generalizujesz na maxa Macieju
pozdrawiam
Szukaj
generalizujesz na maxa Macieju
pozdrawiam
"czuję jak rodzi się moc"
Szacunek dla tych którzy dziś zaczynają swoją przygodę od analoga. Moim zdaniem, to słuszna droga, uczy pokory, choć jest na pewno droższa niż nauka na cyfrze. Cyfra jest też dobra do nauki, ale wymaga dużo samozaparcia i samodyscypliny, żeby robić zdjęcia świadomie, a nie iść na łatwiznę.
Co do F6, to piękna bestia, a jak stanieją F5, to sobie taki kupię.
Czy F6 ma też wymienne matówki?
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
[quote=jacekmarysienka;137839]Szacunek dla tych którzy dziś zaczynają swoją przygodę od analoga. Moim zdaniem, to słuszna droga, uczy pokory, choć jest na pewno droższa niż nauka na cyfrze. Cyfra jest też dobra do nauki, ale wymaga dużo samozaparcia i samodyscypliny, żeby robić zdjęcia świadomie, a nie iść na łatwiznę.
...quote]
Tak na serio to analog jest dużoooo tańszy do nauki...
Kupujesz Pentax me super w igielniastym stanie z 50-ątką na allegro(Za 300zeta) do tego ostatnio kupiłem na allegro 2 zgrzewki Kodaka 100G z terminem do sierpnia(chyba jest jeszcze do dorwania...) za 8,99!!!! To iście genialna cena za ten materiał(nawiasem mówiąc wedle mnie przynajmniej porównywalnym klasą do provi). Bo sensia 100 za 12 od rolki to dno i wodorost przy tym materiale... UPS, ale odbiegam od tematu...
Ostatnio też kupiłem 20 rolek "Fuji neopana 400" PO 80zł!!!!!!! za 10 rolek!!!!
Prawie zawsze można dorwać coś ciekawego na allegro...
A cyfra fajnie ale na D80 z denkiem trzeba wywalić 4 kafle z okładem...
Pozdrawiam Marcin
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
"Co do F6, to piękna bestia, a jak stanieją F5, to sobie taki kupię."
Chce ci się? Jak ostatnio patrzę na allegro i giełdy i ceny Mamya z obiektywami, wypas akcesoriami za groszę to trochę zaczynają mi się świecić oczy...
Pozdrawiam Marcin
"Zdjęcie można zrobić wszystkim, tylko po co się męczyć skoro jest Nikon"
"Oby piękno miało moc wzbudzania dobra..."
MzMarcin - dobrze gadasz! Mamijki, Pentaczki, Contaxy, Bronki, Linhofy, Cambiaki, Sinary - od razu mi się przypominają cenniki tych bestii 10 lat temu - dekielek do tego kosztował więcej niż to teraz warteNawet Hasie są w cenach, które da się rozumem ogarnąć, a dawniej można było mieć albo Hasia, albo nerkę
![]()
MzMarcin, popieram, nie wszyscy zaczynaja od analoga ze wzgledu na "romantyzm" i inne *******y... mnie na cyfre nie stac...
Dla mnie główny wniosek to: Aparaty analogowe do fotografii artystycznych i krajobrazu, a aparaty cyfrowe do pracy (np. reportaż).
Tak?
Bo nieważne ile byśmy polemizowali, to i tak jednogłośnie do prostszych specyfikacji nie dojdziemy...
"Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."
zgadzam się z Tobą, do pracy (reportażu) tylko cyfra ... ekonomia wymaga
Skontaktuj się z nami