Close

Strona 30 z 51 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 291 do 300 z 506

Wątek: Canon 7D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Ale się porobiło! A niedawno szydzono na maxa z video w lustrzankach
    Paweł, może poczekaj na następcę D700, coś mi się wydaje, że to w tym modelu Nikon będzie już musiał pokazać "konkretny tryb video", by powalczyć w tej kwestii z konkurencją.
    No właśnie to jest jedna z opcji, ale mam obawy że nie bedzie d700s (jeśli już to d3s) a następca d700 dostanie możze extra filmiki, ale nie będzie miał już matrycy d3 - dostanie więcej - pewnie "mniej uniwersalnych i gorszych" pikseli :/
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z24-70SII/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

Paweł

Domyślnie

w plotkach z optyczne.pl jest zapowiedź D3s. Główną zmianą mają być właśnie filmiki, a matryca pozostaje bez zmian.
    więc jeżeli to prawda to prawdopodobnie z D700s będzie to samo
    D200, T12-24/4, N35,50,85/1.8, N60/2.8D, SY85/1.4, S70-210/2.8, TC16A, SB-800
    Soligor 28/2.8, MIR 35/2, Helios 50/2, Jupiter 135/3.5

Domyślnie

To się porobiło na tym świecie. Jeszcze parę wiosen wstecz człowiek miał aparat i robił zdjęcia a jak przyszła ochota na kręcenie filmów kupował kamerę i był szczęśliwy. Strach pomyśleć co będzie jak wsadzą do aparatu dajmy na to gniazdo na kartę sim. Już widzę te wątki: "Mój D900x traci zasięg w Bieszczadach. POMOCY !!!"
    Pozdrawiam Tomasz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez shaolin Zobacz posta
    Mnie juz na szczescie problem wymagan sprzetowych jezeli chodzi o kompa do obrobki nie dotyczy ale i tak 100x bardziej wole H264 niz MJPEG.
    Jakosciowo na pewno, ale najwygodniejszy do obrobki byl jednak DV

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Paweł, może poczekaj na następcę D700, coś mi się wydaje, że to w tym modelu Nikon będzie już musiał pokazać "konkretny tryb video", by powalczyć w tej kwestii z konkurencją.
    Sądzę że do następcy wsadzą matryce z D3x i spoczną na laurach dając "średniawe" filmowanie. Po co ulepszać aparat od razu za bardzo? Albo 24 mpx albo dobre filmy. Wezmą przykład z canona - ulepszanie małymi kroczkami.

PS. Ja też chce filmowanie.
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

A ja nie chce filmowania. Uwazam, ze fajnie byloby, gdyby powstaly dwie niezalezne linie aparatow, np. D700 (bez filmow, ten na szczescie istnieje ) i D700F z opcja filmowania. Powinny byc identyczne, jesli chodzi o mozliwosci fotograficzne, natomiast powinny roznic sie cena. Kto chce filmowac niech doplaca, kto nie, dostaje puszke taniej.

Gaduła Awatar shaolin
    Miasto
    Rio de Janeiro, Brazylia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kichu1979 Zobacz posta
    Jakosciowo na pewno, ale najwygodniejszy do obrobki byl jednak DV
    No wlasnie - byl, a my mowimy o tym co jest i bedzie

Domyślnie

To niech zrobią d700miniDV z miejscem na kasetkę

Żeby nie było- też chcę opcję filmowania, BARDZO! Dlatego myślę o d300s...
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pawel Pawlak Zobacz posta
    No własnie taki miałem zamiar. Ale sam nie wiem.... musze się z tym jeszze kilka nocy przespać
    ja to zmieniam system na 85% (kto chetny na coś- to widzi w stopce ), głównie ze względu na ceny no i filmowanie zostało mi przyzwyczajenie z pracy w polsce z d700s to bedzie podobnie jak z d300s, dodadzą pierdółke do juz i tak kompletnej puszki + kiepskie filmowanie... a cena 12 tysi jak w morde strzelił
    de czysta i szkua

Domyślnie

mnie w kontekscie 7d zastanawia jedna sprawa, ile dotychczasowych szkiel na tej puszce polegnie... juz 1mpix DX ma gestosc matrycy jest wieksza niz d3x/smarki...
    a co dopiero tu... gdzies czytalem, ze canon wraz z 7d wypuscil nowe kity "bo musial", w sensie ze poprzedniki na tej matrycy by polegly...

kymaj - s-ki to taka naturalna kolejnosc u Nikona, nowoscie i duze zmiany wchodza srednio co 4 lata... w tymi premierami to jest troche tak, ze canon teraz goni to co przespal przez ostatnie lata... i czeka go odswiezenie calej gamy puszek (w segmencie pro)... natomiast po Nikonie widac z kolei, ze zbagatelizowali kwestie jakosci video

warto tez zwrocic uwage na jedna rzecz (generalnie, pomijam kwestie specyfikacji obu puszek), owszem mamy teraz buzz na 7D, a jednoczesnie slyszy sie glosy krytyki, ze Nikon pokazal tylko D300s... body tej jakosci nie starzeja sie tak szybko i mysle, ze niewielu wlascicieli bedzie mialo cisnienie na upgrade D300/300s i tez IMHO dotychczasowi wlasciciele wcale nie sa targetem tego face liftingu... i dlatego tez po czesci czeka nas teraz festiwal esek, a nie nastepna generacja puszek...z marketingowe punktu widzenia za szybko, za wczesnie i jest to strzelanie gola do wlasnej bramki w moim odczuciu... zreszta biorac pod uwage obecne zaawansowanie puszek ten problem bedzie sie nasilal... pare lat temu kazda nowa pucha to byl duzy skok naprzod, teraz te skoki robia sie coraz mniejsze...

dzis mamy sytuacje, ze canon pokazal 7d i jest wow, a to de facto jest generalnie pucha ktora w obecnej linii canona jest jedynym modelem bedacym bezposrednim odpowiednikiem i konkurentem stajni nikonowskiej...

i teraz patrzac dwa lata naprzod... czy canon za 2 lata bedzie zastepowal 7D bezposrednim nastepca nastepnej generacji w postaci 8D ? bardzo watpie, to jest za szybko a pucha jest zbyt dobra... i wydaje mi sie, ze tak jak w Nikonie w przypadku D300s bedzie mozna spodziewac sie ewentualnie 7D MKII

i znajac zycie za 2 lata canon pokze 7d mkII, nikon pokarze d400 (i bedzie powtorka z rozrywki z dnia dzisiejszego) i tak w kolko

i de facto najwiecej beda tracili Ci (w kwestii finansowej), ktorzy po kazdym takim manewrze beda chcieli zmieniac system... obojetnie z ktorej strony na ktora...

moim skromnym zdaniem... z racjonalnego punktu widzenia dzis kupiona swieza puche warto trzymac spokojnie do nastepnej generacji czyli tak te +/- 4 latka...

oczywiscie pomijam kwestie jak ktos bardzo musi
    Ostatnio edytowane przez kichu ; 21-09-2009 o 16:09

Strona 30 z 51 PierwszyPierwszy ... 20282930313240 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów