Szukaj
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 11-10-2009 o 12:09
Pozdrawiam
Marcin
No tak to jest moja opinia oparta na bezpośrednim porównaniu z d700 70-200 2.8 vr . Gdzie obiektyw canona pomimo tego ze deczko szybszy , cichszy . Na pewno bardziej mydlany . Ale to jest watek o 7 wiec nie ma sensu bić piany.Pozdr.
Ostatnio edytowane przez sv ; 11-10-2009 o 12:42
zamknijcie ten wątek w cholere, znowu się przepychacie jak małe dzieci w piaskownicy...
dwie puszki, kilka słoików, świeczka i... scyzoryk
Uprasza się o porównywanie z sensem. Jabłka do jabłek, cropa do cropa.
A co do poprzedniego twojego posta - są obiektywy, które będą mogły wykorzystać potencjał tej matrycy. Dla całej reszty jest resize albo mRAW.
Generalnie w 7D ja widzę puszkę, która nie obrazuje gorzej od 40D (w wysokich czułościach nawet ciut lepiej, co jest naprawdę niezłym osiągnięciem), a całą resztę ma in plus. Nie wiem czy jest to korpus lepszy od D300(s), ale już tak nie odstaje jak do tej pory półka xxD. I gumy nie będą się odklejać
PS: Ciekaw jestem, jak na tej matrycy spisałby się Nikkor 14-24. Serio, bez żadnych złośliwości.
http://www.balta.pl/foto/opis.php3?ID=39652
ciekawe czy to błąd
Ehm. Dzwoniłem i pan powiedział, że chociaż nie ma ich jeszcze w PL (i nie wiadomo kiedy będą), to cena jest poprawna i tak będzie.
No więc sugeruję, aby panowie i panie spod żółtego znaczka przetrzeźwieli. Bo jestem kolejnym wiedzionym na pokuszenie. I to w różne strony, żeby było ciekawiej.
edit: jednak to chyba byk. Jeśli dobrze patrzę, Skapiec mówi, że sam 15-85 to prawie trzy tysiące. Ale nawet jeśli to by było samo body...
Ostatnio edytowane przez szymkowsky ; 13-10-2009 o 10:36
taaa... z pewnością po takim poście, zbierze się zarząd nikona i napierw popełni zbiorowe seppuku a nastęnie jednogłoście ustalą drastyczne obniżki cen całego żóltego systemu![]()
N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9
Paweł
Wprawdzie kolejność bym odwróciłale nie wyobrażam sobie, żeby było inaczej. Bie-gu-siem.
A mówiąc poważnie, to taki rozpaczy krzyk...
Skontaktuj się z nami