Szukaj
Ostatnio edytowane przez RadEmi ; 30-09-2009 o 22:09
Jeśli Cię stać kup D90! A pomacać można w każdym Fotojokerze! Ja pół roku kombinowałem z marka bo się głupot naczytałem o szumach nieostrościach i innych pierdołach, które dla amatora i tak nie mają większego znaczenia, a potem znajomy powiedział mi żebym się nie wygłupiał i wybrał to co mi będzie najwygodniejsze! i tak zrobiłem![]()
posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum
W razie ostateczności pozostają raty:/ w fotojokerze miałem właśnie możliwość pomacania D5000 później chciałem sprawdzić D90 ale gdy oglądałem D5000 wcześnie wziął go w obroty inny klient , nie bylem jednak na tyle zdesperowany by wyrwać mu go z rąk![]()
Oglądałem dziś Nikon D90 i naprawdę robi niezłe wrażenie!duży jest w rekach no i możliwości tez ma duże z tego co opowiadał mi sprzedawca w fotojokerze, sam proponował mi opcje D5000 + Nikkor 18-55VRi Nikkor 55-200 VR (cena 3555)jak dla początkującego foto amatora, ja sklaniam sie do zakupu pomiedzy D90 a D5000 + Nikkor 18-105 mm VR (3199)
Ja bym podchodził z dużym dystansem do porad sprzedawców w sklepach, gdyż przede wszystkim ich rolą jest spowodowanie, abyś zostawił możliwie największą sumę w kasie sklepu lub zakupił towar, który zalega na magazynie i przynosi straty. Ja bym brał D90...
Jak wyzej. Sprzedawca czesto wie mniej, niz kupujacy i zazwyczaj nie opiera sie w swych propozycjach na potrzebach klienta, tylko na wlasnej watpliwej wiedzy lub checi oproznienia magazynu z ponadmiarowych zapasow.
Taka mala anegdotka nt. sprzedawcow... Bylem raz w MM poogladac kompakty dla zony. Nie pamietam juz co ogladalem, ale pamietam, ze zastanawialem sie nad wyborem modelu z najlepsza stabilizacja optyczna. Podszedl do mnie sprzedawca i zadalem mu pytanie o skutecznosc stabilizacji w jakims bodajze Lumiksie... Liczylem na jakies dane w EV itp. A dostalem odpowiedz: "DOBRA"Wchodzac dalej w temat widzialem, jak sprzedawca robi sie coraz bardziej blady...
![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Nie ,w żadnym wypadku nie biorę sobie na poważnie to co mówią sprzedawcy nieźle nawijają makaron i baiere maja dobrze opanowaną, mimo ze jestem laikiem co do aparatu to nie znaczy ze wezmę to co mi będą pchali do ręki dlatego wszędzie szukam informacji o danym modelu gdzie się tylko da zanim się już zdecyduje ,muszę być pewny na 100% tego co chce , patrzyłem na D90 i bardzo mi się podoba choć w dłoni jest dla mnie duży no i cena jest jak na razie dla mnie nie do przeskoczenia, wpadł mi jeszcze w ręce a cenowo jest w miarę rozsądny model Nikon D3000 18-105 VR co o nim myślicie??
D3000 to najgorszy mozliwy wybor, chocby ze wzgledu na matryce CCD.
A jesli chodzi o wielkosc body to wez do reki D700 i wtedy D90 bedzie Ci sie wydawal malutki![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
RadEmi - przeczytałem wszystkie twoje posty i ty chyba boisz się dużych aparatów z zapasem możliwości ? wolisz mieć zabawkę (D3000,D5000) czy coś już w miarę dobrego? używam czasami w pracy D90 do robienia packshotów, i powiem tak - bardzo dobra puszka dla kogoś kto - tak jak ty myśli poważnie o fotografii więc uważam że powinieneś zainwestować w sprzęt który pozwoli ci się rozwijać i praca z nim będzie przyjemna - zwłaszcza że pewnie aparat posłuży ci przez te 2-4 lata . górny wyświetlacz baardzo się przydaje, aparat dobrze leży w dłoni - jest cięższy od d5000 i d3000 co jest plusem! a jakoś wykonania jest bardzo dobra, o wiele lepsza niż w D5000 czy d3000 i jak dobrze pamiętam (jak nie to wybaczcie:P ) matrycę ma z D300.
Kup zestaw D90 + 18-105 nawet na raty - będziesz sobie spłacać z tej kasy którą już masz odłożoną Ale przynajmniej będziesz mieć dobry sprzęt. Uwierz mi - nie pożałujesz!
Jakaś puszka i jakieś szkło ale ciężkie jak cholera :P
Szczerze ? masz dużo racji!! sam nie wiem czemu stwarzam sobie problem z tym ze D90 jest duży??! zwracałem uwagę na małe gabaryty ale przecież nie o to chodzi ! za bardzo nastawiłem się na prostotę obsługi aparatu, czytałem o D5000 i D3000 miałem je w ręku i fakt fajnie leżą w dłoniach lecz po głębszym zastanowieniu pomyślałem czy dla tego mam któryś z nich kupować?! aparat ma mi służyć na lata a nie być chwilową opcją tylko dla tego ze jest łatwy w obsłudze i tańszy, wcześnie nie miałem odczynienia z lustrzanka i możne dlatego mam takie dziwne obawy?! nie boje się tego ze mnie przerośnie aparat! choć mnogość funkcji jak na początek może sprawiać kłopot w robieniu dobry zdjęć dla kogoś takiego jak ja
Skontaktuj się z nami