawdę Service Packiem do Visty, tylko gigantycznym i zmieniającym połowę systemu.Od czasu wyjścia BETY W7 używam na Dellu gx280 i nie mam powodów do narzekań, wraz z poprawkami system stał się stabilny i niezawodny. Nie pchał bym się w XP, ponieważ Microsoft wycofuje się z supportu. Na głównym PC korzystam z XP, ale pewnie jeszcze w tym roku nadejdzie czas na nabycie W7. Przypominam, że z Win XP wręcz nie dało się korzystać przed Sp1. Inwestuj W W7. MZ i nie tylko działa szybciej.
Jestem leniwy, ale z tym walczę.
Nie chce mi się włączyć komputera, ale jednak znajduje w sobie tyle siły, żeby go włączyć.
Dzięki stig jak z plugami będzie problem to przeboleje , nawet nie pamietam kiedy zastosowałem , mam to byłem ciekaw.
stecarlos nie pcham się w XP (bo na nim pracuje) ,raczej zastanawiam się czy przejść na W7.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Ja się przesiadłem na Siódemkę i jestem zadowolony. Oprócz zmienionego Image jest trochę ułatwiających i przyspieszających pracę funkcji. Osobiście nie wróciłbym już do XP, choć to bardzo dobry system. Druga sprawa to 64bity których nie miałem w XP.
eleven, pierwsze co, to zainstaluj sobie 64-bitową wersję systemu. Przynajmniej wykorzystasz te 4GB RAMu.
Druga sprawa to szybkość - wygląda to tak że Xp chodzi najszybciej spośród tych trzech wymienionych, następnie jest 7 a na końcu porażka Microsoftu - Vista.
Ja przeinstalowałem na laptopie Vistę x86 na Win 7 x64 i natychmiast zauważyłem różnicę w prędkości działania. System mam już kilka miesięcy i nawet po instalacji wielu programów odczuwam taki sam komfort pracy jak bezpośrednio po formacie.
Na PC zainstalowałem 7-kę 2 dni temu, lecz ku mojemu zdziwieniu nie widzę większej różnicy. W każdym razie system mogę polecić bo nie jest to vista po tuningu. Siódemka jest o wiele lepiej dopracowana i daje większe możliwości.
Nikon L20 + MB-D10 + SB-900 + C17-40
Nigdy nie oceniaj człowieka po kilku postach z forum bo będziesz nikim
Panowie -- tak szczerze prosze -- napiszcie cos na temat tych "nowych mozliwosci" i funkcji "przyspieszajacych prace"... Ale tych istotnych, a nie wyczytanych gdzies z "whats new?". Pytam, bo ja chyba idiota jestem, i jakos nic sensownego nie widze w 7mce, co mogloby przyspieszyc mi prace. Nadal do zarzadzania plikami uzywam Total Commandera, plyty nadal wypalam za pomoca CDBurner, muzyki slucham via WMP (12 a jakze, ale w stosunku do starszej wersji z XP nie widze zadnych niesamowitych zmian). Co takiego przyspiesza Wam prace, i daje wieksze mozliwosci? Mam na mysli oczywiscie realne "polepszacze", a nie naciagane bzdury typu "rozpoznawanie pisma odrecznego" meczonego na tablecie.![]()
www.SALDAT.pl
dwie instalacje 7 na wlasnym komputerze do jakiegokolwiek XP kiedykolwiek na jakiejkolwiek maszynie widzialem, rowniez w stanie dziewiczym.
rowniez na tym samym komputerze, na ktorym obecnie 7 dziala
realne zalety 7:
1. wygodniejszy, ciut szybciej dzialajacy interfejs uzytkownika
2. sensownie zaimplementowany prefetch, ktory mocno przyspiesza odczyt najczesciej uzywanych danych z dysku. ogromna roznica w praktyce
3. mala rzecz a cieszy: podglad exif-a na pasku stanu Eksploratora. rowniez przez Wlasciwosci po kliknieciu PPM
realne roznice w dzialaniu na moim kompie widac np. przy otwarciu katalogu ze zdjeciami i generowaniu miniatur, czy tez chocby na czasie
uruchamiania Lightrooma
Ostatnio edytowane przez akustyk ; 19-01-2010 o 21:16
akustyk.fc.pl albo tez bartrozanski@flickr
Jakos mi to zalatuje placebo... Uzywalem XP na Athlone 1 GHz z 768 MB RAM, pozniej na C2D 1,86 GHz, i jakos nie widzialem roznicy w dzialaniu miedzy 7mka zainstalowana obecnie na nowym kompie. XP nigdy nad niczym nie myslal, a okienka otwieraly sie w takim samym tempie, jak obecnie na 7mce. Tyle, ze XP zdecydowanie mniej ramu wciagal przy rozruchu.![]()
www.SALDAT.pl
Skontaktuj się z nami