Szukaj
nikon i nikkory oraz troszkę w:
http://mirroo.pl/
Nie zamieniłbym się a to dlatego, że wolałbym kupić lepsze szkiełko albo po prostu kupić szkiełko.
Jedna z opcji dla osoby chcących kupić lepszy aparat to np. D300 i nic lub D90 + 85mm f1,4 Samyang.
Coraz mniej Nikona.
D200 troszeczkę obrosło w legendę i w sumie słusznie bo ma sporo zalet jednak nie da się ukryć że jest już starszym modelem i ma pewne wady w stosunku do d90. Jako że mam obydwa to muszę przyznać że podstawowym aparatem jest u mnie d90 a d200 używam praktycznie wyłącznie z samyangiem 8mm i to że współpracuje z tym szkiełkiem to jest największa zaleta tej puszki.
A czy zmieniłbym d90 na d300?
nie
oprócz niewątpliwych zalet ma tą wadę że z gripem robi się to coraz cięższe (d200 uzywam bez gripa bo i nie ma potrzeby na taka ilość strzałów z fiszki bateria starcza) więc bieganie z nim 12h i więcej bywa męczące.
jeżeli bym zmienił d90 to na d700 bo wtedy warto zresztą kto wie co jutro pokażą i być moze matryca pełnoklatkowa trafi pod strzechy Dxx i znów będzie fajnie![]()
A u mnie to jak z samochodami. Wolę starszy, ale wygodniejszy. Zresztą do mojej amatorskiej pracy D200 wystarcza w zupełności, obrazek mi się podoba, na LCD tylko kadr i histogram obserwuję, filmów nie kręcę (ale chętnie bym się tym ficzerem pobawił - przyznaję). Nie widzę potrzeby zmian po prostu.
Niestety już nie fotografuję, gdyż każdy jest lepszy ode mnie, ale miło mi pozostać w sympatycznym gronie
ja tam czekam na d400
mysle,ze w koncu nikon pokaze tym modelem,na co go stac
aparat + kit www.korzewa.com
Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 30-11-2009 o 23:56
bo jestem nieśmiały i szybko sie czerwienie..:P
szczerze powiedziawszy nie wiem, a to źle..?
Skontaktuj się z nami