Szukaj
Chodzi o to czy to co jest napisane jest zgodne z prawem. Bo w końcu już nie wiem czy gwarancja 12 miesięcy jest dla klienta czy też upływa na leżakowaniu w serwisie. Na dodatek nigdzie nie podano obowiązującego terminu naprawy a więc można nigdy nie odzyskać przesłanego do serwisu sprzętu (teoretycznie).
D300 N18-200VR N35 1.8 S10-20 N 180/2.8 AF N 105 2.8D N 70-210 AF 1:4
szkoda, że to już nie to samo forum...
chyba, ten wątek powinien wylądować w dziale "serwis" ? byłoby czytelniej imho
Pozdrawiam
Tomek
No i stało się, tak powyżej chwaliłem ale z obawami i sie one sprawdziły.
Dostałem aparat odpalam i problemy zniknęły ale pojawił się nowy którego nie było ....
Punkt ostrości z lewej strony pali się na stałe nawet po wyłączeniu aparatu. Serwis stwierdził ze musieli nie podpiąć jakiegos pina i mam im znów odesłać aparat. MASAKRA
Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
www.facebook.com/jasinskifoto
www.instagram.com/marcinjasinskiphoto
Mam pytanie podobne do autora wątku. Próbowałam zadzwonić do Serwisu, ale już za późno, a strasznie mnie to meczy. Kupiłam przez internet D90 i mam do niego tylko gwarancje europejska, a na stronie serwisu piszą ze nie naprawiają sprzętu z tzw szarej strefy tj kupionych w Polsce , ale nie pochodzących od legalnego dystrybutora. ( pomijam fakt ze sprzedawca mnie oszukał mówiąc ze aparat ma gwarancje Nikon Polska- jutro do nich zadzwonię ale szczerze mówiąc nie liczę ze sie dogadamy bo ten sklep to totalna porażka LIDER24 -masakra!)
dziś otrzymałem jako zastępczy aparacik D5000 zobaczymy ile czasu potrwa ponowna naprawa mojego![]()
Sony A7R III / Sony 85mm 1.4 G master / Quadralite Atlas 600
www.facebook.com/jasinskifoto
www.instagram.com/marcinjasinskiphoto
Fajne zastępstwo, szczególnie jak ktoś korzysta z obiektywów bez silnika. Ale pewnie mieli pod ręką D5000 z akcji naprawy zasilania.
Skontaktuj się z nami