Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 25

Domyślnie Fuji s3pro-konsternacja...

Po niespełna 2-ch miesiącach użytkowania aparat odesłany do naprawy!!! Powód główny-gniazdko usb wpadło do środka i sobie tam lata... Czas więc na test serwisu. Przed zakupem pytałem i serwis Fuji odpowiedział- naprawy do 2-3tyg. i jest możliwość zapłacenia za ekspresową naprawę +30% (to pewnie tylko napraw płatnych dotyczy) - uznałem wtedy że nieźle, bo niekiedy warto...
    Teraz także Fuji informuje - naprawa s3 może potrwać ok.2tyg. Gorzej sprzedawca (a serwis za pośrednictwem Fotoit), bo rezerwuje sobie miesiąc na załatwienie sprawy. Cóż, zobaczymy...
    W każdym razie jestem zdegustowany-taki fajny aparat, a "wykłada sie" na pierdołach...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Teraz także Fuji informuje - naprawa s3 może potrwać ok.2tyg. Gorzej sprzedawca (a serwis za pośrednictwem Fotoit), bo rezerwuje sobie miesiąc na załatwienie sprawy. Cóż, zobaczymy...
    Gwarancja sklepowa Fotoit to nie jest gwarancja FujiFilm Polska niestety.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Fotoit zapytany przed zakupem m.in. o sposób załatwiania ewentualnych napraw, odpowiedział :..."Gwarancja jest roczna, realizowana za naszym pośrednictwem w FUJI POLSKA."-koniec cytatu...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Fotoit zapytany przed zakupem m.in. o sposób załatwiania ewentualnych napraw, odpowiedział :..."Gwarancja jest roczna, realizowana za naszym pośrednictwem w FUJI POLSKA."-koniec cytatu...
    Powiedział, ale nie napisał....
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Znam 2 osoby, ktorym sie to niestety tez przydazylo. Gniazdko USB wyglada na jakas wade konstrukcyjna.
    D90, S3pro, X10, T17-50, T28-75, S30/1.4, S105m, S50-200, SB800 i inne klamoty

Domyślnie

Smurf-rzecz w tym że pytałem pisemnie i ta drogą odpowiedź otrzymałem...Nawet podpisaną imieniem i nazwiskiem ...No, zobaczymy..Poinformuję o przebiegu sprawy...
    marusek- przyjmując rekjlamację też tak powiedzieli...to usb podobno czesto się rozlatuje...
    ŻENADA
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

tez slyszalem o tej przypadlosci mi natomiast piny w gniezdzie sie rozwalily ja robilem w interfoto robili 2 tyg. jednak nie moglem czekac dluzej i dali mi na wakacje d100 , gniazdo naprawili ale zaplacilem 200 lub 300 pln niepamietam obecnie takze fuji podpinam przez gniazdo i zaczyanam sie martwic. W sieci slyszy sie o tym problemie z gniazdem i jak do kazdego urzadzenia nalezy traktowac to gniazdo ostroznia tak jak ostroznie wkladac karte CF
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

acha a zapytal bys ile to kosztuje taka naprawa ? bo mi sie niedlugo gwarancja konczy
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Niedzwiedz , piszesz "nalezy traktowac to gniazdo ostroznia tak jak ostroznie wkladac karte CF "... Wprawdzie się do sprzętu nie modlę, ale delikatnie i ostrożnie ...zawsze Stąd większe moje zdegustowanie...
    Na razie Fotoit mnie nie poinformował, co i jak z tym aparatem...Czekam w każdym razie na odpowiedź na mojego maila-bo sprzęt w ich dyspozycji od soboty...A zależy mi na czasie...
    Będzie okazja, to zapytam o koszty tej naprawy...Ewentualnie mailnij do serwisu Fuji-jak zadawałem im jakieś "eksploatacyjne" pytania, zawsze otrzymywałem rzeczową odpowiedź...
    Profilaktycznie (po wygaśnięciu gwarancji) rozprowadzić może wkoło gniazda kropelkę kropelki ...
    To moje gniazdko, to jakby wcale nie przymocowane było, jakby się wysunęło z czegoś i "se wpadło"...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Smurf - niestety, wychodzi na to że miałeś rację...Fotoit poinformował mnie dziś, że wysłał aparat do serwisu w Niemczech-nie informując mnie o tym!!! Powód-od września (ja kupiłem aparat u nich w sierpniu!!!) FUJI POLSKA nie respektuje ponoć europejskiej gwarancji!!! Jakoś mi to wszystko "nie pasuje"... Podpada też cała sytuacja pod "niezgodność z umową". Zobaczymy jak długo "operacja" potrwa...i czym się zakończy.
    Marek

Zakon Fuji

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów