Udostępniłem wersję 1.7.0 programu.
1. Dodałem możliwość wyświetlenia interfejsu w języku angielskim.
2. Zmodyfikowałem wyświetlanie nieprzeźroczystej ramki tak, aby ramka ta nie zakrywała treści zdjęcia.
Szukaj
Udostępniłem wersję 1.7.0 programu.
1. Dodałem możliwość wyświetlenia interfejsu w języku angielskim.
2. Zmodyfikowałem wyświetlanie nieprzeźroczystej ramki tak, aby ramka ta nie zakrywała treści zdjęcia.
Udostępniłem wersje 1.7.2 programu.
1. Dodałem mechanizm integracji znaku wodnego z plikiem programu (umożliwia to korzystanie ze znaku wodnego, także z poziomu systemowego menu kontekstowego).
2. Dodałem opcję skalowania obrazu do zdefiniowanego rozmiaru ekranu. Opcja ta jest podobna do opcji skalowania do rozmiaru ramki, jednak istnieją dwie zasadnicze różnice:
a) zdjęcia nigdy nie są przycinane,
b) zadane wymiary nigdy nie są zamieniane miejscami (szerokość z wysokością).
3. Poprawiłem wyświetlanie znaku wodnego (z powodu błędu, nakładany obraz nie był kolorowy i tworzony był jedynie z kanału niebieskiego).
Program świetny. Zastosowany algorytm świetnie wyostrza i rewelacyjnie nadaje się do hurtowego przeskalowania.
Jeśli można to mam jeszcze dwa pomysły racjonalizatorskie.
1. Umożliwienie innego sposobu przekazywania zdjęć do przetworzenia. W przypadku wrzucenia dużej ilości plików na ikonkę programu pojawia się komunikat "Obszar danych przekazany do wywołania systemowego jest za mały" i trzeba ręcznie dzielić na mniejsze porcje. Może program powinien przyjmować nazwę katalogu z linii komend albo umożliwiać upuszczenie plików na okno konfiguracyjne?
2. Rozbudowanie opcji "Pominięcie mniejszych obrazów" o "Wyostrz i skopiuj mniejsze obrazy" lub chociaż samo "Skopiuj mniejsze obrazy". Może zrobić to na liście rozwijanej tak jak w "Metodzie skalowania"? Bo teraz jak się wrzuci katalog, w którym są zdjęcia o różnej wielkości to albo te mniejsze zostaną upskalowane, albo będą pominięte i potem trzeba ręcznie poszukać i skopiować te zdjęcia, które nie zostały przetworzone.
pozdrawiam,
motzel
Problem z ograniczeniem obszaru danych jest mi znany. Pewnym (dobrym) rozwiązaniem, jest przeciągnięcie na ikonkę programu, katalogu ze zdjęciami, zamiast grupy zaznaczonych zdjęć.
Umożliwienie przeciągania zdjęć na okno konfiguracyjne programu, jest trochę kłopotliwe. Problem polega na tym, że narzędzie konfiguracyjne to osobny program (SNS-Configurator), wywoływany z poziomu programu SNS-Resizer. Gdyby pozwolić przeciągnąć pliki na okno programu SNS-Configurator, ten w celu ich zmniejszenia i tak musiałby je przesłać do programu SNS-Resizer a to sprowadziłoby się do pierwotnego problemu.
Wprowadzę taką opcję w następnej wersji.
a u mnie program nie dziala.... cokolwiek przeciagne na ikone programu to na sekunde wyskakuje dosowe okienko po czym znima (nie zdaze przeczytac co tam jest) i wyskakuje taki oto blad:
jak klikne OK to pojawia sie okno konfiguratora. cokolwiek tam zrobie i zrobie 'zapisz' to wyskakuje blad zapisu. jak klikne 'kopiuj' to program po prostu sie zamyka. jak dodam program do listy 'wysli do' i sprobuje w ten sposob wyslac jakis plik jpg to wyskakuje ponownie blad ktory zamiescilem powyzej![]()
a co Ty taki ciekawski?
juz odpowiadam:
1. windows xp pro v2002 sp2
2. zalogowany user domeny z uprawnieniami administratora komputera lokalnego
3. dokladnie taka jak po sciagnieciu z internetu "SNS-Resizer-800.exe"
4. w katalogu na pulpicie ale umieszczalem go juz w kilku innych miejscach zeby to wykluczyc i nie pomoglo.
a co Ty taki ciekawski?
program pobierałem z tego linku: http://dobreprogramy.pl/index.php?dz...SResizer+1.7.2
bezposrednio z dysku C: - ten sam problem.
a co Ty taki ciekawski?
Skontaktuj się z nami