Close

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 143

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nokinnikon Zobacz posta
    Jeżeli uszkodzenie następuje w 11 miesiącu gwarancji a naprawa trwa miesiąc, czy to oznacza, że po naprawie otrzymujemy sprzęt po gwarancji, czy o okres naprawy gwarancja jest przedłużona ?
    wszystko zalezy od tego co jest wpisane w warunkach gwarancji (na karcie gwarancyjnej)
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Erie Zobacz posta
    wszystko zalezy od tego co jest wpisane w warunkach gwarancji (na karcie gwarancyjnej)
    Chodzi o to czy to co jest napisane jest zgodne z prawem. Bo w końcu już nie wiem czy gwarancja 12 miesięcy jest dla klienta czy też upływa na leżakowaniu w serwisie. Na dodatek nigdzie nie podano obowiązującego terminu naprawy a więc można nigdy nie odzyskać przesłanego do serwisu sprzętu (teoretycznie).
    D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nokinnikon Zobacz posta
    Chodzi o to czy to co jest napisane jest zgodne z prawem. Bo w końcu już nie wiem czy gwarancja 12 miesięcy jest dla klienta czy też upływa na leżakowaniu w serwisie. Na dodatek nigdzie nie podano obowiązującego terminu naprawy a więc można nigdy nie odzyskać przesłanego do serwisu sprzętu (teoretycznie).
    po raz kolejny - gwarancja jest nieobowiązkowa w tym kraju i to gwarant określa jej warunki jeżeli ją już daje, przy czym jeżeli gwarant udziela gwarancji to musi się trzymać okreslonych w niej warunków, musi być po polsku - tak niestety wygląda prawo
    szkoda, że to już nie to samo forum...

Domyślnie

chyba, ten wątek powinien wylądować w dziale "serwis" ? byłoby czytelniej imho
    Pozdrawiam
    Tomek

Domyślnie

No i stało się, tak powyżej chwaliłem ale z obawami i sie one sprawdziły.
    Dostałem aparat odpalam i problemy zniknęły ale pojawił się nowy którego nie było ....
    Punkt ostrości z lewej strony pali się na stałe nawet po wyłączeniu aparatu. Serwis stwierdził ze musieli nie podpiąć jakiegos pina i mam im znów odesłać aparat. MASAKRA
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Domyślnie Jeszcze raz o Gwarancji

Mam pytanie podobne do autora wątku. Próbowałam zadzwonić do Serwisu, ale już za późno, a strasznie mnie to meczy. Kupiłam przez internet D90 i mam do niego tylko gwarancje europejska, a na stronie serwisu piszą ze nie naprawiają sprzętu z tzw szarej strefy tj kupionych w Polsce , ale nie pochodzących od legalnego dystrybutora. ( pomijam fakt ze sprzedawca mnie oszukał mówiąc ze aparat ma gwarancje Nikon Polska- jutro do nich zadzwonię ale szczerze mówiąc nie liczę ze sie dogadamy bo ten sklep to totalna porażka LIDER24 -masakra!)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez aniiia Zobacz posta
    ... na stronie serwisu piszą ze nie naprawiają sprzętu z tzw szarej strefy tj kupionych w Polsce , ale nie pochodzących od legalnego dystrybutora. ...)
    A jak sprawdzić czy sklep internetowy jest "legalnym dystrybutorem"??
    Z6, D300s, D50, N24-70/4S, T17-50, T90, N35, N50, S10-20, N70-300G, SB-600, 2xYN460

Domyślnie

dziś otrzymałem jako zastępczy aparacik D5000 zobaczymy ile czasu potrwa ponowna naprawa mojego
    Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
    www.facebook.com/jasinskifoto
    www.instagram.com/marcinjasinskiphoto

Domyślnie

Fajne zastępstwo, szczególnie jak ktoś korzysta z obiektywów bez silnika. Ale pewnie mieli pod ręką D5000 z akcji naprawy zasilania.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wer Zobacz posta
    Fajne zastępstwo, szczególnie jak ktoś korzysta z obiektywów bez silnika. Ale pewnie mieli pod ręką D5000 z akcji naprawy zasilania.
    dokładnie ty dostałeś a ktoś pomstuje ze mu 4 tydzień robią hehehe i sprawa dlaczego serwis działa jak działa właśnie została rozwiązana hehehe
    NIKON + SZPARGAŁY + CHĘCI + CHĘCI + CHĘCI ...

Strona 13 z 14 PierwszyPierwszy ... 311121314 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów