Close

Strona 7 z 34 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 337

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Są też (wstyd powiedzieć) odmieńcy, starający się uzyskać ekspozycje, na których - o zgrozo! - wszystkie plany są ostre.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Czornyj Zobacz posta
    Są też (wstyd powiedzieć) odmieńcy, starający się uzyskać ekspozycje, na których - o zgrozo! - wszystkie plany są ostre.

A wiesz Ty, ze sa klienci co chca takich wlasnie zdjec, a zdjecia plastyczne, z duza Go, dzialaja na nich tak samo jak na indianskie prymitywne plemiona - nie ropoznaja na nich zadnych obrazow

Domyślnie

jeżeli do ślubów to tylko d700 w kościołkach wysoka czułość niezbędna, a i na ff ciekawsza głębia ostrości i ładniejszy bokeh idzie uzyskać

Domyślnie Porównanie fotek z D300 i D700

A może któryś z kolegów, szczęśliwych posiadaczy obydwu aparatów mógłby zamieścić kilka fotek zrobionych w takich samych warunkach dla porównania? Najbardziej interesujące dla mnie osobiście byłaby róznica w oddaniu barw w trudnych warunkach oświtleniowych, bo dla IS0 200 i okolic, zdjęcia są praktycznie identyczne.
    Znać różnice to jednak nie to samo co ich doświadczyć... Fotografia jest wszakże sztuką postrzegania a nie porównywania parametrów, czyż nie
    D90, N 17-55/2.8, S 50/1.4, N 18-105VR, S 70-200/2.8, N 70-200/2.8VR

Domyślnie

... I nie chodzi mi to oczywiście o tabele testowe...

Domyślnie

Tego w sieci jest pełno, także troche na tym forum. Ten temat wałkowano gdy te body się pokazały - czyli ponad rok temu. Wątki są teraz gdzieś pod spodem. Poszukaj (na forum jest szukajka)
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

Domyślnie

jak Cie stać to bierz D700, chyba że wolisz opcję D300 i jakieś dodatki typu lampa czy słoiczek dokupić..
    nie pytaj sie nas bo sam musisz zdecydować co wolisz.. gdy wybierzesz FX będziesz miał problem z body z głowy na ładne pare lat... wybierając DX możesz czuć pewien niedosyt i bedziesz wracał myślami do momentu wyboru : "czemu nie dołożyłem do FX-było by lepiej"
    sam decyduj.. jeden jak i drugi aparat to klasa sama w sobie ) a pytanie powinno wyglądać tak : FX czy DX
    a taki temacik już jest gdzieś na forum.. więc poszukaj, poczytaj i zdecyduj.
    D300 | MB-D10 | N35 1.8G | SB-900

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Szakall1 Zobacz posta
    a pytanie powinno wyglądać tak : FX czy DX
    i co wiecej zaden post na forum Ci na nie nie odpowie, bo odpowiedz zalezy od tego co fotografujesz (czy potrzebny Ci jest wiekszy pixel density oraz crop) oraz od kasy (bo na ogol dla FX sa drozsze)

i to w zasadzie tyle... decyzje musicie podjac wspolnie Ty, Twoja fotografia oraz Twoj portfel

Domyślnie Podjąłem decyzję.

Cytat Zamieszczone przez Szakall1 Zobacz posta
    jak Cie stać to bierz D700, chyba że wolisz opcję D300 i jakieś dodatki typu lampa czy słoiczek dokupić..
    nie pytaj sie nas bo sam musisz zdecydować co wolisz.. gdy wybierzesz FX będziesz miał problem z body z głowy na ładne pare lat... wybierając DX możesz czuć pewien niedosyt i bedziesz wracał myślami do momentu wyboru : "czemu nie dołożyłem do FX-było by lepiej"
    sam decyduj.. jeden jak i drugi aparat to klasa sama w sobie )
    Twoja argumentacja do mnie trafia, ale co to jest ten "słoiczek"?????

Wbrew pozorom mało jest bezpośrednich porównań zdjęć z tych dwóch aparatów tych samych scen, bo to właśnie było dla mnie najistotniejsze. Dla mojego, jeszcze niewprawnego oka, bezpośrednie porównanie tych samych ujęć byłoby najłatwiejsze, ale tak to każdy by chciał

Wybieram D700 ze względu na główną tematykę moich zdjęć, czyli portret w świetle zastanym. Moimi modelami są na razie głównie moje dzieci i po pierwsze udane zdjęcia są dla mnie bezcenne a same ujęcia najczęściej niepowtarzalne. Możliwość robienia praktycznie w każdych warunkach oświetleniowych jest tutaj bardzo ważna.

Do wywoływania RAW'ów wybiorę pomiędzy NX2 a Lightroom'em po przetestowaniu obydwu aplikacji.

Dziękuję Wam za porady i proszę jeszcze o polecenie dobrego szerokiego kąta do FF, ale może nie w cenie 7k jaką trzeba wydać na nowego Nikkora

Domyślnie

to albo cos ze starych zoomow 2.8, albo np. stalka 20/2.8

Strona 7 z 34 PierwszyPierwszy ... 5678917 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów