Close

Strona 16 z 25 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 275

Wątek: SNS-Resizer

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

dałbym się pociąc za sns-resizer dla linuxa... jest taka szansa? Pod wine nie działa...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotomarek_k Zobacz posta
    Dzięki za info, musiałem przegapić. To może jest też jakiś "patent", żeby logo png skalowało się automatycznie, zachowując proporcje do np. dłuższego boku zmniejszanego zdjęcia? Obecnie zmieniając zadany format, przygotowuję logo innej wielkości- też można inaczej?
    Logo nie jest skalowane, jest zawsze stałej wielkości.

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    dałbym się pociąc za sns-resizer dla linuxa... jest taka szansa? Pod wine nie działa...
    Nie planuje przeniesienia SNS-Resizer na Linuxa.
    A swoja droga, czy masz .NET Framewor 2.0 na wine?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pebal Zobacz posta
    Logo nie jest skalowane, jest zawsze stałej wielkości.

Nie planuje przeniesienia SNS-Resizer na Linuxa.
    A swoja droga, czy masz .NET Framewor 2.0 na wine?
    Nie, ale jeśli nie muszę zapłacic za to M$ to mogę mieć
    A to pomoże?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seler Zobacz posta
    Nie, ale jeśli nie muszę zapłacic za to M$ to mogę mieć
    A to pomoże?
    Nie wiem czy pomoże na wine, ale .NET Framework 2.0 jest niezbędny do prawidłowego działania programu.

Domyślnie

mi przy probie uruchomienia programu pojawia się bląd " Aplikacja nie została prawidłowo zainicjowana (0xc0000135) " w sumie na 2 komputerach to samo

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez cranium84 Zobacz posta
    mi przy probie uruchomienia programu pojawia się bląd " Aplikacja nie została prawidłowo zainicjowana (0xc0000135) " w sumie na 2 komputerach to samo
    Zainstaluj w systemie Microsoft .NET Framework 2.0.

Domyślnie

Pebal, a myślałeś o stworzeniu funkcji dodawania cyfrowego znaku wodnego? Coś jak digimarc, ale w innej wersji - tak, żeby dało się rozpoznać zdjęcie opatrzone własnym podpisem po kompresji czy kadrowaniu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fIlek Zobacz posta
    Pebal, a myślałeś o stworzeniu funkcji dodawania cyfrowego znaku wodnego? Coś jak digimarc, ale w innej wersji - tak, żeby dało się rozpoznać zdjęcie opatrzone własnym podpisem po kompresji czy kadrowaniu
    A wiesz, że nawet niedawno przeglądałem dostępne materiały, bo temat jest ciekawy. Niestety nie miałem czasu bardziej się zagłębić.
    Przydałyby się jakieś materiały, które przybliżałyby dostępne metody kodowania i dekodowania takiego znaku. Doszukałem się wad i zalet poszczególnych podejść, ale nie znalazłem opisu stosowanych algorytmów.

Domyślnie

Pebal czy myślałeś o tym, aby w przyszłych wersjach obsługiwać profile kolorów i możliwą konwersję do np. sRGB? Mam tu na myśli wykorzystanie programu do zmniejszania zdjęć na stronę www.
    D810+N24-70/2.8+T17-50/2.8+N50/1.8+N70-210/4+SB800+...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ksviper Zobacz posta
    Pebal czy myślałeś o tym, aby w przyszłych wersjach obsługiwać profile kolorów i możliwą konwersję do np. sRGB? Mam tu na myśli wykorzystanie programu do zmniejszania zdjęć na stronę www.
    Obecna wersja wspiera profile kolorów, ale wymaga kopiowania danych EXIF (opcja w programie).
    Postaram się w nowej wersji dodać możliwość konwersji profili kolorów do przestrzeni sRGB, ale aktualnie nie jestem w stanie określić, kiedy program będzie aktualizowany.
    Ostatnio edytowane przez Pebal ; 23-08-2010 o 22:42

Strona 16 z 25 PierwszyPierwszy ... 61415161718 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów