Szczerze? NIGDY WIECEJ!!!
Szukaj
Szczerze? NIGDY WIECEJ!!!
Cóż, może nieco zbyt surowo ale trochę działanie serwisu przypomina mi metody działania PZPN. Zrobimy, zmienimy, poinformujemy, poprawimy a potem jest dalej jak zwykle...
D300 i trochę gratów.
Inni też mają podobne odczucia o reakcji NP: http://optyczne.pl/2368-nowo%C5%9B%C...i_serwisu.htmlCiekawe jest to, że Optyczne.pl, choć było pierwszym i chyba jedynym dużym portalem fotograficznym, który na bieżąco informował o PolishNikonService.com, nie zostało powiadomione przez firmę Nikon Polska o swoim stanowisku, a wyjaśnienia zostały przesłane portalowi, który dotychczas ani słowa o problemie nie napisał.
Pozdrawiam
Dlaczego mam wrażenie, że będzie to strona na styl polishnikonservice tylko moderowana, prze pracowników NP?W związku z pojawiającymi się zarzutami odnośnie funkcjonowania serwisu, Nikon Polska planuje w najbliższym czasie uruchomienie dodatkowej funkcji w programie obsługi Klienta. W ramach tej funkcji, w sposób bardziej aktywny niż dotychczas, będziemy wyjaśniać sygnalizowane problemy. Celem uruchomienia projektu jest z jednej strony wyjście naprzeciw oczekiwaniom osób chcących podzielić się z nami swoimi opiniami, również krytycznymi, jeśli odnoszą się do konkretnych sytuacji, a z drugiej - stworzenie firmie Nikon dodatkowych możliwości, by reagować szybko i skutecznie na uwagi i sugestie Klientów. Zapraszamy do odwiedzania strony www.nikon.pl, na której wkrótce ukaże się komunikat o uruchomieniu wspomnianej funkcji
Przypuszczam, że Fotopolis celowo zwlekało i czekało na odpowiedź NP. Jeśli mam być szczery zyskało dzięki temu w moich oczach. Nie potraktowali sprawy na gorąco jak jakiś Fakt obrzucając błotem atakowanego tylko przedstawili stanowisko każdej ze stron i zaznaczyli, że użytkownicy systemu rzeczywiście mają prawo domagać się lepszej obsługi.
Odnośnie: "bo cała sytuacja nie tylko zaczyna szkodzić wizerunkowi producenta, ale także tworzy podziały w środowisku "nikoniarzy"." (za fotopolis.pl) ...to czy musimy się tutaj kłócić? Nawet oni to zauważyli. W całej tej sprawie wszystkie wewnętrzne podziały nas osłabiają. Wiadomo, że ile osób tyle opinii, jednak wbrew pozorom wszyscy działamy we wspólnym interesie. Chyba stać nas na to, aby iść na kompromis w pewnych kwestiach - tym bardziej, że sprawa nareszcie ruszyła w widoczny sposób do przodu (zostaliśmy zauważeni). Mimo, że reakcja nie była tak efektowna jak tego oczekiwaliśmy, to pojawiły się pierwsze działania - oby pociągnęły za sobą kolejne. Liczę, że nie skończy się na obietnicach - jeśli czas pokaże, że NP tylko mydli nam oczy to wiemy już jak można działać. Moim zdaniem jest to dobry moment, aby powtórzyć petycję do NP, w której precyzyjnie określimy dlaczego mamy zastrzeżenia i czego oczekujemy (w granicach zdrowego rozsądku i możliwości NP).
Ostatnio edytowane przez everyman ; 03-11-2009 o 23:14
Ja bym nie szukał na siłę winnych w naszych szeregach .
Winne są wadliwe procedury w serwisie nikona i tam niech wprowadzą istotne zmiany .
My jako właściciele sprzętu powinniśmy mieć poczucie bezpieczeństwa związanego z doskonałej jakości sprzętem i nienagannym
traktowaniem nas jako użytkowników produktów ich marki w serwisie .
Niestety my tego nie zmienimy możemy tylko zniechęcać potencjalnych nowych klientów co bije również w nas .
Nikon PL nie sprzeda Nikon JP nie da kasy .
My ponarzekamy oni nic nie zrobią bo na szczycie jest pan z JP który ma zupełnie inne podejście do handlu i sprzętu niż my.
(on ma słupki i wyniki reszta informacji mu do szczęścia nie potrzebna)
Nie ma co się na naszym* forum obrażać jeden na drugiego (Piotrze pisząc naszym wiem że twoim)
Mamy wspólny interes w tym by być silną grupą ich klientów (tagi : ciepło, kupa, siła, walka, idea, ideas, shit,) .
Interes w tym byśmy byli wszyscy traktowani tak jak na to zasługujemy decydując się sprzedawać , kupować i użytkować produkty z NP .
Wszystkim życzę niezawodnego sprzętu i dalszego brnięcia w swojej pasji fotograficznej ...
. . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .
Wy się rozpisujecie ja sobie tylko czytami jedno co powiem to to że ja poprostu nie wierze w poprawe. Mydlenie oczu jak przystało na korporacje i na tym się skończy. Te oficjalne pisma itd są na pokaz żeby robić w jajo ludzi którzy maja nadzieje
i do mnie nic a nic nie trafiają. Nikon po waszej/naszej akcji i tak będzie zarabiał a ludzie dalej będą się użerać z serwisem i samą firmą
Dziwie się troche ludziom że dają się tak mamić. To nie sklepik Pani Krysi z warzywkami żeby się bał waszej/naszej akcji i dawanie im czasu na cokolwiek mija się z celem. Oni obracają takimi milionami że zbyt na Polske nawet jak zniknie oleją bo gdzie indziej zarobią na to żeby pokryć strate na naszej wsi
a że gdzie indziej serwisy i sama firma działa poprawnie więc tam nikt się nie skarży i sprzęt się sprzedaje z pocałowaniem ręki.
Ogólnie życze nam klientom powodzenia ale nie wróże tu wielkiego sukcesu![]()
Masz raję gdyby ten problem zaistniał np. w Rosji to serwis by na 12 pieter odpierdzielili a 1000 pierwszych klientów miało by polerowane buty
przez pracowników starego serwisu ich krawatami .
Prawda ... korporacja działa prawie to sekta ma wszystkich w dupie ale wielokrotnie to pisałem na forum Pan z JP może być u ciebie czy u mnie 100 razy w roku a i tak nic się nie zmieni od już bo nie ma takiej możliwości .
Tak RP dla JP to wieś i mały rynek zbytu .
Ostatnio edytowane przez gadas ; 04-11-2009 o 00:51
. . . Coś na C coś na D trochę słoików Twist-Off z wieczkiem . . .
poziom jaki zaprezentował NP jest żenujący...mają nas w doopie i mieć będą nadal.......zachowanie NP mogę śmiało określić jako CHAMSTWO
Pozdrawiam
Tomek
Skontaktuj się z nami