Close

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 41

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Zibi1970 Zobacz posta
    ja tylko dopiszę że przecież od jakiegoś czasu ACR z PSa też już potrafi wywoływać wg profili Nikona. Trzeba doinstalować plik camera profiles do ACRa.
    Ale chyba nie wczytywać profile i ustawienia (np. WB) z puszki?
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    Ale chyba nie wczytywać profile i ustawienia (np. WB) z puszki?
    wb wczytuje : ] znaczy się ustawia temp i korekcje (nie auto, tylko "as shot"). Po otwarciu nef'a w acr, fotka jest blada, ale wystarczy wybrać odpowiedni profil.

Domyślnie

No fajnie ale te profile to chyba tylko z nowym ACR działają?
    Jak ktoś ma CS2 z ACR 3.7 to sobie może najwyżej upgrade za 2000 zł zrobić.
    No bo jak będzie chciał przyoszczędzić i nabyć Elements to mu nie będą działały te lepsze funkcje ACR

NX kosztuje ok. 500
    Co tu porównywać ?

Nie będę ukrywał, że NX jeden z podstawowych powodów dla których nie pozbywam się aparatu Nikon
    Pozdrawiam,
    Tomek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kubens Zobacz posta
    wb wczytuje : ] znaczy się ustawia temp i korekcje (nie auto, tylko "as shot"). Po otwarciu nef'a w acr, fotka jest blada, ale wystarczy wybrać odpowiedni profil.
    czyli jednak lipa - nie wczytuje ustawień z puszki (tak jak potrafi NX), bo, jak piszesz, sam musisz mu wybrać profil, a ustawienia "as shot" ("jak na zdjęciu") to tylko "domysły" ACR-a, a nie rzeczywiste ustawienie z puszki.
    Nikon, Nikkory, Sigmy... i Tamron
    wigi.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wigi Zobacz posta
    czyli jednak lipa - nie wczytuje ustawień z puszki (tak jak potrafi NX), bo, jak piszesz, sam musisz mu wybrać profil, a ustawienia "as shot" ("jak na zdjęciu") to tylko "domysły" ACR-a, a nie rzeczywiste ustawienie z puszki.
    Zgadza się, wczoraj pobrałem triala NX'a, zdziwiłem się ...

Moja przygoda z Nx'em, to stara historia, w czasach gdy miałem stary komp, ta aplikacja strasznie muliła, interfejs i ergonomia była tragiczna (nadal jest).
    Z tego powodu przesiadłem się na ps'a i tak siedziałem na nim, aż po dzisiejszy dzień.

W skrócie - kupuje NX'a.

Domyślnie

Sensowna decyzja.
    Jacek

Domyślnie

Ja używam NX do wywołania bo o wiele lepiej nawet w automacie dobiera WB, poza tym fotki ładniejsze niż z PS. Po ustawieniu w NX WB i pionu zapisuje w jpg i dalsza zabawa w PS juz na JPG
    Nikon D60, T17-50, N70-300VR, Helios, SB600

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Raptorm Zobacz posta
    Ja używam NX do wywołania bo o wiele lepiej nawet w automacie dobiera WB, poza tym fotki ładniejsze niż z PS. Po ustawieniu w NX WB i pionu zapisuje w jpg i dalsza zabawa w PS juz na JPG
    A nie lepiej zapisać w tiff i wtedy do ps. Większe pole manewru człowiek ma
    T.

Domyślnie

Mi NX pasuje nawet co do obsługi interfejsu, na jakości zdjęć z niego kończąć. Jedyny problem jaki mam to z profilami kolorów jakkolwiek nie kombinowałem z ustawieniami, to po zapisaniu w jpg, w przeglądarkach internetowych zawsze róże i czerwienie mi podbija.
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 01-10-2009 o 01:02 Powód: pis.
    Na zdrowie!!! Dawaj mi tu na FEJS
    Gram w Totolotka i nie zawaham się wygrać!!!

Strona 3 z 5 PierwszyPierwszy 12345 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów