Szukaj
sorry kichu, ale z tym to ja sie stanowczo nie zgodze!
NET 3.0 oraz 3.5 sa tylko dodatkowymi bibliotekami dla NET 2.0, ktore ma sie nijak do 1.1
jesli aplikacja wykozystuje biblioteki 2.0 to 3.5 nie wystarczy. Natomiast kiedy mamy wszystkie NET x.x zainstalowane i usuniemy ktoras z nizszych wersji, a aplikacja Y potrzebuje jej bibliotek to mamy dupe zbita...wyzsza wersja jej nie zastapi
Ostatnio edytowane przez GeparD ; 10-08-2009 o 05:14
"...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."
To ja się podłączę pod temat.
opis sytuacji:
- katalog w którym jest 480 zdjęć (3/4 to NEFy reszta jpgi)
- blisko połowa zdjęć została poprawiona (prostowanie, kolory)
- po wszystkim hurtem zapuściłem batcha (FIT, Wyostrzanie, Zapisz jako JPG do katalogu)
Problem:
- po zakończeniu generowania jpgów zaglądam do katalogu docelowego i 2/3 zdjęć jest czarne. Pierwszych kilkadziesiąt jest ok a potem prawie wszystkie prezentuje doskonałą czerń.
- doświadczalnie doszedłem do tego, że bezpieczną liczbą zdjęć ktore mogę zaznaczyć i konwertować to około 70
Pytanie:
- czy brakuje mi jakiegoś sterownika, czy może czegoś nie zaznaczyłem w ustawieniach?
N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L
U mnie bywa podobnie, z tą różnicą, że jotpegi mają wielkość zerową. Zauważyłem, że dzieje się tak, gdy długo obrabiam zdjęcia, a potem zapuszczę "batcha". Rozwiązanie? Zamknąć CNX, otworzyć ponownie i wtedy zapuścić przetwarzanie wsadowe.
Krzysztof Paszkiewicz
podejrzewam, ze moze chodzic o puszczany pod dywanem wyjatek 'Engine is out of memory', ktory NX2 czasem puszcza w przypadku 'Save As' po dlugim obrabianiu zdjecia z wieloma korekcjami, ewentualnie obrobce kilku zdjec. Jest troche informacji w internecie na temat tego wyjatku - nie jest on malo popularny. W chwili obecnej konwersuje z supportem na ten temat, ale nie mialem czasu sprobowac proponowanego przez nich 'rozwiazania'.
A.
N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L
U mnie sporadycznie problem z zapisaniem pliku.
Obrabianie wsadowe bez problemów, wczoraj wrzuciłem 278 plików i wszystko bez problemów.
Nie wiem z czego to wynika ale mogę się domyślać że to raczej problem z konkretnym komputerem i jego konfiguracją niż z programem
Zastanawiam się, czy moze jest tu gdzieś wspólny mianownik z Lightroomem, który u znajomego akurat również dziwnie się zachowuje - z regularnością 30-40 zdjęć kończy bieg i sam znika. Pozostaje ponownie uruchomić i działać dalej. Niestety, nie umiałem mu pomóc, mimo że ma wydajny komputer.
Samsung GX-1S|D300|SB-800|YH-324 + 327RC2|MeiKe MK-D300|Kata 3N1-30
Skontaktuj się z nami