slaw74 - czornyj nie napisał o haselu 6x7, tylko o formcie 6x7.
hasellblad robił generalnie 6x6, 6x4,5 to były tylko kasety do tego 6x6. Ale robił i panoramiczny mały obrazek, zrobił dziwnego łamańca. O 6x7 w wydaniu hasela nie słyszałem.
Szukaj
slaw74 - czornyj nie napisał o haselu 6x7, tylko o formcie 6x7.
hasellblad robił generalnie 6x6, 6x4,5 to były tylko kasety do tego 6x6. Ale robił i panoramiczny mały obrazek, zrobił dziwnego łamańca. O 6x7 w wydaniu hasela nie słyszałem.
Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.
D3s, D3, D800 | 14-24, 24-70, 70-200 VR2, S 35/1.4, N 50/1.4D, S 85/1.4, T 90Di, PC28 | SB910, SU800, PIXEL KING | Man 055 ProB + 410 | LowePro 650, Tamrac exp 8x
www.SALDAT.pl
Dla mnie to główny wniosek jest taki, że strasznie generalizujesz. To wszystko zależy co, gdzie, jak, kiedy i jakie kto ma potrzeby, bo wg. Twoich kryteriów to wielu fotografów krajobrazu, przyrody, fot. studyjnej, którzy majątek wydali np. na Ds-a albo 5D i szkła do nich, że nie wspomnę tu litościwie o cyfrze w średnim formacie - powinni czemprendzejwywalić swoje zabawki do śmieci albo sprzedać na ebay'u i kupić sobie analogi
.
Pozdrawiam
Marcin
Jacku, i Czornyj.... oczywiscie sorki za blad. Wyrwalem sie z tym Hasiem.... oczywiscie mialem na mysli negatyw 6x7 Pozdro uwazni czytelnicy!
W tamtych czasach to posiadanie i zaczynanie od takiego Nikona F-801s to było chyba marzenie.Mam, mam wybór i z tego się cieszę.
"Wolność twojej pięści musi być ograniczona bliskością mojego nosa."
Skontaktuj się z nami