Close

Strona 69 z 371 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 681 do 690 z 3702

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Tom01 Zobacz posta
    Jeśli Pan namierzy rozwiązanie problemu, proszę się podzielić informacją.
    Otwórz (nieotagowany) target w CS4.
    Edit -> Assign Profile... -> np. Adobe RGB, OK.
    File -> Print...
    Color Handling = Photoshop Manages Colors.
    Printer Profile = Adobe RGB
    Rendering Intent = Relative Colorimetric
    Odznaczyć Black Point Compensation

Podobno działa. W sterowniku Epsona wszystko tak, jak zwykle.

Domyślnie

W MB można, w iMac nie.
    Z tego co wiem, regulacje jest, ale nawet ustawienia na minimalny poziom dają zbyt jasny obraz.
    Podczas kalibracji nie da się ustawić odpowiedniej (jeszcze niższej) jasności monitora?
    Ostatnio edytowane przez d.prowadzisz ; 01-12-2009 o 23:04

Domyślnie

Teoretycznie można w nielicznych profilerach przyciąć punkt bieli, ale to mocno uwali kotrast i tonalność monitora, wywoła kolorowy banding - więc jakość wyświetlanego obrazu ulegnie degradacji. Powiedzmy sobie otwarcie, że alu-iMacze nie są tym, co tygrysy lubią najbardziej.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dadan Zobacz posta
    może inaczej. pracował ktoś na Mac'u?
    Ja przeskoczyłem z Win PC na Macówkę dzień ten chwale jak Pana do dnia dzisiejszego a chwalić zamiar mam jeszcze chwilkę dłużej .
    Po raz pierwszy i ostatni jestem z czegoś tak zadowolony w domu (oczywiście z małżonki też)
    następne duperele jakie kupiłem nie dały mi tej rozkoszy co dał mi Mac i PS na nim zainstalowany
    Kupować kupować zapominać o windach

Edit :
    Właśnie zobaczyłem że rozmowa ma 683 posty a ja przeczytałem 2 strony .... wstydzić się musicie zmuszając pozostałych do tego by teraz wszystko nadrabiać i czytać ...
    Ostatnio edytowane przez gadas ; 01-12-2009 o 23:27 Powód: OOOOOOOOOO
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadas Zobacz posta
    następne duperele jakie kupiłem nie dały mi tej rozkoszy co dał mi Mac i PS na nim zainstalowany
    A w Windows nie potrafiles Photoshopa zainstalowac, czy moze gorzej zdjecia obrabial?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A w Windows nie potrafiles Photoshopa zainstalowac, czy moze gorzej zdjecia obrabial?
    Oj, tak to można bez końca.

Nie rozumie mac-userów ten co nie wgłębił się w ten system. To jest radocha z rozmaitych rzeczy, od grubych po duperele i na każdym miejscu ma się poczucie że ktoś o tym pomyślał. Ot na przykład przed chwilą, pracuję w oknie jakiejś aplikacji a informacje podglądam w innym które jest częściowo pod spodem i trzeba w nim przewinąć ekran. W OSX przewija się zawartość okna bez ustanawiania na nim focus'a i zmiany hierarchii na biurku. Drobiazg, ale niezwykle intuicyjny i takich rzeczy jest w OSX mnóstwo.
    Ostatnio edytowane przez Tom01 ; 02-12-2009 o 00:10
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Nie rozumie mac-userów ten co nie wgłębił się w ten system. To jest radocha z rozmaitych rzeczy, od grubych po duperele i na każdym miejscu ma się poczucie że ktoś o tym pomyślał.
    No tak, ale Photoshop jest praktycznie ten sam, a akurat niebotyczna jego wydajnosc na Maku, to mit. Robilismy kiedys testy na pl.comp.dtp i byle skladak za 3 kola roznosil na strzepy 4x drozszego Maca Pro (i nie jakiegos trupa sprzed kilku lat, tylko aktualnego, ktory byl wtedy w ofercie).
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Brak mi słów by opisać moje smutne przygody z instalacją PS na staruszku PC ...
    Po wykasowaniu tryliarda gierek z dysku komputer PC nadal nie przyjmował nic po za serialowy kodem z płyty instalacyjnej CD .
    Przystąpiłem do reanimacji organizmu dezynfekując siebie kilkoma szybkimi lufami po 50 mililitrów szkockiej niestety nadal nic nie pomogło a wręcz pogłębiło problem .
    Po tygodniu wymian wszystkiego w PC włącznie z wymieniającym doszliśmy po walnym zgromadzeniu ( ja i sąsiad co to ma procesor zamiast głowy) że to zasilacz za słaby .
    Policzyłem że skoro mam dostać dofinansowanie w 50% nie ma sensu zostawiać samej w domu obudowy i kupiłem SE Macbiurówkę .
    Co do twojego pytania : ...... POPAPOPA nie dałem rady ...
    Co do odpowiedzi na dalsze pytanie .
    Odpowiedz brzmi TAK zdecydowanie TAK obrabiał zdjęcia staruszek bardzo długo ... długo i wolno .... kawa .... kąpiel ... wizyta w sklepie ... gotowanie obiadu ... wracam i mam 100 jpeg .
    Teraz boję sie kichnąć przy tym demonie bo mogę przegapić chwilę klikniecia i nie widzieć jaka jest różnica przed i po
    . . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .

Domyślnie

No tak, ale Photoshop jest praktycznie ten sam, a akurat niebotyczna jego wydajnosc na Maku, to mit.
    Nie chodzi o szybkość, a o wygodę korzystania z usług oferowanych przez system. Aplikacja może być identyczna, nie tu leży różnica.
    Zawodowo zdjęć nie robię już ze 25 lat, ale coś tam zostało. Teraz rozwiązuję problemy innych fotografów.
    monitory.mastiff.pl - masz problem z kolorem, wal śmiało

Domyślnie

Po wykasowaniu tryliarda gierek
    Przynaj sie -- na Maku nie robisz sobie takiego smietnika, nie?

Odpowiedz brzmi TAK zdecydowanie TAK obrabiał zdjęcia staruszek bardzo długo ... długo i wolno .... kawa .... kąpiel ... wizyta w sklepie ... gotowanie obiadu ... wracam i mam 100 jpeg .
    3000 na PC szkoda, ale 6000-7000 na Maka juz nie?

Zabawne sa te porownania nowych Makow z zainstalowanymi kilkoma programami, to zdezelowanych pecetow, zakurzonych i zaje...nych setkami gierek, niepotrzebnych programow, i innego badziewia.
    Ostatnio edytowane przez stig ; 02-12-2009 o 00:34
    www.SALDAT.pl

Strona 69 z 371 PierwszyPierwszy ... 1959676869707179119169 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów