Close

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 25

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Smurf - niestety, wychodzi na to że miałeś rację...Fotoit poinformował mnie dziś, że wysłał aparat do serwisu w Niemczech-nie informując mnie o tym!!! Powód-od września (ja kupiłem aparat u nich w sierpniu!!!) FUJI POLSKA nie respektuje ponoć europejskiej gwarancji!!! Jakoś mi to wszystko "nie pasuje"... Podpada też cała sytuacja pod "niezgodność z umową". Zobaczymy jak długo "operacja" potrwa...i czym się zakończy.
    To troche nie tak - Fujifilm Polska Distribution Sp. z o.o respektuje gwarancję europejską pod warunkiem posiadania faktury zakupu ze sklepu będącego autoryzowanym punktem sprzedaży Fuji oraz wypełnionej (łącznie z dnaymi adresowymi nabywcy) i podstemplowanej gwarancji Fuji Photo Film (Europe) GmbH.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Może wiesz czy i jaka zmiana nastąpiła miedzy datą zakupu sprzętu (sierpień b.r.), gdy to sprzedawca (Fotoit) pytany o szczegółowe "warunki umowy" poinformował mnie, jak cytowałem wyżej, tj : "Gwarancja jest roczna, realizowana za naszym pośrednictwem w FUJI POLSKA", a dniem zgłoszenia reklamacji 21.bm???
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

W takie zapewnienia nie nalezy do konca wierzyc.
    Na gwarancji z FotoIT na S5500 tez sie "przejechalem" a co innego slyszalem przy zakupie.
    W efekcie mialem tam nie kupowac ale z racji na ceny i dostepnosc kupilem ponownie - tym razem sprawdzilem dokladnie papierki ...

Jak masz na papierze , stempelek i podpis to ok ale pewnie dostales cos mailem ...

Domyślnie

Tak, powyższe zapewnienie dostałem mailem...Jako że było dla mnie częścią umowy, więc wydrukowałem i mam również nadal w skrzynce zachowane...
    No, zobaczę jak się wywiążą z terminów - jakoś jeszcze wierzę, że "umowa to umowa"...

ps. wiara, wiarą- ale na wszelki wypadek reklamacje wszelakie zgłaszam przeważnie na podstawie Ustawy z dnia 27 lipca 2002r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej...
    Ostatnio edytowane przez fotomarek_k ; 24-10-2006 o 21:16 Powód: mały orto :-)
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Tak, powyższe zapewnienie dostałem mailem...Jako że było dla mnie częścią umowy, więc wydrukowałem i mam również nadal w skrzynce zachowane...
    No, zobaczę jak się wywiążą z terminów - jakoś jeszcze wierzę, że "umowa to umowa"...

ps. wiara, wiarą- ale na wszelki wypadek reklamacje wszelakie zgłaszam przeważnie na podstawie Ustawy z dnia 27 lipca 2002r. o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej...
    Jeżeli oddałeś aparat do naprawy w ramach gwarancji ( a przynajmnie wydaje mi sie ze tak napisaleś), to reklamacja z tytulu niezgodności towaru z umową juz nie ma zastosowania.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Reklamację złożyłem na podstawie Ustawy- i tak jest zapisane w zgłoszeniu reklamacji...
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

Wydaje mi sie, że lepiej bylo od Fotoit "wyciągnąć" oryginalny dowod zakupu i niemiecką (europejską) gwarancję Fuji, jeżeli oczywiście aparat pochodzi z Niemiec, a nie np. z Azji.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Domyślnie

Możliwe, że masz rację - ja lepiej się poruszam jednak w "przepisach miejscowych" ...
    Ponadto liczyłem, że Fotoit załatwi reklamację sprawnie, rzetelnie i szybko - co,miejmy nadzieję, nadal nie jest wykluczone - ku zadowoleniu mojemu i innych, przyszłych klientów, którym ich będę polecał
    Marek

Zakon Fuji

Domyślnie

poogladalem te gnizdo u mnie jest jak by troche w srodku np IEE obok troche wystaje metalowa obwodka ponad obudowe USB troche jest schowane mam schizy juz !!!
    d700 d3 14-24 28 35 50 85 135

Domyślnie

Niedźwiedź, masz wszystko w porządku.
    Pozdrawiam:
    Andrzej

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów