Close

Strona 35 z 92 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Co do szkiel najlepiej popytaj w dziale optyka. Tam znacznie szybciej otrzymasz odpowiedz i moze zamiast np tamrona 70-300 polecom Ci nikona 70-300VR. Tak samo lapma - moze by wystarczyla SB-700. Popytaj w odpowiednich dzialach, tam jest wiekszy ruch

Domyślnie

nie wiem gdzie sprawdzasz ceny Lightjay ,ale poszukaj mocniej bo przepłacasz i jeżeli chodzi o stare szkła AF to poszukaj używek nowych już się nie opłaca

edit: sb900 vs sb700 wolał bym dołożyć 200plnów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    nie wiem gdzie sprawdzasz ceny Lightjay ,ale poszukaj mocniej bo przepłacasz i jeżeli chodzi o stare szkła AF to poszukaj używek nowych już się nie opłaca

edit: sb900 vs sb700 wolał bym dołożyć 200plnów
    ceny sa z fotojokera lub rtv agd
    a z tych sklepów ponieważ chciałbym wszytko zakupić w jednym sklepie na raty, a z innymi sklepami nie miałem doświadczenia i nie wiem jak to wyglada

Domyślnie

FJ :

1337 sb-900
    1067 50 1.4

O.o

nie bierz wszystkiego na raz szkoda dodatkowej kasy nawet jak 0% to przepłacasz ,dozbieraj i kup taniej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Fotostore_pl Zobacz posta
    W sklepach stacjonarnych na pewno będzie drożej i z doświadczenia stwierdzam,że najbardziej opłaca się kupować w sklepach internetowych.
    mozesz polecić jakies sklepy internetowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darkmajin Zobacz posta
    FJ :

1337 sb-900
    1067 50 1.4

O.o

nie bierz wszystkiego na raz szkoda dodatkowej kasy nawet jak 0% to przepłacasz ,dozbieraj i kup taniej
    na poczatku będę robił portretówki tak jak 5D markiem canona z lampą Canon Speedlite 580 EX II i obiektywem Canon EF 17-40mm f/4 L USM
    i szukam takiego odpowiednika w nikonie oprócz 5d marka na którego osobiście mnie jeszcze nie stać

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Lightjay Zobacz posta
    na poczatku będę robił portretówki obiektywem Canon EF 17-40mm f/4 L USM
    To raczej malo portretowe ogniskowe...
    ze strony http://aparaty-cyfrowe.masterweb.pl/...y-portret.html

"Czy obiektyw ma jakieś znaczenie? Oczywiście. Najlepszy będzie obiektyw z zakresu ogniskowych 85 - 135 mm. Taki zakres daje również małą głębię ostrości, dzięki czemu tło będzie rozmyte.

Również zniekształcenie stają się praktycznie niewidoczne i twarz wygląda proporcjonalnie."

Domyślnie

Na fotojokerze pojawiła sie nowa oferta i zdecydowałem ze kupie nikona D90 (nowego) + lampę nową sb-900, a szkła będę dokupywał osobno czy na allegro czy na forum itd

Lampa Nikon Speedlight SB-900 1334zł
    i teraz pytanie czy wziąść samo body czy już z jakims obiektywem ? bo np w grazetce fotojokera jest D90 + 18-105VR + torba Opticam sm-315 za 3222zł

Zdjęci ato głównie portrety, twarze

Domyślnie

Na fotojokerze pojawiła sie nowa oferta i zdecydowałem ze kupie nikona D90 (nowego) + lampę nową sb-900, a szkła będę dokupywał osobno czy na allegro czy na forum itd

i teraz pytanie czy wziąść samo body czy już z jakims obiektywem ? bo np w grazetce fotojokera jest D90 + 18-105VR + torba Opticam sm-315 za 3222zł

Zdjęci ato głównie portrety, twarze
    Jakiś obiektyw napewno musisz kupic Cena jest przyzwoita. Wartosc takiej torby opticama to okolo 100zl (a nie jak na stronie FJ 249zl). Gdybys kupowal osobno body i obiektyw zaplacisz tez okolo 3200zl.
    Jezeli jestes jednak przekonany do portretow to moze jakas portretowke na poczatek a 18-105 sobie odpuscic.

wziąść
    wziąć!!

Domyślnie

weź sobie d90+50mm 1,8 po tym kup szkło jakiego Ci będzie brakować wtedy jakieś 17-55 2,8 czy 70-200 2,8 (niewiele droższe tamrona czy sigmy niż N 70-300 a jednak chyba jest lepiej przymknąć i mieć podobnie lub lepiej ostro niż się martwić o światło ale to też dodatkowy ciężar) co do lampki się nie wypowiem mam nissina di622 i sb-22s więc nie za bogato ale ślubów nie robię tylko tfp dla własnej przyjemności wiele osób się napala na początek żeby mieć niewiadomo co a tu trzeba samemu pokombinować żeby nie wydać pieniędzy w błoto i nie stracić za dużo jeśli się nie trafi
    F50 | D80 | D100
    Krytykując podaj wskazówki żeby inni robili lepsze zdjęcia
    Tesknie za D90/D50 | N 50 1,8 | T 28-75 2.8 | Nissin Di622 | Gripem Nie tesknie za: T 75-300 4-5,6

Strona 35 z 92 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów