Szukaj
Wlasnie wrocilem z pracy (dopiero:/) i szybciutko przeczytalem WSZYSTKIE watki. Wniosek z tego jeden:
ja jestem winny, admin jest winny, ludzie winni, bo narzekaja, a serwis to czyta i ma to w d... I tyle. Co tu wiecej pisac? Kto ma wiecej banerow?
A zaraz uciekam na siatkowke i wyzyje sie za caly dzien. Chociaz to pomaga odreagowac. Do jutra
ps. Poza tym mam mieszane uczucia. Chce pomoc, a dostaje po pysku.
wiecej luzu proponuje![]()
".....a nie mowilam ci, ze Nikonami robi sie najlepsze zdjecia? To musiales kupic tego gownianego canona i sam sie o tym przekonac....." malżonka, listopad 2009
Jeszcze raz to napisze. My tu pitu pitu, pokrzyczemy, poglaszczemy sie po glowce, uspokoimy sie, a serwis sie cieszy i dalej ma to w d... Czy nie moze byc normalnie, ze wysylam sprzet i zostaje on naprawiony? Jesli nie, to widocznie trzeba o tym mowic. Glosno
Kurcze, juz zapakowalem buty, patrze ostatni raz na stronki, a tu:
http://fotopolis.pl/index.php?n=9846
docxxx wyprzedziles mnie![]()
Osobiście żal do serwisu mam ża dość długą naprawę <kalibracja> Więcej niż 21 dni roboczych...:P, oraz o jej skutek -żaden.
Myślę że jednak Polska nie jest małym krajem a co za tym idzie powinno istnieć więcej autoryzowanych serwisów. W czechach oraz słowacji jest po jednym ale tam ludzi mniej itd.
Skoro mają obsuwy to sygnał że albo ich za mało albo trzeba uruchomić inny serwis na południu najlepiej.
Ktoś pisał że pewnie koszta- nic nie ma za darmo- Chcą mieć większe udziały w rynku muszą stuknąć się w pierś i stworzyć drugą lokalizacje. Cudu nie ma rynek się rozwija, sprzętu przybywa- serwisów też powinno.
Płacimy sporo pieniędzy i mamy prawo być szybko i fachowo obsłużeni.
D5100//// 18-105VR
Skontaktuj się z nami