Close

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 56

Wątek: gumy D700

Domyślnie

to moj D2h bedzie mial nowe gumy

a zeby bylo na temat, to na d700 wszystkie gumy na miejscu. Aparat ma 9 miesiecy i ok 16 tys klatek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slon Zobacz posta
    to moj D2h bedzie mial nowe gumy

a zeby bylo na temat, to na d700 wszystkie gumy na miejscu. Aparat ma 9 miesiecy i ok 16 tys klatek
    Czyli że normalnie zostałeś przyjęty przez naszego żółtego Pana? Gratulacje

Swoją droga dziwne jest z tymi gumami. Tak jak by to była jakaś taka specjalna metoda na utrzymanie dodatkowo serwisów. A to że wymieniają gratis w NPS to ok ale bez żartów. Bez łaski powinni wszystkim to robić po gwarancji. Jest to ewidentna wada która powinna być naprawiana. W instrukcji nie pisze że może coś takiego się dziać. I nikt nie raczy informować. Lepszy prawnik z głową pomysłów wybronił by ewentualnego nabywcę takiego sprzętu. A same gumy do body. Przecież to musi kosztować jakieś śmieszne pieniążki. Ostatnio byłem świadkiem zakupu markowych kalkulatorów na wagę po 0,70gr i nie ma w tym nic dziwnego. Takie ceny są już w Polsce. Ile może kosztować produkcja kilku gumek Swoją droga to nie wiem ile kosztuje wymiana takich gum w body w serwisie więc moje oburzenie jest jeszcze na niskim poziomie

conik
    Gość

Domyślnie

ok 200zl (same gumy na ebayu ok 70$ za komplet)

Domyślnie

Dziś specjalnie dzwoniłem do serwisu - wymiana około 500
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

conik
    Gość

Domyślnie

tydzien temu dzwonilem i podali mi cene 218 ciekawe...jeszcze jeden dowod na to jak amatorski serwis mamy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusfoto Zobacz posta
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    tydzien temu dzwonilem i podali mi cene 218 ciekawe...jeszcze jeden dowod na to jak amatorski serwis mamy
    może ci podali ile kosztuje guma albo ile tylko robocizna. Swoją drogą może jutro ktoś zadzwoni i dowiemy się że całkowity koszt to 400 albo 700. Może biorą w/g uznania
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusfoto Zobacz posta
    To żart czy ktoś tam upadł na głowę?

Domyślnie

w D300 jeszcze jest ok ok 13000 klatek 6 miesięcy ale miałem Fufu S3 to po 1,5 roku odlazły spuchły i odlazły ile sie namęczyłem serwis aby mi je łaskawie wysłali. Te gumy są tylko na taśmie dwustronnej klejone. kazali wysyłać aparat ale w końcu ulegli i za 180 zł wysłali 2 gumy z 4-ech bo tem mi spuchły.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    To żart czy ktoś tam upadł na głowę?
    Hmm dziwne więc się rzeczy dzieją w naszych serwisach. Mają monopol i tyle. Bądźmy dobrej myśli i po prostu róbmy zdjęcia bo każdy dobry kadr daje więcej sił na walkę z serwisem Swoją drogą dalej uważam że te gumy powinny być wymieniane gratis patrząc na odsetek usterek. Wada fabryczna i nikt nie wmówi mi nic innego. Jak padały matryce w małpkach canona to do tej pory kilku letnie sprzęty można zdać i wymieniają bez bąknięcia. A wymiana matrycy to nie nalepienie gumy przez serwisanta który to robi już pewnie z zamkniętymi oczami. Choć i wymianę matrycy można po jakimś czasie robić z zamkniętymi oczami. Wiem bo załatwiałem już kilkanaście razy dla swoich klientów. Śmiech na sali. Nie dajmy się temu dziwnemu procederowi Kurde czuję się trochę burzycielem takiej ciszy w tym temacie

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów