Close

Strona 6 z 28 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 275

Wątek: SNS-Resizer

Domyślnie

Wspaniałe dzieło. Ja bym jeszcze zaproponował żeby program mógł generować najlepsze pliki podanej wielkości tzn. po podaniu np. wielkości 400 KB określał jaki stopień kompresji byłby najlepszy. Użytkownik oczywiście podaje rozmiary.

I gdyby tak można jeszcze grupowo przetwarzać TIFFy... to byłoby cudownie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    Ja bym jeszcze zaproponował żeby program mógł generować najlepsze pliki podanej wielkości tzn. po podaniu np. wielkości 400 KB określał jaki stopień kompresji byłby najlepszy. Użytkownik oczywiście podaje rozmiary.
    Taką możliwość już masz.
    W oknie konfiguracji w pozycji "Jakość obrazu" wybierz "Limit (KB)" i podaj maksymalną wielkość pliku w kilobajtach.

Cytat Zamieszczone przez korsarz Zobacz posta
    I gdyby tak można jeszcze grupowo przetwarzać TIFFy... to byłoby cudownie
    Obrazy zapisane w formacie TIFF możesz przetwarzać, nie możesz tylko zapisywać do tego formatu.

Oszczędny w słowach Awatar aro272
    Miasto
    Koszalin/Słupsk

Smile przetestowane

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Udostępniłem wersje 1.6.8 programu.
    1. W przetwarzaniu grupowym, umożliwiłem przetwarzanie plików posiadających te same nazwy, ale zapisanych w różnych katalogach (powtarzające się nazwy są numerowane)
    2. W przetwarzaniu grupowym, dodałem mechanizm odczytu plików na zakładkę (następne pliki są wczytywane w trakcie przetwarzania poprzednich).
    Sebastian, sprawdziłem 1.6.8 wsadowe przetwarzanie przyspieszyło, folder 2.7BG / 595 fotek + Ramka - przerobił o 12 minut szybciej niż poprzednia wersja, wydaje mi się że działa jakoś stabilniej. Po naszej rozmowie na GG stwierdzam że ostrość jest ok to moje ustawienia i braki body wychodzą na Twoich algorytmach
    Dzieki za wprowadzenie sugesti do programu.
    Ostatnio edytowane przez aro272 ; 06-08-2009 o 11:48 Powód: literówka
    D300s, D80, D750, S24-70 F2.8, N17-55 F2.8, N50 F1.8, P135 F2.8, N35 F1.8, S14 F2.8.

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

fajny programik, mam pytanie, czy mógłbym go oficjalnie zamieścić na stronie naszej amatorskiej grupy www.agf-wrzesnia.com.pl ? Staramy się promować fotografię w naszym mieście i myślę, że przydałby się bardzo taki soft wielu użytkownikom, choćby z racji różnych konkursów u nas organizowanych, gdzie można zaistnieć ze swoimi pracami na rynku naszego miasta. Masz może jakąś dokumentację w pdf do niego? Ewentualnie mógłbym pomóc w jej powstaniu

Domyślnie

A może dodać jakiś button "donate" czy cuś, a nuż się ktoś skusi i symboliczną złotówkę przeleje?
    D80/D700
    N24-70, N18-70, N50, N85, S10-20, S70-300
    SB-800

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madmips Zobacz posta
    fajny programik, mam pytanie, czy mógłbym go oficjalnie zamieścić na stronie naszej amatorskiej grupy www.agf-wrzesnia.com.pl ? Staramy się promować fotografię w naszym mieście i myślę, że przydałby się bardzo taki soft wielu użytkownikom, choćby z racji różnych konkursów u nas organizowanych, gdzie można zaistnieć ze swoimi pracami na rynku naszego miasta. Masz może jakąś dokumentację w pdf do niego? Ewentualnie mógłbym pomóc w jej powstaniu
    Program jest na licencji Freeware, tak więc można go rozpowszechniać w dowolny sposób, także za pośrednictwem własnej strony internetowej. Zabrania się jedynie, czerpania korzyści finansowych z takiej dystrybucji.

Co do dokumentacji to niestety, jeszcze takowa nie powstała.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Grover Zobacz posta
    A może dodać jakiś button "donate" czy cuś, a nuż się ktoś skusi i symboliczną złotówkę przeleje?
    W sumie, dlaczego nie. Może w któreś z następnych wersji taki button się pojawi.

Zbanowany
    Miasto
    jerergeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Program jest na licencji Freeware, tak więc można go rozpowszechniać w dowolny sposób, także za pośrednictwem własnej strony internetowej. Zabrania się jedynie, czerpania korzyści finansowych z takiej dystrybucji.

Co do dokumentacji to niestety, jeszcze takowa nie powstała.
    to może pozwolę sobie ją przygotować i udostępnić po twojej autoryzacji?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez madmips Zobacz posta
    to może pozwolę sobie ją przygotować i udostępnić po twojej autoryzacji?
    OK

Domyślnie

Mam prośbę do ludzi dobrej woli, obytych z obcymi językami.
    Chciałbym udostępnić wielojęzykową wersję programu SNS-Resizer, jednakże potrzebowałbym tłumaczenia tekstów występujących w programie.

Gdyby ktoś był skory do pomocy, tutaj dostępna jest polska lista tekstów.

Strona 6 z 28 PierwszyPierwszy ... 4567816 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów