Close

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 154

Wątek: d200 czy d90?

Domyślnie

zwyczajowo róż jest za giełdę.
    Próbowałes cos wystawić i nie czytałes regulaminu?

aaaa widze. Sprzedaż poz działem giełda. na giełdzie zresztą tez nie możesz. Masz 3 posty. I nie nabijaj głupio nowych, pustych.
    Zapoznaj sie z regulaminem.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

no to chyba trafileś, tzn nie rozumiem.., nie moge pisac na forum na temat "handlu" i o tym ze cos chętnie odstąpie..? tzn odpładnie..

Domyślnie

nie można. Poczytaj regulamin giełdy.
    tam jest napisane, że by móc cos oferowac trzeba mieć określony staż na forum. Ty nie masz 75 postów.
    Detale - w regulaminie giełdy:
    http://forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=72629
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 01-12-2009 o 00:00
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

ehh.. no to lipton:/ ale dzieki za info.

Oszczędny w słowach Awatar jerryjola
    Miasto
    Częstochowa/Karczewice

Domyślnie

Widzę, że dyskusja żywa...
    Zamiana w moim wypadku d300 na d200 wiążę się z przyczynami finansowymi, a nie miłością do modelu.
    Jutro uruchomią mi normalny internet, to może poszukam i ściągnę sobie jakieś nefy z d200 tak z iso 800 i 1600, zobaczymy, jak to wygląda.
    Dla mnie d200 ma być aparatem na kryzys, gdzieś ok. wakacji , jak się odkuję nieco, wrócę do d300 - a może d400 (?)
    Stąd też pytanie o poziom szumów w d200 na iso 1600 i obróbkę takich nefów...a różnica między d300 a d200 w cenie jest spora, co mnie ratuje

d90 nie biorę pod uwagę z paru powodów
    - najważniejszy - CENA
    - wielkość - przyzwyczaiłem się do d300, jego wielkość mi odpowiada
    - wizjer - po podłączeniu muszki dk21m , jest super i niestety nie da się tego powiedzieć o wizjerze z d90 - niezły, ale jednak...
    - większa ilość klatek na sekundę - minimalnie, ale zawsze....
    - karty pamięci - d90 ma SD, a ja mam kilka CF...niby nie kosztują zbyt dużo, ale jednka zawsze
    - prawdziwe iso 100....

Martwię się jednak o szumy...
    Albercik wie lepiej...
    d300...N70-200 VRII + N:35-50-85 f/1.8 i reszta dupereli,

Domyślnie

jak jestes szumofobem, to powinienes sie martwic; )
    powyzej iso800 jest nienajlepiej
    zreszta kolega stachumuszel, dodal bardzo ciekawego posta,ktory powinien Ciebie zainteresowac(strona 9)
    no,ale od czego jest noise ninja(ale z tym to juz troszke zabawy; ))
    aparat + kit www.korzewa.com

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jerryjola Zobacz posta
    (...)
    d90 nie biorę pod uwagę z paru powodów(...)
    - wizjer - po podłączeniu muszki dk21m , jest super i niestety nie da się tego powiedzieć o wizjerze z d90 - niezły, ale jednak...
    (...)
    Witam
    Wydaje mi się, że wielkość wizjera jest taka sama. Różnica jest chyba tylko w polu pokrycia. Miałem w tym samym czasie w rękach D90/D200/D300s i przykładając do obu oczu jednocześnie dwa body wizjery pod względem wielkości były identyczne. Wg danych jest to odpowiednio 96%/95%/100%. Wiadomo że nie jest to D3+DK-17M, ale wielkość wizjera D90/D200 w połączeniu z DK-21M jest wystarczająca, przynajmniej dla mnie.

Domyślnie

ja mam d200 i nie narzekam na d90 też się bawiłem ale wole wygodę obsługi d200
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 07-12-2009 o 23:49 Powód: O Jeżu Kolczasty! "obsłógi"?

Rycerz
    Gość

Domyślnie

przestańcie tak chwalic d200 bo ceny idą do góry i zaraz będzie w cenie nowego d90...

Rycerz
    Gość

Domyślnie

no i kolega deep będzie miał mnie na sumieniu za te słowa

Cytat Zamieszczone przez deep Zobacz posta
    Tylko w wyższym iso, na niskim iso D200 ma lepszy obraz. Szczególnie kolory (zielenie i kolory skóry) są wierniejsze. Jeśli nie kręci cię kręcenie filmów oraz nie potrzebujesz wyższego iso to D200, jeśli zależy ci na iso (bo statyw nie załatwia sprawy) to D300. D90 ma kiepski AF, jest po prostu nie dokładny.
    bo wybrałem...

Strona 13 z 16 PierwszyPierwszy ... 31112131415 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów