ŁUKASZ SZIN poszło PM.
Szukaj
ŁUKASZ SZIN poszło PM.
Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
"I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"
Witam!
Podłączę się pod wątek.
Mam następujący dylemat odnośnie statywu:
benro 300EX + BH-0
benro 300EX + BH-1
czy benro 550EX + BH-1 - tu pułap cenowy max. - a nawet przekroczony?
na statywie będzie D80 + 18-70 (może w odległej raczej przyszłości coś pokroju 70-300VR).
Priorytetem jest w miarę dobra do noszenia waga statywu, oraz długość po złożeniu (główne przeznaczenie na wycieczki - seria travel angel odpada ze względu na cenę)
Zastanawiam się czy 4-sekcje 550EX będą równie stabilne co 3 sekcje 300EX (różny udźwig 6kg vs. 4 kg) . Mają porównywalną wagę i długość po złożeniu, ale różną wysokość max - mam 187 cm wzrostu
Może ktoś miał okazję na żywo pooglądać ww statywy i podzieli się wnioskami?
zastanawiałem się jeszcze nad slikiem 330DX ale po pobieżnym obejżeniu go w sklepie wydał mi się delikatny (cena zbliżona do 300EX + BH-0)
Pozdrawiam
X-E2, 18/2 ; benro 550EX-BH-1
również wybór statywu spędza mi sen z powiek.
Mogłabym prosić o podesłanie testu. Z góry bardzo dziękuję.
Ja mam taki zestaw manfrotto , 055xprob + 808rc4 i bardzo sobie chwale , niestety jest trochę ciężkawy ale za to solidny , spokojnie udźwignie d700 + grip z 8 akumulatorami + sigme 150mm + sb900 . Warto trochę dołożyć i mieć coś lepszego .
nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów
lvqe
Mam taki zestaw jak napisalej, zakupilem Benro 650EX i jestem bardzo zabowolony
Podobny watek jest ,zostal przeniesiony z Neptuna
Pozdrawiam Mirek![]()
NIKON
dziękuję bardzo, jutro w pracy postaram się ściągnąć. Może poczuję się trochę bardziej oświecona![]()
Ostatnio edytowane przez pytajaca ; 24-07-2009 o 21:42
/*\
[ O ] D90 N50 8.1 Sigma 10-20 4-5.6 Tamron 70-300 (bosh..) Nie moge tera pisac, jezdem za granicom
Tylko amatorskie badziewiaki mają głowice w zestawie.
Bez głowicy można fotografować lecz to tak jak byś poszła z taboretem na zdjęcia i na nim położyła aparat, chcesz zmienić kadr to podkładasz coś pod noge taboretu. Bez głowicy to tylko zdjęcia w poziomie.
rozumiem.
p.s. taboretem już nie raz się posługiwalam hihi, ale to trochę uciążliwe![]()
/*\
[ O ] D90 N50 8.1 Sigma 10-20 4-5.6 Tamron 70-300 (bosh..) Nie moge tera pisac, jezdem za granicom
Skontaktuj się z nami