Close

Pokaż wyniki od 1 do 10 z 91

Wątek: d4

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bialogardzianin Zobacz posta
    Nie sądzę gdyż nie wszyscy myślą/ znają się na wołaniu NEFów.
    Powiedz tez, ze nie kazdy kto wsiadzie na przejazdzke do Astona Martina, powinien wiedziec jak sie uzywa pedalu gazu...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Powiedz tez, ze nie kazdy kto wsiadzie na przejazdzke do Astona Martina, powinien wiedziec jak sie uzywa pedalu gazu...
    Nie czepiaj się słów, znam Pana, który właśnie w opisany przeze mnie sposób używa lustrzanki: robi zdjęcia na zagranicznych wycieczkach w jpg, następnie przenosi je do komputera i z całą rodziną cieszy się pamiątkowymi zdjęciami, twierdząc że na RAWy nie ma czasu (nie ma zamiaru kupować programów do obróbki ani szukac w necie darmowych). Czasem podłącza aparat do TV przez kabelek i z dumą prezentuje swoje ujęcia i ja to szanuję, to jego zas..ne prawo (napisałem, że nie sądzę, aby tryb 16:9 był zbędny).
    Ostatnio edytowane przez bialogardzianin ; 23-11-2009 o 16:44
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Domyślnie

Nie czepiaj się słów
    A czego niby mam sie czepiac w dyskusji na forum?

znam Pana, który właśnie w opisany przeze mnie sposób używa lustrzanki: robi zdjęcia na zagranicznych wycieczkach w jpg
    Uzywa Nikona D3?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    A czego niby mam sie czepiac w dyskusji na forum?

Uzywa Nikona D3?
    To zapracowany człowiek (prawnik), nie mający na serio czasu na siedzenie przed komputerem... używa świadomie kilka miesięcy C500D i już myśli o lepszym modelu korpusu i obiektywach. Na ACRy, PSy, LRy i inne nie ma czasu, zdjęcia i nagrane filmiki ogląda na ekranie wielkiego LCD najczęściej w trybie slidehow (stworzonego z jpgów i podkładu muzycznego) zrobionego w jakimś kupionym programie, a czasem jak wspomniałem- prosto z puszki. jemu 16:9 przydałby się na 100%.
    D700, N24D, N35D, N85D, S150

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Jeszcze dwa lata wstecz dałbym się pokroić, że w lustrzance dla zaawansowanego usera funkcja filmowania to bzdura wierutna. Dziś sam czekam, aż wyjdzie coś na podobieństwo D700 z funkcją filmowania, bo jednak o dziwo znalazłem dla tych realizacji zastosowanie.
    Dziś sprzęt jest powszechnie dostępny i wcale mnie nie dziwią użytkownicy obwieszeni aparatami typu D3 czy Canon 5D nie do końca wykorzystujący możliwości tego sprzętu przez to i swoje. Jeszcze nie tak dawno na szybkich motocyklach rzadko kto jeździł, dziś młody człowiek świeżo po kursie kupuje maszynę najmniej 600cm 100KM bo przecież mniejszy motor to być nie może i popierdziela po osiedlach 200km/h.
    Takie czasy
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 23-11-2009 o 17:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Dziś sam czekam, aż wyjdzie coś na podobieństwo D700 z funkcją filmowania, bo jednak o dziwo znalazłem dla tych realizacji zastosowanie.
    Nie o dziwo znalazłeś zastosowanie dla filmowania, tylko niektórzy filmują więc Ty też musisz. Marketing i pranie mózgów robi swoje. Tak jak wcześniej każdy kto kupił lustrzankę stał się fotografem ślubnym, tak teraz dodatkowo zostanie filmowcem... o zgrozo

Uprawnienia umieszczania postów