Szukaj
a roznice w kolorze moga wynikac z tego, ze przeciez kazda pucha obrazuje inaczej (profile kolorow) i kazde zdjecie bedzie po prostu mialo nieco inne kolorki
prz3mo fakt, chociaż kkm nie przekonuje mnie jako forum ilością emotów i bajerów d; a cb nie lubię.. wybór był prosty;p
no i jak sam widzisz o canonie się co nie co dowiedziałem i tutaj
po cóż się rozpisywać, za Sony dzięki, a co do wyboru Canon 40 czy Nikon D300, to jednak Nikon to jedna klasa wyżej, więc NIKON D300
..Nikon...
Forum Nikona jest faktycznie najbardziej wybajerzone, chyba dlatego mnie ciągnie do tego systemu, co do sprzętu dla amatora jednak moim zdaniem Sony wygrywa.
Jeśli chodzi o wybór puszek to D90<C40d<A700<C50D<D300
Opinie na temat A700 są wyjątkowo przychylne jak na produkt z logo "sony", zresztą to chyba jedyna wada tego aparatu - nazwa producenta.
getos chyba Ci się nie chciało czytać tych 6 stron...
nathaniel, mój podział jest dosyć podobny.. z tym, że c40d<d90<a700<50d<d300
zastanawia mnie, jak się pracuje d90 z manualem.. czy ten brak pom. światła jest taki uciążliwy..
Brak ostrzenia jest upierdliwy na DXowej matówce, a do tego brak pomiaru - musi być niefajnie. Ale w studio...sa pewnie i tacy co im to nie przeszkadza.
Weź dowolną puszkę i wyłącz AFa i przejdź w manualną expozycję. Się dowiesz.
Pozdr
D800
Powiem tak... Brak AF przy braku pomiaru swiatla to maly pikusJezeli zamierzasz na powaznie pracowac z tym Samyangiem to D90 odpusc sobie od razu. W zmiennych warunkach oswietleniowych rzucisz puszka albo obiektywem o podloge po paru ujeciach. W zabawie moze to jeszcze sie jakos sprawdzi, ale w pracy na pewno nie. Bierz 50D albo D300 - w zaleznosci od zasobnosci portfela i planowanych szkiel. Jesli sie jednak zdecydujesz na D300 to moze jednak zaczekaj chwile aby zapoznac sie z Canonem 7D bo zapowiada sie hit
![]()
Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!
Skontaktuj się z nami