Bejo ma oczywiście rację - według starego narzecza nikona IF oznaczał wewnętrzne ogniskowanie (I od impotencji, też nic się nie wydłuża) i nie obracający się element przedni. Tak było kiedyś.
Pozdrawiam
Szukaj
Bejo ma oczywiście rację - według starego narzecza nikona IF oznaczał wewnętrzne ogniskowanie (I od impotencji, też nic się nie wydłuża) i nie obracający się element przedni. Tak było kiedyś.
Pozdrawiam
Czornyj i za to z Toba wypijeze zacytuje klasykow polskiej kinamatografii
![]()
D300 | N35 1.8 | N17-55
No niestety. W porządnych Nikkorach całość goni w środku metalowej rury, nawet jak jest zoom - ew. kawałek mordki wystawia (jak w nowym Vadimowym nabytku - 70-180). Ale taki bajer jest tylko w solidnych szkłach profi a nie w amatorskich plastusiach.
Oczywiście to obwieszczenie zacytowane przez BEJO to jest typowy przykład "kreatywnego marketingu" - ktoś tam dostał z centrali jakieś nudne materiały, pewnikiem w jakimś barbarzyńskim narzeczu plemion Brytów i musiał przeczytawszy te smuty napisać coś mądrego.
Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 08-11-2006 o 22:32
Jak już wspomniałeś Czornyj, to ja tak tylko dodam, że jest zaje... Organoleptycznie to cacuszko, z oceną optyki poczekam do wywołania.
Pozdrawiam
Tośmy k..... Panowie zaszaleli((
"Niestety mimo szczerych chęci nie mam za dobrych wieści w temacie dostępności tego od dawna wyglądanego szkiełka. Jak podała mi dziś bardzo sympatyczna Pani z Nikon Polska, obiektyw ten ma być dostępny w... połowie grudnia 2006
Tak więc musimy się wszyscy uzbroić w cierpliwość i wierzyć, że jednym z prezentów świątecznych będzie właśnie to cacko. Tymbardziej, że ilości mają być... ograniczone." (imfoto)
Przeczytałem informację podaną na stronie imfoto.pl o dostępności 70-300VR i brak mi słów po prostu.
Połowa grudnia !!Ograniczona ilość !!
Widzę ,że firma lubi tracić klientów na rzecz konkurencyjnych producentów obiektywów i nic nie uczy sie na swoich błędach..
D80 |MB-D80|Tokina 12-24/4|Nikkor 35/2.0 |Nikkor 50/1.8| Nikkor 85/1.8 | Nikkor 70-300 VR | SB 600
GG:1305596
Skontaktuj się z nami