Close

Strona 24 z 92 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 231 do 240 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RadEmi Zobacz posta
    Nic mi się nie pomyliło a tu podaje link http://www.euro.com.pl/lustrzanki/ni...8-200-mm.bhtml
    Myślałem, że piszesz o Nikonie 18-200 Nikona a nie Tamronie. Jak nie ma nazwy na forum Nikona to raczej mowa o Nikonach a nie innych bo jest jeszcze np sigma 18-200 i to w dwóch wydaniach ze stabilizacją i bez.
    Przy ciemnym szkle i duzej ogniskowej stabilizacja jest BARDZO pomocna.

Jeśli zaś chodzi właśnie o ten obiektyw Tamron 18-200 to jest to ponoć bardzo kiepski.

Jak chcesz mieć bardzo kiepski obiektyw jak T18-200 to właściwie chyba lepiej kupić jakąś hybrydę Lumixa bo zdjęcia będą takie same. Obiektyw popsuje cały zysk z jakości którą oferuje matryca lustra.
    Ostatnio edytowane przez smokwaw ; 30-09-2009 o 19:06
    Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Domyślnie

Nie nie żadna hybryda lumixa! jak już pisalem nie znam sie na lustrzankach a chcę zacząć od prostszego modelu nikona , zostaje wiec z waszych wypowiedzi D90

Domyślnie

Jak dla mnie to dobry wybór, D90 z kitem N18-105 VR (skąpiec 3729zł).
    Ostatnio edytowane przez smokwaw ; 30-09-2009 o 19:49
    Powyższa wypowiedź to moją opinia w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani dziś ani w dniach następnych. Zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Oszczędny w słowach Awatar Tasiek 79
    Miasto
    Tomaszów Mazowiecki

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RadEmi Zobacz posta
    Nie nie żadna hybryda lumixa! jak już pisalem nie znam sie na lustrzankach a chcę zacząć od prostszego modelu nikona , zostaje wiec z waszych wypowiedzi D90
    A ja "zaszalałem" na początek z Nikonem D70s(myślałem nad D90 ale bariera cenowa jest dla mnie na razie nie do przeskoczenia,na razie skupię się na zbieraniu jakichś ciekawych szkiełek),którego dziś wreszcie dostałem w przesyłce(ofkoz używka).Kofany kuzyn pożyczył kilka obiektywów(z tego miejsca pozdrawiam Kemota ),także najbliższe kilka miesięcy poświęcę na ujarzmienie tego "potwora"(moja pierwsza lustrzanka,a w sumie na dobrą sprawę aparat ).
    Pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Tasiek 79 ; 30-09-2009 o 19:50

Domyślnie

Wiec body nikon D5000 z kitem N18-105 VR? jest w ofercie http://www.euro.com.pl/lustrzanki/ni...ed-vr-dx.bhtml o ten model chodzi?

Domyślnie

ten model ma bardzo dobra recenzje na foto polisie , wydaje mi sie ze juz znalazlem dla siebie nikona (w koncu!!) dziekie wielkie za okazaną pomoc!!!choc cenowo sklaniam sie do pierwszej opcji(3499) pewnego pułapu mogę nie przeskoczyć:/

ps: po zakupie zapewne jeszcze nie raz się odezwę na forum

Domyślnie

800zl roznicy miedzy korpusami to moze nie tak malo, ale 500zl przy zakupie z 18-105VR to wg mnie sprawa jasna. Przy takiej sumie chyba 500zl to niewiele, a zakup o niebo lepszy, moim zdaniem. D90 oferuje o wiele wiecej niz D5000, jest to zdecydowanie warte 500zl, nawet jesli trzeba bylo sie nieco dluzej wstrzymac z kupnem kolejnego szkla.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Wcześnie w poście odrzuciłem ten model(D5000) z uwagi na obracany ekran lcd , ale teraz po przeczytaniu komentarzy i opinii będę musiał się nad nim mocno zastanowić, wiadomo ze to co na wariata kupione może później nie milo zaskoczyć a tego bym nie chciał , jeżeli ktoś jeszcze ma jakąś opinie to chętnie się z nią zapoznam ,zważywszy ze to mój początek z lustrzanka dobrze byłoby nie trafić na model którego obsługa może okazać się za wysokim progiem dla nowicjusza

Domyślnie

Paradoksalnie u Nikona im wyższy model lustrzanki tym obsługa łatwiejsza ;-D po prostu więcej opcji jest wyciągnięte w postaci przycisków na korpus i nie trzeba kopać w menu za każdym razem. Nigdy nie rozumiałem jak aparat może przeróść fotografa, moje D80 było pierwszym lustrem i nie uważam, że mnie przerosło choć faktem jest, że ciągle odkrywam nowe rzeczy a ostatnio nawet postanowiłem przeczytać porządnie instrukcje Ja uważam jak streetfighter69, nie ma co się pakować w korpus bez śrubokręta, dwóch kół nastaw i górnego wyświetlacza! Bierz d90! Aha moim zdaniem obowiązkowo należy korpus "pomacać" przed zakupem bo jak ma źle leżeć Ci w dłoni to wiesz...
    posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum

Strona 24 z 92 PierwszyPierwszy ... 1422232425263474 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów