Close

Strona 8 z 120 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 1198

Wątek: 70-300 VR MTF

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Bejo ma oczywiście rację - według starego narzecza nikona IF oznaczał wewnętrzne ogniskowanie (I od impotencji, też nic się nie wydłuża) i nie obracający się element przedni. Tak było kiedyś.

Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To bardzo proste - powyższa informacja tyczy się faktu, że ostrzenie nie zmienia długości i to się oczywiście zgadza. Ale nie dotyczy to zmiany długości ogniskowej w obiektywie zoom. Poprawnie powinno się napisać:
    "Konstrukcja z ogniskowaniem wewnętrznym zapewnia stałą długość obiektywu podczas zmiany ostrości"
    lub
    "Konstrukcja z ogniskowaniem wewnętrznym zapewnia stałą długość obiektywu stałoogniskowego"
    to i ja teraz wszystko zozumiem:] ojej czyli bylem w wielkim błędzie że długość obiektywu jest stała no cóż poradzić i tak czekam kiedy się pojawi w sklepie...
    www.paintingpictures.onwlog.com

D70s Nikkor 10.5mm|50mm|18-70mm SB 26|800

Domyślnie

Czornyj i za to z Toba wypije ze zacytuje klasykow polskiej kinamatografii
    D300 | N35 1.8 | N17-55

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    To bardzo proste - powyższa informacja tyczy się faktu, że ostrzenie nie zmienia długości i to się oczywiście zgadza. Ale nie dotyczy to zmiany długości ogniskowej w obiektywie zoom. Poprawnie powinno się napisać:
    "Konstrukcja z ogniskowaniem wewnętrznym zapewnia stałą długość obiektywu podczas zmiany ostrości"
    lub
    "Konstrukcja z ogniskowaniem wewnętrznym zapewnia stałą długość obiektywu stałoogniskowego"
    Wiedzialem o tym ze nie zmienia sie dlugosc przy ostrzeniu ale przy zoomie juz tak! poprostu chcialem wykazac nieprecyzyjne przekazywanie informacji!!!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arkaic Zobacz posta
    to i ja teraz wszystko zozumiem:] ojej czyli bylem w wielkim błędzie że długość obiektywu jest stała no cóż poradzić i tak czekam kiedy się pojawi w sklepie...
    no i to tez mialem na celu! uswiadomic nieswiadomych

pozdrawiam BEJO

Domyślnie

No niestety. W porządnych Nikkorach całość goni w środku metalowej rury, nawet jak jest zoom - ew. kawałek mordki wystawia (jak w nowym Vadimowym nabytku - 70-180). Ale taki bajer jest tylko w solidnych szkłach profi a nie w amatorskich plastusiach.

Oczywiście to obwieszczenie zacytowane przez BEJO to jest typowy przykład "kreatywnego marketingu" - ktoś tam dostał z centrali jakieś nudne materiały, pewnikiem w jakimś barbarzyńskim narzeczu plemion Brytów i musiał przeczytawszy te smuty napisać coś mądrego.
    Ostatnio edytowane przez Czornyj ; 08-11-2006 o 22:32

Zbanowany
    Miasto
    Pogranicze

Domyślnie

Jak już wspomniałeś Czornyj, to ja tak tylko dodam, że jest zaje... Organoleptycznie to cacuszko, z oceną optyki poczekam do wywołania.

Pozdrawiam

Domyślnie

Tośmy k..... Panowie zaszaleli ((

"Niestety mimo szczerych chęci nie mam za dobrych wieści w temacie dostępności tego od dawna wyglądanego szkiełka. Jak podała mi dziś bardzo sympatyczna Pani z Nikon Polska, obiektyw ten ma być dostępny w... połowie grudnia 2006
    Tak więc musimy się wszyscy uzbroić w cierpliwość i wierzyć, że jednym z prezentów świątecznych będzie właśnie to cacko. Tymbardziej, że ilości mają być... ograniczone." (imfoto)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciey75 Zobacz posta
    Na B&H piszą, że jak dobrze pójdzie będzie w grudniu za 529$ więc przy obecnym kursie nie powinno być tak źle z ceną ... miejmy nadzieję....
    ## wiadomo kiedy realnie bedzie w sprzedazy ???

Domyślnie

Przeczytałem informację podaną na stronie imfoto.pl o dostępności 70-300VR i brak mi słów po prostu.
    Połowa grudnia !! Ograniczona ilość !!
    Widzę ,że firma lubi tracić klientów na rzecz konkurencyjnych producentów obiektywów i nic nie uczy sie na swoich błędach..
    D80 |MB-D80|Tokina 12-24/4|Nikkor 35/2.0 |Nikkor 50/1.8| Nikkor 85/1.8 | Nikkor 70-300 VR | SB 600
    GG:1305596

Strona 8 z 120 PierwszyPierwszy ... 6789101858108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów