Close

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 71

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    No to moze chociaz dla poznania oczekiwan innych, stworzmy sobie wlasna.

Moje propozycje:

1. Lokalna korekcja ekspozycji,
    2. Mozliwosc recznego sortowania krokow,
    3. Lepszy algorytm dla DLighting -- gdyby dzialalo jak Shadow/Higlight z Shopa -- byloby swietnie,
    4. Clone Stamp z prawdziwego zdarzenia,
    5. Korekcja perspektywy,
    6. Odwracanie utworzonej selekcji,
    7. Dodatkowa mozliwosc zapisywania krokow obrobki i wszelkich zmian w obrazie, do plikow XML (z mozliwoscia pozniejszego wpisania tych zmian w standardowy sposob do NEFa).

Gdyby to wprowadzili, to w d... mialbym te predkosc. Chyba, ze wtedy byloby jeszcze gorzej.

8. Skrot klawiszowy do wyswietlania lini siatki ("Gird").

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    neta sciagasz najnowszego i on zajmuje sie wszystkimi poprzednimi (...)
    sorry kichu, ale z tym to ja sie stanowczo nie zgodze!

Cytat Zamieszczone przez sejmajnejm Zobacz posta
    po co Ci wszystkie wersje bibliotek? Przewaznie wystarcza same ostatnie.
    Czyli 2008 SP1 oraz .NET 3.5 SP1
    NET 3.0 oraz 3.5 sa tylko dodatkowymi bibliotekami dla NET 2.0, ktore ma sie nijak do 1.1
    jesli aplikacja wykozystuje biblioteki 2.0 to 3.5 nie wystarczy. Natomiast kiedy mamy wszystkie NET x.x zainstalowane i usuniemy ktoras z nizszych wersji, a aplikacja Y potrzebuje jej bibliotek to mamy dupe zbita...wyzsza wersja jej nie zastapi
    Ostatnio edytowane przez GeparD ; 10-08-2009 o 05:14
    "...nie ma ludzi normalnych, sa tylko nieprzebadani..."

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

To ja się podłączę pod temat.

opis sytuacji:
    - katalog w którym jest 480 zdjęć (3/4 to NEFy reszta jpgi)
    - blisko połowa zdjęć została poprawiona (prostowanie, kolory)
    - po wszystkim hurtem zapuściłem batcha (FIT, Wyostrzanie, Zapisz jako JPG do katalogu)

Problem:
    - po zakończeniu generowania jpgów zaglądam do katalogu docelowego i 2/3 zdjęć jest czarne. Pierwszych kilkadziesiąt jest ok a potem prawie wszystkie prezentuje doskonałą czerń.
    - doświadczalnie doszedłem do tego, że bezpieczną liczbą zdjęć ktore mogę zaznaczyć i konwertować to około 70

Pytanie:
    - czy brakuje mi jakiegoś sterownika, czy może czegoś nie zaznaczyłem w ustawieniach?
    N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

Domyślnie

U mnie bywa podobnie, z tą różnicą, że jotpegi mają wielkość zerową. Zauważyłem, że dzieje się tak, gdy długo obrabiam zdjęcia, a potem zapuszczę "batcha". Rozwiązanie? Zamknąć CNX, otworzyć ponownie i wtedy zapuścić przetwarzanie wsadowe.
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

podejrzewam, ze moze chodzic o puszczany pod dywanem wyjatek 'Engine is out of memory', ktory NX2 czasem puszcza w przypadku 'Save As' po dlugim obrabianiu zdjecia z wieloma korekcjami, ewentualnie obrobce kilku zdjec. Jest troche informacji w internecie na temat tego wyjatku - nie jest on malo popularny. W chwili obecnej konwersuje z supportem na ten temat, ale nie mialem czasu sprobowac proponowanego przez nich 'rozwiazania'.

A.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sejmajnejm Zobacz posta
    W chwili obecnej konwersuje z supportem na ten temat, ale nie mialem czasu sprobowac proponowanego przez nich 'rozwiazania'.
    A cóż oni zaproponowali? Ogolenie głowy i samobiczowanie?
    Krzysztof Paszkiewicz

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Krapkowice

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    Rozwiązanie? Zamknąć CNX, otworzyć ponownie i wtedy zapuścić przetwarzanie wsadowe.
    Ten wariant też testowałem - i pozwala uzyskać około 150 zdjęć. Później zaczynają się czarne.
    Jeśli to problemy z pamięcią, to dziś sobie jeszcze sprawdzę co wyjdzie kiedy wyłączę wszystkie programy pracujące w tle (winamp, antywirus, firewall itp.).
    N.50 1.8D, N.85 1.8d, T.12-24, N.18-200VR, SB 800, mieszek, MF 55 PROB, T.17-50, Speedlite 55EX, 70-200 2.8L

Domyślnie

U mnie sporadycznie problem z zapisaniem pliku.
    Obrabianie wsadowe bez problemów, wczoraj wrzuciłem 278 plików i wszystko bez problemów.
    Nie wiem z czego to wynika ale mogę się domyślać że to raczej problem z konkretnym komputerem i jego konfiguracją niż z programem

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekonet Zobacz posta
    A cóż oni zaproponowali? Ogolenie głowy i samobiczowanie?
    podeslali program do czyszczenia rejestru, kazali odinstalowac NX2, wyczyscic rejestr, .NET framework i potem sprowac od nowa instalujac .NET framework z instalacji NX2.

A.

Domyślnie

Zastanawiam się, czy moze jest tu gdzieś wspólny mianownik z Lightroomem, który u znajomego akurat również dziwnie się zachowuje - z regularnością 30-40 zdjęć kończy bieg i sam znika. Pozostaje ponownie uruchomić i działać dalej. Niestety, nie umiałem mu pomóc, mimo że ma wydajny komputer.
    Samsung GX-1S|D300|SB-800|YH-324 + 327RC2|MeiKe MK-D300|Kata 3N1-30

Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów