Close

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 61

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez maciek.evo Zobacz posta
    ejjj oszukałeś mnie dziś zainstalowałem, szukałem i nie znalazłem...to w polskiej wersji jest ukryte pod jakimś kryptonimem?? w której liście rozwijalnej sie zawiera? czy może jednak selective color nie ma?

mnie irytuje jedna sprawa- nie zapisuje nefow do jpg tylko do png :P

ktos napisal ze nie w acr nie ma opcji wyostrzania- otoz jest [7.0]
    Ja robię to tak. Chyba że się nie rozumiemy i nie o to chodzi?
    http://www.alibony.com/video/video-lesson15.htm

http://www.alibony.com/video/video-lesson16.htm

Pozdrawiam Jarosław Stryjewski. blog

Domyślnie

no nie o to w PSie jest tool ktory dziala na okreslonych zakresach kolorow i mozna w nich grzebac dowolnie...

Domyślnie

1. Otwierając zdjęcie w ACR (dołączonym do PSE7) jest możliwość wyboru 300dpi? Domyślnie otwiera raw'y w 240dpi....

2. Mając otwartych kilka plików raw w ACR, edytując jeden i chcąc powielić ustawienia do innych... robię wielkie oczy bo nie mogę znaleźć takiej opcji Wszystko ze mną jest w porządku?

3. Bawiąc się z DRI, otwierając RAF'a i chcąc otworzyć kolejnego muszę zapisać wcześniej owy plik w tif, jpg etc. Nie wiem dlaczego, ale za cholerę nie otworzy drugi raz pliku, który jest już otwarty... w CS3 problemu nie było.

4. Ktoś przesiadł się z PS na Elementy? Te grubo ponad 2tyś. zł. które zostają w kieszeni kuszą... Póki co: ACR okrojony, ale da się żyć (ważne, że jest) ; brakuje automate - batch ; lens correction okrojone, upierdliwe maski warstw ; brak trybu CMYK ; cukierkowa trochę ta aplikacja. Ogólnie to nie jest źle jak dla mnie, ale Adobe oprócz wywalenia niektórych narzędzi, starało się zrobić Elementy trochę upierdliwe.
    Ostatnio edytowane przez mikkay ; 08-09-2009 o 23:36

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mikkay Zobacz posta
    1. Otwierając zdjęcie w ACR (dołączonym do PSE7) jest możliwość wyboru 300dpi? Domyślnie otwiera raw'y w 240dpi....
    Nie otwiera RAWow w 240dpi tylko ustawia takie po otworzeniu tego juz w PSE7.
    Ale co to zmienia ??

2. Mając otwartych kilka plików raw w ACR, edytując jeden i chcąc powielić ustawienia do innych... robię wielkie oczy bo nie mogę znaleźć takiej opcji Wszystko ze mną jest w porządku?
    Zaznaczyc N obrazkow w glownym oknie otwarte te, z ktorego chcesz czytac i klikac w odpowiednie textboxy po prawej

3. Bawiąc się z DRI, otwierając RAF'a i chcąc otworzyć kolejnego muszę zapisać wcześniej owy plik w tif, jpg etc. Nie wiem dlaczego, ale za cholerę nie otworzy drugi raz pliku, który jest już otwarty... w CS3 problemu nie było.
    Wystarczy zrobic sekwencje CTRL+A, CTRL+C, CTRL+N,CTRL+V, a oryginal zamknac

4. Ktoś przesiadł się z PS na Elementy? Te grubo ponad 2tyś. zł. które zostają w kieszeni kuszą... Póki co: ACR okrojony, ale da się żyć (ważne, że jest) ; brakuje automate - batch ; lens correction okrojone, upierdliwe maski warstw ; brak trybu CMYK ; cukierkowa trochę ta aplikacja. Ogólnie to nie jest źle jak dla mnie, ale Adobe oprócz wywalenia niektórych narzędzi, starało się zrobić Elementy trochę upierdliwe.
    Tak, ja sie przesiadlem.
    Nie upierdliwe, a bardziej dostepne dla przecietnego amatora, ktory raczej korzysta z wiekszej ilosci automatow.
    Przez to narzedzia bardziej przydatne dla swiadomego uzytkownika musza byc bardziej poukrywane, UI z gumy nie jest
    Da sie ta aplikacje opanowac i jak za ta cene jest IMHO to jak najlepszy wybor.
    Brakuje tylko troszke funkcjonalnosci w ACRze, dlatego dokupie do PSE7 CNXa2 i ten tandem tak naprawde
    bedzie najlepsza opcja w kategorii cena/mozliwosci.
    Ostatnio edytowane przez sawi ; 10-09-2009 o 19:54

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sawi Zobacz posta
    Nie otwiera RAWow w 240dpi tylko ustawia takie po otworzeniu tego juz w PSE7.
    Ale co to zmienia ??
    No tak, niezbyt precyzyjnie się wyraziłem W ACR photshopa CS itp. jest opcja by ustawić odpowiednią wartość. Tu nie ma, albo nie widzę. Nowe dokumenty (nie wołane w ACR) otwiera z 300dpi.

Dzięki za info

Wiadomo kiedy wyjdzie kolejna wersja? Kupić teraz, czy wstrzymać się jeszcze chwilę?

Domyślnie

otwiera z 300dpi.
    Ale ja powtorze pytanie - co to zmienia ?
    Co by Ci dalo jakby otwieral w 300dpi ?

Wiadomo kiedy wyjdzie kolejna wersja? Kupić teraz, czy wstrzymać się jeszcze chwilę?
    Kupic wtedy kiedy zajdzie warunek: (potrzebuje)&&(mam fundusze)

Oszczędny w słowach Awatar avallardi
    Miasto
    bardzo duże miasto w centralnej Polsce

Domyślnie

upierdliwe maski warstw
    Maski warstw są przecież do zainstalowania za darmo...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez avallardi Zobacz posta
    Maski warstw są przecież do zainstalowania za darmo...
    I już raz dawałem linka do strony z której można pobrać maski, krzywe itp.
    http://forum.nikon.org.pl/showpost.p...4&postcount=22

Domyślnie

Ale ja powtorze pytanie - co to zmienia ?
    Co by Ci dalo jakby otwieral w 300dpi ?
    Dużo robię odbitek. W labie marudzą o 300dpi, a nie chce mi się grzebać przy każdym pliku.

Kupic wtedy kiedy zajdzie warunek: (potrzebuje)&&(mam fundusze)

Jarek - nie wiem czemu, ale nie działa mi to cholerstwo. Robiłem wg instrukcji z kilku stron.

Domyślnie

Jarek - nie wiem czemu, ale nie działa mi to cholerstwo. Robiłem wg instrukcji z kilku stron.
    To dziwne bo u mnie działa
    A próbowałeś tego

http://www.dfv.pl/dodatki_elements

Strona 5 z 7 PierwszyPierwszy ... 34567 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów