Close

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    ja bym jeszcze sprobowal przywrocic do stanu fabrycznego (instalator / repair) net frameworka oraz biblioteki C++ redistributable
    Tez o tym myslalem, ale jakos nie radze sobie z balaganem tych rzeczy. Nie mam pojecia, ktore jest do czego -- MS zrobil z tego taki burdel, ze juz nie wiadomo, czy trzeba miec tylko ostatni .net, czy wszystkie, i czy wszystkie SP do tych poprzednich, itd.
    Mozna zrobic z tym jakis konkretny porzadek? Chodzi mi o jakas prosta procedure, pt. wywalam wszystkie te rzeczy, i instaluje tylko 1, 2 konkretne pliki -- na swiezo?
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Ja mam podobny problem, po potyczkach stwierdzam to :

- jest to bardzo kiepsko napisany program i ma wiele błędów
    - dosłownie zjada ram, ile by było to tyle zje i co najlepsze nie wraca ram wolny do pamięci tylko go lubi trzymać aż do zamknięcia programu
    - nie wiem jak u ciebie ale u mnie teraz gdy sa takie upały wentylatorki nie dają tyle siły, cpu 48, ram 47, prędkość wentylatorów 3100 ~ i jest cieżko pracować w capture NX. Nie mam na to sposobu, pracuje po 1, 2 zdjęciach i do 12 akcji. Mam 4 gb ramu, znając życie dokupienie jeszcze 2 kosci to i tak capture nx zje na dziendobry i nie odda )
    Procesor też mi potwór zjada w 100 %, photoshop przy nim to mały zjadacz. Takie blędy jak : alert, couldn`t save, out of memory albo poprostu bez odpowiedzi to norma przy dziennym siedzeniu nad nim.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie kce.
    No trudno, w końcu cóż mnie obchodzi cudze nieszczęście

Co do Twojego zonka -> prawy przycisk myszy na Mój Komputer:
    Właściwości>Zaawansowane>Wydajność:Ustawienia >Zapobieganie wykonywaniu danych>
    dodaj NX na listę programów, od których DEP ma się odp...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malita Zobacz posta
    - nie wiem jak u ciebie ale u mnie teraz gdy sa takie upały wentylatorki nie dają tyle siły, cpu 48,
    Tyle to ja mam teraz na luzie... Jak chodzi NX to i do 56 dobija. Tyle, ze np. wczesniej (nie odkurzony komp) temperatury byly jeszcze wyzsze i NC sie nie chlastal. Malo tego -- zapierdziela jak maly samochodzik po 100-200 zdjec w batchu -- bez zadnych zwisow.

Takie blędy jak : alert, couldn`t save, out of memory albo poprostu bez odpowiedzi to norma przy dziennym siedzeniu nad nim.
    No ja na szczescie trafiam sporadycznie tylko na to o czym mowa w watku. Tyle, ze jak juz sie trafi, to sie ciagnie przez cala obrobke sesji.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

neta sciagasz najnowszego i on zajmuje sie wszystkimi poprzednimi - pod warunkiem ze windzie nie pochrzanilo sie w rejestrach jesli chodzi
    o zapisy dotyczace poprzednich instalacji wczesniejszych wersji - ale wtedy podczas repair wywali ci blad)

natomiast jesli chodzi o 'c++' mam paczke na kompie w domu z 4 pakietami do zainstalowania po kolei - pod wieczor wystawie i dam linka

ewentualnie 'marekm' wrzucal tu kiedys link do sugerowanej instrukcji instalacji cnx (co po kolei instalowac) i tam te pakiety 'c++' byly zalinkowane

niestety nie moge znalezc teraz tego wyszukiwarka forumowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    neta sciagasz najnowszego i on zajmuje sie wszystkimi poprzednimi
    Aktualnie mam zainstalowane:
    Microsoft .NET Framework 1.1
    Microsoft .NET Framework 1.1 Hotfix (KB928366)
    Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2
    Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2
    Microsoft .NET Framework 3.5 SP1
    Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0

oraz:
    Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable
    Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable
    Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.21022
    Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.17

Nie rozumiem, dlaczego pozycja "2005 Redistributable" jest dwa razy na liscie. No niech tam -- jest to jest -- w sumie nie moja broszka, skoro dalo sie dwa razy zainstalowac.

BTW. Jaka jest oficjalna, najnowsza wersja .net? Google wyrzuca mi strone MS z wersja 2.0, a ponizej dostaje link do "dobre programy" z wersja 3.5.
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

3.5 sp1 i jakiestam update chyba

ssiesz to - to jest online instalator
    http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=pl

c++ mam te same co ty... te 2005 - to sa 2 rozne pakiety - rozne wersje i zonk polega tylko w opisie (brak ich oznaczenia)

Domyślnie

Ja mam podobny problem, po potyczkach stwierdzam to :

- jest to bardzo kiepsko napisany program i ma wiele błędów
    - dosłownie zjada ram, ile by było to tyle zje i co najlepsze nie wraca ram wolny do pamięci tylko go lubi trzymać aż do zamknięcia programu
    Z tym ramem to trochę dziwne. Mi np. nie zdarzyło się, żeby NX używał więcej niż 1G. Mam 2 Giga Ramu i spokojnie wystarcza do kręcenia jobów np. po 400 zdjęć. Jak mam z 5 czy 6 filtrów Nika na obrazku też się nic nie dzieje. Fakt - program czasami ma jakieś zwiechy (rzadko a trochę w nim robię) ale wyłączenie i ponowne włącznie zawsze pomaga i nie ciągnie się tak jak u stiga przez całą sesję.

NX jest jaki jest ale jak dla mnie nie ma lepszego rozwiązania dla fotografujących Nikonem niż NX. Co więcej - jak dla mnie ważnym czynnikiem wybrania właśnie systemu Nikona było oprogramowanie, o którym póki co inne marki mogą sobie pomarzyć...

Co do rozwiązania problemu. Może banalne ale czy próbowałeś czyścić rejestr ze śmieci ? Jest taki fajny freewarowy programik: http://www.amltools.com/ AML registry cleaner. On + Ultimate Defrag (http://download.cnet.com/UltimateDef...-10582157.html) i wszystko hula aż miło. Po zmianie procka na 2 rdzeniowy sam się dziwię jak pięknie chodzi NX - praktycznie ŻADNYCH opóźnień, zmieniasz coś suwaczkiem i kółeczko nie kręci się 10 sekund tylko od razu widzisz efekt. Oczywiście procek INTELA a nie żadne wynalazki typu AMD, (prawie jak INTEL...), płyta GIGABYTE i działa pięknie.

Nie wiem na ile może mieć wpływ system. Mam XP Pro.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Najczesciej jest wszystko ok. Pracuje stabilnie -- jak sie wylozy, to raz, moze dwa na
    Mial ktos kiedys podobne objawy?
    Mam też zwisy od czasu do czasu przy zapisywaniu zdjęć. Tego nie miałem z poprzednią wersja NX2. Być może błąd siedzi w najnowszej wersji NX2. Sprobuj cofnąć się o wersje wstecz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micher Zobacz posta
    Po zmianie procka na 2 rdzeniowy sam się dziwię jak pięknie chodzi NX - praktycznie ŻADNYCH opóźnień, zmieniasz coś suwaczkiem i kółeczko nie kręci się 10 sekund tylko od razu widzisz efekt. Oczywiście procek INTELA a nie żadne wynalazki typu AMD, (prawie jak INTEL...), płyta GIGABYTE i działa pięknie.

Nie wiem na ile może mieć wpływ system. Mam XP Pro.
    Co do wydajnosci mam tak samo. Chodzi w miare plynnie. Czasami sie zamysli kiedy stawiam u-pointa w skomplikowanym kolorystycznie obszarze, ale nawet w najgorszych sytuacjach nie trwa to dluzej niz sekunde czy dwie.
    Mam C2D [email protected], 3 GB RAMu, i XP PRO PL SP3.
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 8 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów