Close

Strona 22 z 92 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 211 do 220 z 919

Wątek: Co wybrac?

Domyślnie

Podobne to one maja chyba tylko matryce Nie wiem, jak wogole mozna postawic obok siebie D90 i D5000 i powiedziec, ze D5000 to takie pomniejszone D90... Te aparaty roznia sie praktycznie wszystkim - poza matryca i jej obrazowaniem. Mozna zatem stwierdzic, ze jakosc zdjec bedzie podobna, ale obsluga i mozliwosci tych puszek to dwa diametralnie rozne swiaty, wg mnie.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

kurde o co chodzi z tym śrubokrętem?? czytam i próbuję pojąć ale nic... no i D5000 nie ma wyświetlacza u góry ale co tak naprawdę na nim jest?? co tam widać? i czy D90 ma poziomicę??

tak sobię myślę, że chyba znalazłem konkurencję dla D90, nieznacznie droższy (z kitem) pentax K20D... kręci mnie w nim stabilizacja obrazu wbudowana w body. Co o tym myślicie?
    Ostatnio edytowane przez subratri ; 25-09-2009 o 23:24

Domyślnie

Wg mnie nie ma sensu wchodzic w nic poza Canonem i Nikonem, chyba ze komus nie zalezy na systemie, tylko na puszce z kitem. Na rynku liczy sie tylko C i N, nie ze wzgledu na snobizm, lecz z uwagi na to, co oferuja jako system.
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez subratri Zobacz posta
    kurde o co chodzi z tym śrubokrętem?? czytam i próbuję pojąć ale nic... no i D5000 nie ma wyświetlacza u góry ale co tak naprawdę na nim jest?? co tam widać? i czy D90 ma poziomicę??
    Body ma w sobie silnik, którego napęd przekazywany jest do obiektywu poprzed coś, co wygląda jak śrubokręt. Napęd ten jest potrzebny, gdyż dużo obiektywów nie ma własnego napędu autofokusa. Aparat, który nie posiada śrubokręta nie w pełni będzie współpracował np z obiektywem 50/1.8.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Oszczędny w słowach Awatar arseniq
    Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

chyba zamiast d5000 wolałbym już używane d80...
    Jakaś puszka i jakieś szkło ale ciężkie jak cholera :P

Domyślnie

a co masz na myśli mówiąc system?

Domyślnie

Lustrzanka to nie tylko korpus jak w kompakcie który wymienia się beż żalu, kupując lustro wybierasz cały system fotograficzny, czyli obiektywy, rodzaj lamp i całą resztę akcesoriów, które pasują tylko do aparatów danej firmy. Samo body nie ma aż tak wielkiego znaczenia w nikonie, różnią się obudową funkcjami wygodą obsługi ale właściwie każdym z nich da się zrobić takie samo zdjęcie! Ważne jest co masz do tych puszek przypięte!
    posiadam kuku na muniu, poszukuje wspólnika z fiksum dyrdum

Oszczędny w słowach Awatar arseniq
    Miasto
    NDM/Warszawa/WLK_P

Domyślnie

ja bym kupił :
    http://www.allegro.pl/item754415572_...nikon_d1x.html :PP choć nie jest to pewny zakup - w ostateczności poszukałbym d2h no chyba że wolisz małą lekką amatorke
    Jakaś puszka i jakieś szkło ale ciężkie jak cholera :P

Smile

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów, jestem nowy na tym forum wiec się przedstawię krotko RadEmi z Łodzi stoję przed dużym dylematem kupna pierwszej mojej lustrzanki,wcześnie miałem samsunga cyfrówkę,teraz szukam aparatu bardziej poważnego ,wiem ze jesteście zasypywani podobnymi pytaniami na podobny temat i wiele osób to zapewne drażni jak laik wyskakuje z taki pytaniem no ale cóż jestem zdesperowany chce się zając bardzo poważnie fotografią nie np. robieniem zdjęć u cioci na imieninach choć nie chce nikogo tym obrażać mam swoja wizje robienia zdjęć , mam już kilka projektów które chciałbym zrealizować na razie siedzą w moje głowie fotografia na początek będzie przygodą ale później zapewne będzie moją pasja, zależny mi na kupnie aparatu który wprowadzi mnie w tajniki fotografii, kwotę jaką chce przeznaczyć to ( 2500 - 3500 ) nie chce zrobić głupiego zakupu i później żałować , proszę o rade, jaki model , jaki obiektyw, czym się kierować przy zakupie ,na co zwracać uwagę , obsługa aparatu niezbyt skomplikowana jak na początek mojej przygody,z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi ( mogą być oczywiście na pw bądź maila) pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RadEmi Zobacz posta
    mam już kilka projektów które chciałbym zrealizować na razie siedzą w moje głowie fotografia na początek będzie przygodą ale później zapewne będzie moją pasja, zależny mi na kupnie aparatu który wprowadzi mnie w tajniki fotografii, kwotę jaką chce przeznaczyć to ( 2500 - 3500 ) nie chce zrobić głupiego zakupu i później żałować , proszę o rade, jaki model , jaki obiektyw, czym się kierować przy zakupie ,na co zwracać uwagę , obsługa aparatu niezbyt skomplikowana jak na początek mojej przygody,z góry dziękuje wszystkim za odpowiedzi ( mogą być oczywiście na pw bądź maila) pozdrawiam
    Jeżeli planujesz się rozwijać, to używane D80 + dobry obiektyw lub dorzuć kilka groszy i kup D90 + kit na początek. Opcja pierwsza daje Ci odrazu większe możliwości, bo tanie body i można coś dobrać z lepszych obiektywów niż kitowe, np Tamrona 17-50/2.8. Do D90 będziesz musiał z czasem coś dokupić, aczkolwiek na początek przez dłuższą chwilę 18-105 VR jest wystarczające jak na moje odczucie.

Na D3000 i D5000 nawet się nie oglądaj, chociażby przede wszystkim dlatego, że obsługują tylko obiektywy z silnikiem.
    MKL (Fotoblog)
    – Co jest?!
    – Nic, panie kierowniku! Oczko mu się odlepiło. Temu misiu.

Strona 22 z 92 PierwszyPierwszy ... 1220212223243272 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów