Szukaj
Mam takie pytanie zwiazane z tym szklem!
mianowicie rozbierznosc w "zeznaniach"!!!
Nikkor AF-S VR 70-300 mm f/4,5-5,6G IF-ED => dokladna nazwa skopiowana z "imfoto" na "e-oko" podaja taka sama!
dokladnie chodzi mi o czesc nazwy IF !!!! niby ma to oznaczac ze obiektyw ma wewnetrzne ogniskowanie i nie zmienia sie jego dlugosc!!!
"Konstrukcja z ogniskowaniem wewnętrznym zapewnia stałą długość obiektywu i eliminuje obracanie przedniego elementu obiektywu, dzięki czemu ułatwia stosowanie kołowych filtrów polaryzacyjnych."
Natomiast screen z testu pokazuje co innego!
A strona NIKONA nie podaje informacji o IF!!!
Czyli nazwe z "imfoto" mam odbierac hipotetycznie i zaufac testom i stronie nikona?????
Bejo, a masz kita 18-70?
Bejo, jakbyś nie miał tego obiektywu to KIT 18-70 (tez IF) też się wysuwa![]()
szkoda, że to już nie to samo forum...
Erie, popsułeś mi moją sfinksią zagadkę
przepraszam- wymoderuj moje posty zatem
szkoda, że to już nie to samo forum...
Bejo a zoomowac jak bedziesz?ostrość ustawia wewnętrznie ale zoomuje zewnętrznie <- ale brzmi
wg załączonego obrazka cena około 1,8k, ciekawe co wymyslą u nas
Ostatnio edytowane przez maciey75 ; 07-11-2006 o 12:18
D300 | N35 1.8 | N17-55
Takie z was "CFANIAKI" ????
"Konstrukcja z ogniskowaniem wewnętrznym zapewnia stałą długość obiektywu..."
HA... i tu was mam! prosze mi szybko wytlumaczyc!!!!
dobra wszystko to co powiedzieliscie sie zgadzam dlatego specjalnie o to zapytalem!!! bo w takim razie jak sie maja do siebie te 2 jakze ROZNE informacje!!!
Ostatnio edytowane przez Bejo ; 07-11-2006 o 17:43
To bardzo proste - powyższa informacja tyczy się faktu, że ostrzenie nie zmienia długości i to się oczywiście zgadza. Ale nie dotyczy to zmiany długości ogniskowej w obiektywie zoom. Poprawnie powinno się napisać:
"Konstrukcja z ogniskowaniem wewnętrznym zapewnia stałą długość obiektywu podczas zmiany ostrości"
lub
"Konstrukcja z ogniskowaniem wewnętrznym zapewnia stałą długość obiektywu stałoogniskowego"
Skontaktuj się z nami