Close

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Domyślnie Pytanie o statyw

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
    Przeszukałem wieszość stron internetowych i jestem w kropce poniewaz nie wiem co wybrac jezeli chodzi o statyw. Sprzęt jaki posiadam to Nikon D700+24-70 i byc moze niedługo 70-200 2.8 poniweaz potrzebuje tele obiektyw.
    Statyw bede użytkował do zdjeć portretowych, zdjęć nocnych i do fotografi koncertowej z dalszej odległosci ponieważ trzymanie siedemsetki i 70-200 w rękach to jest strasznie niewygodne i męczące na dłuższa mete...
    jaki statyw polecacie do takiego o to zestawu, chodzi mi o solidny i stabliny i mocny statyw tak do kwoty 700 zł max ile moge wydać na głowice i statyw chyba ze będzie nie duza roznica w cenie to moge minimalnei dopłacic.
    Nikon D700 ze szkiełkiem N24-70 2.8 i do tego sabinka SB800
    Zapraszam na LVQE.DIGART.PL )
    ................... http://lvqe.maxmodels.pl

Domyślnie

może jakiś "ciężki" model benro, są pancerne a jak się zmęczysz to sobie jeszcze na nim posiedzisz
    http://www.foto-net.pl/sklep/obrazki...trzymalosc.jpg

ja mam wersję "light" .... A-500EX i jestem więcej jak baaardzo zadowolony, brałem ten bo ma akceptowalną wagę (jak się coś nosi 8 godzin to ważny parametr)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lvqe Zobacz posta
    Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.
    Przeszukałem wieszość stron internetowych i jestem w kropce poniewaz nie wiem co wybrac jezeli chodzi o statyw. Sprzęt jaki posiadam to Nikon D700+24-70 i byc moze niedługo 70-200 2.8 poniweaz potrzebuje tele obiektyw.
    Statyw bede użytkował do zdjeć portretowych, zdjęć nocnych i do fotografi koncertowej z dalszej odległosci ponieważ trzymanie siedemsetki i 70-200 w rękach to jest strasznie niewygodne i męczące na dłuższa mete...
    jaki statyw polecacie do takiego o to zestawu, chodzi mi o solidny i stabliny i mocny statyw
    Gitzo 2531 6X z Markins M10...
    tak do kwoty 700 zł max ile moge wydać na głowice i statyw chyba ze będzie nie duza roznica w cenie to moge minimalnei dopłacic.
    a to nie wiem.

Domyślnie

W lutowym CHIP FDV był duży test statywów. Polecano Gitzo, Benro, Mafrotto i SLIK (oraz Velbon), objechali GoldPhoto... Co do konkretnych modeli - nie pamiętam, ale imo warto przeczytać ten test bo jest obszerny.
    D80+18-105 VR | Nissin Di 622 | Velbon 600R | Akcesoria (Hoya, Hama, Lowepro)
    www.fotoryzacja.pl
    TOTAL BEGINNER

Domyślnie

Witam,

Jakby co to służę wspomnianym testem.

Pozdrawiam
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

dzieki za wypowiedzi ale byc moze jest ktos na forum kto ma podobny zestaw do mojego i używa statywu dobrej marki i jest z niego zadowolny. poniewaz ja kupilem jakis za 140 zł i długo głowica nie wytrzymała pod ciężarem obiektywu porostu plastik pękł )

Domyślnie

adolfik9501 jezeli mogł bys mi jakos ten tesck wysłac albo w jakiś sposób przekazać to ja bardzo chetnie na niego zerknę )

Domyślnie

lvqe poszło PM.
    Kiedy wszystkie znane metody zawiodą przeczytaj instrukcję obsługi...
    "I właściwie kto wódki nie pije ten jest wywrotowcem, tak
    Świadomie uszczuplającym dochody państwa - bezideowcem"

Domyślnie

adolfik9501

JA poproszę na PV ten test .
    Ostatnio edytowane przez ŁUKASZ SZIN ; 20-07-2009 o 23:04

Domyślnie

ale byc moze jest ktos na forum kto ma podobny zestaw do mojego i używa statywu dobrej marki i jest z niego zadowolny. poniewaz ja kupilem jakis za 140 zł i długo głowica nie wytrzymała pod ciężarem obiektywu porostu plastik pękł )

JA mam podobny problem z wyborem statywu, ale po sporych poruwnywaniach wybór padł na dwa modele:

- BENRO A 358 (solidnie wykonany bardzo masywny)
    - MANFROTTO 055X PRO B (nie do zdarcia, sporo osób na fotografii przyrodniczej go używa, sprawdza sie bardzo dobrze)

Według mnie te dwa statywy są godne uwagi . Nic lepszego sie w rozsądnej cenie nie znajdzie. Co do głowicy to juz musisz sobie sam ją wybrać, zależy do czego ją potrzebujesz .
    POZDRAWIAM !
    ŁUKASZ SZIN
    D80 / MB-D80 / SB 800 / N 17-55 f 2.8 / N 105 VR f 2.8 / N 300 f 4.0

Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów