Close

Strona 70 z 371 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 691 do 700 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Nie chodzi o szybkość, a o wygodę korzystania z usług oferowanych przez system. Aplikacja może być identyczna, nie tu leży różnica.
    Ale ja zadalem pytanie w kontekscie roznic w uzywaniu Photoshopa.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Teoretycznie można w nielicznych profilerach przyciąć punkt bieli, ale to mocno uwali kotrast i tonalność monitora, wywoła kolorowy banding - więc jakość wyświetlanego obrazu ulegnie degradacji. Powiedzmy sobie otwarcie, że alu-iMacze nie są tym, co tygrysy lubią najbardziej.
    Rozumiem. Czyli rzeczywiście zabawa bez sensu. Tak samo jest z "plastikowymi", białymi iMac?

Pozostaje chyba kupić Mac Mini i podłączyć jakiś względnie niedrogi Eizo. To raczej da mi o wiele lepszy obraz.

Domyślnie

Nie chodzi o szybkość, a o wygodę korzystania z usług oferowanych przez system. Aplikacja może być identyczna, nie tu leży różnica.
    I to całkowita prawda nawet zdziadziały win XP na macu wydaje się ciekawszy ...
    To taki "biały kruk" który jednakoż szybko mi zdechł bo nie pasiło mu 64 bitowe jądro
    Wiec o oprogramowaniu Win XP na mac mogę napisać że Jest ale tak jak by go jednak nie było
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    I to całkowita prawda nawet zdziadziały win XP na macu wydaje się ciekawszy ...
    Tera to juz poplynales. "Wydaje sie ciekawszy" bo dysk na ktorym jest zainstalowany siedzi w dizajnerskiej obudowie?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Tera to juz poplynales. "Wydaje sie ciekawszy" bo dysk na ktorym jest zainstalowany siedzi w dizajnerskiej obudowie?
    Chyba nie dlatego. Aplikacje windziane w OSX różnią się od oesowych tylko ramką okienka. Równolegle może działać w ten sposób kilka Windowsów i to w różnych wersjach. OSX zapewnia wirtualizację z porozumieniu ze sprzętem i jednocześnie współużytkowanie zasobów. Genialna sprawa na aplikacje które nie mają Macowych odpowiedników, lub są za drogie żeby zmieniać wersję. A jak Win działa pod kontrolą OSX'a i próbuje się pyszczyć to się go ucisza i robi dalej swoje.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Chyba nie dlatego. Aplikacje windziane w OSX różnią się od oesowych tylko ramką okienka. Równolegle może działać w ten sposób kilka Windowsów i to w różnych wersjach. OSX zapewnia wirtualizację z porozumieniu ze sprzętem i jednocześnie współużytkowanie zasobów. Genialna sprawa na aplikacje które nie mają Macowych odpowiedników, lub są za drogie żeby zmieniać wersję. A jak Win działa pod kontrolą OSX'a i próbuje się pyszczyć to się go ucisza i robi dalej swoje.
    I o to chodzi w tym "ciekawie wygladajacym XP"? Hmmm... Dobra, nie mam pytan, bo mam jakies nieodparte wrazenie, ze sie czepiam... Tyle, ze jeden z Panow nie potrafi sensownie uzasadnic swoich zachwytow, a drugi niestety za kazdym razem pisze o czyms zupelnie innym, niz na temat tego o co pytam.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Przynaj sie -- na Maku nie robisz sobie takiego smietnika, nie?
    Tak nie robię .... ale i sam system operacyjny mi go nie robi .

3000 na PC szkoda, ale 6 na Maka juz nie?
    Zabawne sa te porownania nowych Makow z zainstalowanymi kilkoma programami, to zdezelowanych pecetow, zakurzonych i zaje...nych setkami gierek, niepotrzebnych programow, i innego badziewia.
    Kto napisał że 6K ? z kieszonkowego wydano sporo więcej
    Oprogramowanie też kupowałem bo musiałem ...
    Porównania są i będą zobacz w cafe co się dzieje (ludzie jaki zestaw mam wybrać D80 i obiektyw N600 czy D3s z obiektywem 50/1,8
    PC- Miałem hiper szybkiego staruszka jak już wiatrak się rozpędził na procesorku to był nie do zatrzymania normalnie demon .
    ...normalnie niech mu ziemia lekką będzie .

Domyślnie

I o to chodzi w tym "ciekawie wygladajacym XP"? Hmmm... Dobra, nie mam pytan, bo mam jakies nieodparte wrazenie, ze sie czepiam... Tyle, ze jeden z Panow nie potrafi sensownie uzasadnic swoich zachwytow, a drugi niestety za kazdym razem pisze o czyms zupelnie innym, niz na temat tego o co pytam.
    Może nie napisałem wystarczająco jasno. XP działający pod OSX na tyle ciekawie może "wyglądać", że nie wygląda wcale. Nie widać go.

A'propos zachwytów. Nigdy nie zastanowiło Pana dlaczego użytkownicy Win mogą się zachwycić się OSX a odwrotnie mniej albo wcale?
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

I o to chodzi w tym "ciekawie wygladajacym XP"? Hmmm... Dobra, nie mam pytan, bo mam jakies nieodparte wrazenie, ze sie czepiam...
    O .... po raz pierwszy mam nadzieję że w dniu dzisiejszym przyznam ci rację w całej rozciągłości i złożoności twoich dociekliwych i nader szczegółowych pytań i odpowiedzi .

Tyle, ze jeden z Panow nie potrafi sensownie uzasadnic swoich zachwytow, a drugi niestety za kazdym razem pisze o czyms zupelnie innym, niz na temat tego o co pytam.
    I czar prysł

Domyślnie

Tak nie robię .... ale i sam system operacyjny mi go nie robi.
    Jak sie systemu nie katuje kazdym badziewiem znalezionym w sieci albo na plytkach z czasopism, to on sam sobie smietnika nie zrobi.

Porównania są i będą zobacz w cafe co się dzieje (ludzie jaki zestaw mam wybrać D80 i obiektyw N600 czy D3s z obiektywem 50/1,8
    Ale my tu Panie o komputerach. I o niezrozumialym dla mnie fenomenie kupowania kolorowego pudelka za 2, 3x wieksza kase. Wyjasnie -- nikomu nie zazdroszcze -- naprawde stac mnie nawet na wersje Pro. Tyle, ze nie moge pojac, dlaczego mam placic o tyle wiecej, zeby pracowac tak samo w takich samych programach.
    www.SALDAT.pl

Strona 70 z 371 PierwszyPierwszy ... 2060686970717280120170 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów