Close

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 143

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    to jest ok imho, Erie na puszki jest gwarancje europejska - zolta karteczka - a nie international, ktora jest dawana na szkla (odcinki a/b/c)
    ano masz rację, akurat miałem pod ręką gwarancję z mojego szkiełka dlatego ją zeskanowałem - dopiero później przypomniałem sobie, że do aparatów dają trochę inną, pojedynczą gwarancję - przepraszam za nieścisłość

ważne jest jednak to co napisałem powyżej - musi być Nikon Holandia i numer seryjny sprzętu
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Po co wam te wszystkie "papierki"? Jak oddacie aparat do serwisu to i tak napiszą, że są ślady wilgoci i anulują gwarancję. A jak będziecie kwestionować ich opinię to naleją wody i oddadzą kompletny złom.
    D600, S12-24 4,5-5,6 / S24-70 2,8 /S50 1.4/ N85 1,8

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arturkrz Zobacz posta
    Po co wam te wszystkie "papierki"? Jak oddacie aparat do serwisu to i tak napiszą, że są ślady wilgoci i anulują gwarancję. A jak będziecie kwestionować ich opinię to naleją wody i oddadzą kompletny złom.
    niech tylko spróbują nalać do środka wody - to już nie będzie narzekania na serwis, to się skończy w prokuraturze - żaden serwis tego nie zrobi, bo efekt zaoszczędzonych paru złotych na naprawie nie jest wart ewentualnego syfu jaki się zrobi
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Oddałem P60 (kompakt) bo przestał działać wizjer. Odebrałem, nie sprawdziłem a w domu znowu nie działał. Kolejna wizyta w serwisie po 2 miesiacach (były wakacje i nie miałem czasu) a oni anulowali gwarancję bo woda w środku... Aparat przeleżał 2 miesiące w pokrowcu Lowepro w szafi i nagle dostała się woda...?
    Naprawę wycenili na ponad 700PLN a nowy taki aparat kosztuje mniej...
    Przesłali zdjęcia "wody" a ja im odpisałem, że to ślady ich poprzedniej działalności bo to była rozlana kalafonia na łączeniu płytek.
    Z dodzwonieniem problem, na maile nie odpisują...
    A mogłem wybrać SONY

Domyślnie

zapewne mamy tutaj ludzi z prasy więc wystarczy zrobić szum medialny o super serwisie Nikon Polska wtedy na pewno wymiękną...

to co oni wyprawiają jest żałosne, jak będę miał wysłać aparat na naprawę to na bank poświęcę więcej złotówek na wysyłkę i wyślę do UK lub helmutów...
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    niech tylko spróbują nalać do środka wody - to już nie będzie narzekania na serwis, to się skończy w prokuraturze - żaden serwis tego nie zrobi, bo efekt zaoszczędzonych paru złotych na naprawie nie jest wart ewentualnego syfu jaki się zrobi
    ojj.. miałem okazje pracować w serwisie z elektronika... i to co szefostwo wyprawiało ze sprzętem klientów to się nawet ludziom nie śniło... To nie jest auto gdzie po wymianie jakiejś części można wejść pod kanał i zobaczyć czy poprawnie zrobione... Ogólnie nawet jeśli serwis coś zawali to przy sprzęcie typu (aparat/laptop itp) gdy naprawa odbywa sie na wnętrznościach takiego urządzenia bardzo ciężko jest potem dowieść ich winy..
    D80 - Grip`ex Alpha - 18-105 - 70-300VR i takie tam inne drobiazgi... www

Domyślnie

Jestem z zawodu elektronikiem i wiem jak wygląda zawilgocone urządzenie wewnątrz a jak wyglądają slady po lutowaniu lutownicą do rynien... ale ich winy nie dowiodę bo zanim odbiorę sprzęt to naleją do niego wody i "będą mieli rację".

Domyślnie

ehhh ja narazie czekam juz 2 tydzien, dzis sie zmienil status na oczekiwanie na czesci zamienne wiec przynajmniej sie juz aparatem zajeli. Zobaczymy ile to potrwa.
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Domyślnie

to jest status ktory bedzie wisial az aparat nie zostanie zrobiony, moze byc tydzien, miesiac, dwa, albo trzy

Domyślnie

a może mi ktoś powiedzieć jak to jest jeśli np chciałbym reklamować sprzet, a sklep w którym go kupowałem juz nie istnieje u mnie w miescie?

Tylko sama Karta gwarancyjna czy dowód zakupu tez musi być?
    ...Aazmath...

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów