Close

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 71

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Ja mam podobny problem, po potyczkach stwierdzam to :

- jest to bardzo kiepsko napisany program i ma wiele błędów
    - dosłownie zjada ram, ile by było to tyle zje i co najlepsze nie wraca ram wolny do pamięci tylko go lubi trzymać aż do zamknięcia programu
    - nie wiem jak u ciebie ale u mnie teraz gdy sa takie upały wentylatorki nie dają tyle siły, cpu 48, ram 47, prędkość wentylatorów 3100 ~ i jest cieżko pracować w capture NX. Nie mam na to sposobu, pracuje po 1, 2 zdjęciach i do 12 akcji. Mam 4 gb ramu, znając życie dokupienie jeszcze 2 kosci to i tak capture nx zje na dziendobry i nie odda )
    Procesor też mi potwór zjada w 100 %, photoshop przy nim to mały zjadacz. Takie blędy jak : alert, couldn`t save, out of memory albo poprostu bez odpowiedzi to norma przy dziennym siedzeniu nad nim.
    I'm not normally a religious man, but if you're up there, save me, Superman!
    www.photolink.pl : Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Tak - wczoraj wieczorem obrabiałem ślub i nagle wykrzaczył się po otwarciu zdjęcia, potem nie dawał się uruchomić. Po resecie i kilkunastu próbach dało się pracować (batch) mimo wiszącego okienka z komunikatem o błędzie, po kilku godzinach okienko znikło samoistnie.
    A "Could not save..." zdarza się, ale losowo i w miarę rzadko.
    Miejsca na dysku pod dostatkiem.
    Istne cuda, panie...
    Krzysztof Paszkiewicz

Domyślnie

Nawróć się spowrotem na ACR/LR, a profile do światła halowego można sobie ukręcić lepsze, niż te od Nikona. Szkoda życia na NX-a

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Nawróć się spowrotem na ACR/LR, a profile do światła halowego można sobie ukręcić lepsze, niż te od Nikona. Szkoda życia na NX-a
    Nie kce. Nie moge patrzec na te brudne kolory i fuj odszumianie ACRa. Poza tym NX ma lepsze u-pointy. Dlugo dojrzewalem do NC i jak juz wszedlem to mnie konmi nie wyciagniesz...
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Nie kce.
    No trudno, w końcu cóż mnie obchodzi cudze nieszczęście

Co do Twojego zonka -> prawy przycisk myszy na Mój Komputer:
    Właściwości>Zaawansowane>Wydajność:Ustawienia >Zapobieganie wykonywaniu danych>
    dodaj NX na listę programów, od których DEP ma się odp...

Domyślnie

neta sciagasz najnowszego i on zajmuje sie wszystkimi poprzednimi - pod warunkiem ze windzie nie pochrzanilo sie w rejestrach jesli chodzi
    o zapisy dotyczace poprzednich instalacji wczesniejszych wersji - ale wtedy podczas repair wywali ci blad)

natomiast jesli chodzi o 'c++' mam paczke na kompie w domu z 4 pakietami do zainstalowania po kolei - pod wieczor wystawie i dam linka

ewentualnie 'marekm' wrzucal tu kiedys link do sugerowanej instrukcji instalacji cnx (co po kolei instalowac) i tam te pakiety 'c++' byly zalinkowane

niestety nie moge znalezc teraz tego wyszukiwarka forumowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    neta sciagasz najnowszego i on zajmuje sie wszystkimi poprzednimi
    Aktualnie mam zainstalowane:
    Microsoft .NET Framework 1.1
    Microsoft .NET Framework 1.1 Hotfix (KB928366)
    Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2
    Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2
    Microsoft .NET Framework 3.5 SP1
    Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0

oraz:
    Microsoft Visual C++ 2005 Redistributable
    Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.21022
    Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.17

Nie rozumiem, dlaczego pozycja "2005 Redistributable" jest dwa razy na liscie. No niech tam -- jest to jest -- w sumie nie moja broszka, skoro dalo sie dwa razy zainstalowac.

BTW. Jaka jest oficjalna, najnowsza wersja .net? Google wyrzuca mi strone MS z wersja 2.0, a ponizej dostaje link do "dobre programy" z wersja 3.5.
    D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
    www.SALDAT.pl

Domyślnie

3.5 sp1 i jakiestam update chyba

ssiesz to - to jest online instalator
    http://www.microsoft.com/downloads/d...DisplayLang=pl

c++ mam te same co ty... te 2005 - to sa 2 rozne pakiety - rozne wersje i zonk polega tylko w opisie (brak ich oznaczenia)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stig Zobacz posta
    Aktualnie mam zainstalowane:
    Microsoft .NET Framework 1.1
    Microsoft .NET Framework 1.1 Hotfix (KB928366)
    Microsoft .NET Framework 2.0 Service Pack 2
    Microsoft .NET Framework 3.0 Service Pack 2
    Microsoft .NET Framework 3.5 SP1
    Microsoft User-Mode Driver Framework Feature Pack 1.0

oraz:
    Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.21022
    Microsoft Visual C++ 2008 Redistributable - x86 9.0.30729.17

Nie rozumiem, dlaczego pozycja "2005 Redistributable" jest dwa razy na liscie. No niech tam -- jest to jest -- w sumie nie moja broszka, skoro dalo sie dwa razy zainstalowac.

BTW. Jaka jest oficjalna, najnowsza wersja .net? Google wyrzuca mi strone MS z wersja 2.0, a ponizej dostaje link do "dobre programy" z wersja 3.5.
    po co Ci wszystkie wersje bibliotek? Przewaznie wystarcza same ostatnie.
    Czyli 2008 SP1 oraz .NET 3.5 SP1

pzdr.
    Andrzej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sejmajnejm Zobacz posta
    po co Ci wszystkie wersje bibliotek? Przewaznie wystarcza same ostatnie.
    Czyli 2008 SP1 oraz .NET 3.5 SP1
    Wlasnie -- przewaznie... Niestety nie kumam tych pakietow, i nie interesuje sie, czy nowa wersja jest faktycznie nowa wersja zastepujaca pozostale, czy czyms zupelnie innym.
    www.SALDAT.pl

Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów