Close

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 31

Domyślnie

W większości przypadków to nawet bez głowicy nie da się fotografować ponieważ większość statywów ma większy gwint niż aparat , tak zwany 3/8 , aparat ma 1/4 , ale za kilka złotych da się kupić przejściówkę z 3/8 na 1/4 , ale i tak będzie trudno fotografować więc radzę dokupić głowicę .
    nikon d700 ,nikkor 35mm f/2 , nikkor 50mm f/1.8 , sigma 150mm f/2.8 , sb-900 , grip , lowepro slingshot 300 aw , manfrotto 055xprob + 808rc4 , kilka filtrów

Oszczędny w słowach Awatar FalkoN.pl
    Miasto
    Strzyżyno/Koszalin

Domyślnie

Witam ja mam Manfrotto 055X Pro B i głowicę 488 RC2. Jest stabilny i solidnie wykonany, a testowałem go chyba już na wszystkie możliwe sposoby więc mogę z czystym sumieniem polecić

Pozdrawiam
    D200 |N 18-200 VR |S 17-70| SB-800 | MF 55XproB + 488RC2 | Vanguard Kenline 29
    Moje wypociny

Domyślnie

test ze statywami pomógł, poprzeglądałam także fora, jestem zdecydowana, zamawiałabym już ale pozostaje temat głowicy - czy ma ktoś może do udostępnienia także test z głowicami?

Domyślnie

podepne się - czy ktos korzysta z Benro A-650EX z głowica KB2A - jak się sprawdza taki zestawik ?

Domyślnie

Ja sie podepne nieco, jesli mozna.

Mam obecnie Velbon Sherpa 435 z gowica PHD-41Q i poniewaz wybieram sie za czas jakis na dosc wietrzne wybrzeze zastanawiam sie czy przypadkiem nie zmienic tego statywu na Benro z serii EX (550/600/650). Czy porownujac oba wynalazki dokonalibyscie takiej zamiany czy moze nie ma to wiekszego sensu. Glownie chodzi mi o stabilnosc na wietrze z S5 i N24-70

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adolfik9501 Zobacz posta
    Witam,

Jakby co to służę wspomnianym testem.

Pozdrawiam
    Witam,

Dołączam się do prośby o teścik.

Dziekuje i Pozdrawiam
    Fuji X I Kredyt hipoteczny w CHF

Domyślnie

Witam,
    ja mam a-550EX +BH-1 i bardzo sobię chwalę. Stabilny, w miarę lekki i ładnie się składa. Co do tematu to jeśli szukasz czegoś naprawdę masywnego/stabilnego to miałem możliwość używania przez pewnien czas MANFROTTO 055X. Jest pancerny (nic go nie ruszy ) ale za to waży swoje (na rower np. odpada) + swoje kosztuje. Goldfoto czy jakoś tak robi coś prawie identycznego - gorsze wykonanie ale też sporo taniej. Pozdr.
    Z5II; Z5; N17-28; N50Z; T28-75G2; Lampy; Statywy; Torby; Plecaki itd.itp.

Domyślnie

Mogę prosić o link do testów? [email protected]

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Badol Zobacz posta
    ....................miałem możliwość używania przez pewnien czas MANFROTTO 055X. Jest pancerny (nic go nie ruszy ) ale za to waży swoje (na rower np. odpada)..............
    no to się uśmiałem. Szkoda, że nie miałeś okazji używać czegoś z serii Manfrotto 475 lub 161. Dopiero można poczuć co to stabilność statywu i waga. 055 ta raczej seria małych statywów.

Strona 3 z 4 PierwszyPierwszy 1234 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów