Close

Strona 37 z 47 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 469

Domyślnie

Nikon spie***** sprawę na całej linii. I teraz jeszcze piszą że jest wszystko ok. A jak ludziom pokończą się gwarancje to przyznają się do błędu.

Domyślnie

Co do błędu CHA, prawie zawsze się pojawia po używaniu karty w czytniku,
    a druga sprawa to wg mnie w aparacie musi być źle zbudowany czujnik czy co tam odpowia za wykrycie czy karta jest LOCK czy nie.
    Nie wiem może ktoś już o tym pisał.
    Jak mi się w karcie ten plastikowy "bolec" wyłamał i go wkleiłem troszkę inaczej to mam co chwile problem CHA

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stock Zobacz posta
    a ja chyba jestem wyjątkiem bo nie zdarzyło mi się to ani razu
    To ja też ;oD
    The Iron never lies to you. You can walk outside and listen to all kinds of talk, get told that you’re a god or a total bastard. The Iron will always kick you the real deal.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez thorcik Zobacz posta
    To ja też ;oD

Oo, i ja też
    D7100+11-16 2.8; 35 1.8; 17-55 2.8; 70-200 2.8 VC

Domyślnie

I ja, i ja!

Domyślnie

Ja non stop używam karty w czytniku i ani razu nie mialem CHA, mialem dwa razy F-- przy 18-105, ale o tym juz pisalem
    Nikon D7200 | MB-D15 | Nikkor 85 mm f/1.8 G AF-S | Samyang AE 8 mm f/3.5 Aspherical IF MC Fish-eye CS | Nikon SB-900

Domyślnie

Ja też przeglądam zdjęcia na kompie w czytniku i nie zauważyłem żeby to miało zły wpływ na cokolwiek.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez AdikTG Zobacz posta
    Jestem świeżym posiadaczem D90 + 18-105VR. Aparat kupiłem przed samym wyjazdem do Tunezji i na miejscu po 2 dniach i wykonaniu ok. 200 zdjeć zaczeło sie pokazywać F--. Zauważyłem że błąd pokazuje się jak delikatnie ruszam obiektywem. Poźniej wyskoczył jeszcze Err. Tym razem niby wina karty. Wymiana z SanDisk'a Extreme na zwykłego Kingstona nie pomogła. Nie powiem że byłem "lekko" załamany.
    Ale.
    Przeczyściłem styki obiektywu i korpusu szmatką zmoczoną w spirytusie. Wyczyściłem też styki karty i gniazda karty w aparacie. Tu przydał się kawałek tekturki. Od tego czasu, (ok 3 k zdjęć) odpukać w niemalowane albo puste, żaden z błędów nie wyskoczył ponownie.

Nikon powinien dodawać do zestawu 0,25 spirytusu+szmatkę i tekturkę.

Domyślnie

D90 + N18-105. Pstryków będzie coś około 4500, aparat posiadam od ponad miesiąca. Jak narazie żadnych błędów / problemów z nim nie miałem. Oby tak pozostało. (karta SanDisk Extreme III 8GB (20MB/s)).

Domyślnie

A może Nikon po cichu naprawił już problem i nowe puchy już są ok?

Strona 37 z 47 PierwszyPierwszy ... 273536373839 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów