Close

Strona 5 z 32 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 320

Domyślnie

Ja nic nie neguje, ale w tej sytuacji wyglada jakby Pan Piotr postawil sie w obronie serwisu proszac o usuniecie reklamy strony o dzialalnosci serwisu. Mysle, ze nie tedy droga. Proponuje aby autor strony umiescil w widocznym miejscu informacje, ze cos sie dzieje a reszta uzytkownikow pozostawila link w swoich stopkach. Mysle, ze nikt nie bedzie mial nic naprzeciw, przeciez wszystkim chodzi o to samo-o poprawe jakosci obslugi.
    Pursue happiness with diligence

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Muszę wystąpić w obronie Piotra - naprawdę jest w niezręcznej sytuacji i ataki na niego nie mają sensu. Rozumiem rozgoryczenie osób poszkodowanych, ale skoro Nikon Polska dał sygnał, że zajmuje się sprawą, to dajmy im trochę czasu. Wiem, nie miałem żadnych problemów ani z serwisem ani z samą firmą, więc nie wiem co to znaczy. Potrafię jednak postawić się w sytuacji Piotra, który musi zachować w pewnym sensie neutralność.
    Teoretycznie racja, ale emocje narastały długo i teraz po prostu puszczają nerwy. Jednak w tej sytuacji trzeba czekać. Ciekawe, czy nas Nikon Polska zaskoczy pozytywnie? Chciałbym
    NIKON

Domyślnie

Admin poprosił, żeby poczekać na oficjalne stanowisko, więc uważam, że wszyscy powinniśmy spełnić tą prośbę. Jak będzie jakiś odzew to będzie można się pieklić bądź skakać ze szczęścia bo serwis znormalnieje
    Dziwnym nie jest

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

.... ale skoro Nikon Polska dał sygnał, że zajmuje się sprawą, to dajmy im trochę czasu.
    Dla mnie to co najwyżej dali sygnał, że są, ale o tym wiemy od lat. Zabierają się za sprawę od du...y strony szukając winnych po omacku, ale oczywiście nie u siebie w swojej organizacji. Nie ma co sie dać zwodzić dyrdymalami i pisałkami tu i tam. Sporo lat pracowali na swoją reputacje teraz mogą przy dużym wysiłlku ją zmienić, ale żadne oficjalne stanowiska tego nie zmienią tylko ZADOWOLENIE klientów i np. zwrot kasy za 3 wyjazdy do serwisu w banlnie prostej sprawie 3 x450km x 8l benzyny
    A Pana Piotra rzeczywiście trochę szkoda, może przestaną Mu sprzęt sprzedawać albo serwisować- żart oczywiście

Cytat Zamieszczone przez Death666 Zobacz posta
    Admin poprosił, żeby poczekać na oficjalne stanowisko,
    Jak stanowiskiem oficjalnym da się porządnie za pierwszym razem naprawić sprzęt to trzeba poczekać chyba też się zapiszę na tą listę wierzących w cuda i stopkę zlikwidowałem wklejając ją jednocześnie wszędzie indziej gdzie się da na 4 innych forach .
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 29-10-2009 o 14:14

Oszczędny w słowach
    Miasto
    Oborniki Śląskie

Domyślnie

Odzew będzie trwał tyle co naprawa w serwisie :] miesiąc albo dwa.
    Jak już pisałem sprzedaję sprzęt foto i widzę jak działa serwis nikona a jak innych producentów i proszę mi wierzyć jest różnica i to duża. Wyjściem z sytuacji byłoby zamknięcie tego serwisu i otwarcie co najmniej dwóch nowych, nic tak dobrze nie robi na korzyść klienta jak konkurencja.

Tak na marginesie czemu admin się tak w to angażuje i jest jakby mediatorem pomiędzy forumowiczami a nikonem, co z tego ma, czy to forum ni jest otwarte? sądziłem że wsoje opinie można wyrażać w wolny sposób.

Jak za nikona nie weźmie się przedstawicielstwo z japoni to nic się nie zmieni.

Domyślnie

Rozumiem prośbę Piotra (i domyślam się, że jest między młotem a kowadłem) dlatego zgodnie z sugestią usunąłem link. Czekam teraz na dalszy rozwój wydarzeń i działania ze strony Nikon Polska. Nie ukrywam jednak, że wolałbym aby było to załatwione od drugiej strony. To znaczy: rejestruje się kompetentny przedstawiciel Nikon Polska na forum; informuje, że w związku z akcją podjęte zostały już "takie a takie" działania; i dlatego prosi o usunięcie linków prowadzących do strony.

docxxx: Dzięki ...i jeszcze raz wielkie brawa!

Miło, że sprawa ruszyła znowu pomału do przodu - oby przyszła oczekiwana poprawa.
    Ostatnio edytowane przez everyman ; 29-10-2009 o 14:45

Domyślnie

I ja pozwolę zabrać sobie głos, nigdy nie korzystałem z serwisu i odpukać abym nie musiał...
    Strona dobrze że powstała, nasze dyskusje tutaj nic nie pomogą. Jesteśmy tutaj gośćmi, więc dobrze by było wysłuchać prośby Piotra.
    Można natomiast linkować na swoich stronach, innych forach, bo serwis Nikona słuchając pokrzywdzonych zasłużył na 'piętno'.
    I tylko ich szybka reakcja (zajęcie stanowiska, podjęcie kroków) może uratować im cztery Litery.
    Mateusz Książkiewicz
    Canon & Nikon

Domyślnie

w takiej sytuacji nie pozostaje nic innego jak oczekiwanie na konkrety oraz przygotowanie się merytoryczne do dyskusji, w której moim zdaniem powinny wziąć udział osoby wybrane przez użytkowników a nie wszyscy bo zrobi się chaos...ewentualnie dyskusja powinna być moderowana jak giełda...

istotne było by:

jeden - stworzenie listy najważniejszych pytań o przeszłości i przyszłości pracy serwisu np: dlaczego nie odbierają nie odbierali telefonów, nie odpisują na maile, dlaczego naprawa trwa czy trwała tak długo, czy powstanie drugi alternatywny serwis nikona w Polsce itp..oczywiście lepiej by było aby była to najgorsza ale prawda (brak ludzi do pracy, brak fachowców, za dużo reklamacji, brak czasu etc.) - wtedy mielibyśmy pojęcie co w trawie piszczy bo tak nie wiemy nic... może byśmy znaleźli fachowców elektroników wśród nas?

dwa - stworzenie podwieszonego wątku/podforum o serwisie nikona gdzie ktoś z serwisu odpowiadał na nasze pytania np. za pośrednictwem forum - proponuję stworzyć coś na podobieństwo wątku skyscrapercity.com - http://www.skyscrapercity.com gdzie osoba z GDDKiA odpowiadała na numerowane pytania użytkowników o remontach itp...takie rozwiązanie powinno zadowolić obie strony i w końcu doczekalibyśmy się najlepszej współpracy, wymiany zdań i poglądów na linii użytkownik - producent w Polsce

trzy - podziękować koledze docxxx, który poświęcił swój cenny czas w czynie społecznym bo dzięki niemu jest jakiś odzew oraz wszystkim, którzy podjęli jakiekolwiek działania związane z polishnikonservice.com...
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Muszę wystąpić w obronie Piotra - naprawdę jest w niezręcznej sytuacji i ataki na niego nie mają sensu. Rozumiem rozgoryczenie osób poszkodowanych, ale skoro Nikon Polska dał sygnał, że zajmuje się sprawą, to dajmy im trochę czasu. Wiem, nie miałem żadnych problemów ani z serwisem ani z samą firmą, więc nie wiem co to znaczy. Potrafię jednak postawić się w sytuacji Piotra, który musi zachować w pewnym sensie neutralność.
    Oczywiście masz racje, jednak pewne rozgoryczenie może budzić fakt, ze tak naprawdę informacja była bardzo zdawkowa. działania odniosły skutek - usuńcie linki i czekajcie..... nie wiadomo jaki skutek, nie wiadomo ile czekać i nie wiadomo tak naprawdę na co. Tak jak pisał everyman - sprawa powinna być załatwiona od drugiej strony.
    Natomiast ocena czy działania odniosły skutek należy tylko i wyłącznie do klientów serwisu.
    Ostatnio edytowane przez skulinski ; 29-10-2009 o 14:29
    Puszki i słoiki...

conik
    Gość

Domyślnie

amen

Strona 5 z 32 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów