Close

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 56

Wątek: gumy D700

conik
    Gość

Domyślnie gumy D700

Dzis sie zdziwilem strasznie...ba...wk....odberalo mi wrecz mowe
    Biore do reki D700 a tam niespodzianka przednia lewa guma (ta ze znaczkiem FX) "odlazla" ze swojej fabrycznej pozycji....kurde przeciez ta guma nawet nie jest dotykana przy foceniu...prawa reka na gripie lewa na obiektywie.
    Dbam o sprzet ale bez przesady....ale zeby takie cos? zenada.... stary D70s lepiej sie trzyma bo mu sie nie ma co odklejac
    Jak to w koncu jest serwis wymienia to na gwarancji czy nie? (aparat ma niecaly rok)

Domyślnie

No mi też d700 puchnie, ba nawet guma na N24-70/2.8 zaczyna rosnąć. Mam nadzieję że wymiana pogwarancyjna ogumienia nie będzie kosztowała np. 1000zł. Ja przed końcem gwarancji oddam i puszkę i obiektyw niech wymieniają. Może nikon powinien zmienić dostawcę gumy czy jak

Domyślnie

Conik, mi też odłazi ta guma (odkleja sie od strony złacza usb, itd). Dodatkowo guma pod kciukiem zaczyna się rozłazić i odchodzić....jak dla mnie żenada. Sprzęt za duże pieniądze i taka jakość wykonania
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

no ale przeciez to Nikon? to Canon robi plastikowe wydmuszki, nie pamietacie?

a juz bez taniej podpuchy - zdecydowanie do zrobienia. to jest stuprocentowa wada fabryczna, nie powstala z przyczyny uzytkowania.

Photoartbox
    Gość

Domyślnie

Moze za bardzo sciskacie te swoje skarby

Domyślnie

Watpię A nawet jeśli...d700 to nie jest zabawka za 1000zł, ale profesjonalny sprzęt do pracy.
    Zresztą właśnie Nikon słynie z świetnego wykonania swoich puszek. A może dotyczy to tylko starych modeli?
    Pozdrawiam, Damian Nowakowski
    1x1
    Bękarty Kolarstwa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez superkomornik Zobacz posta
    Zresztą właśnie Nikon słynie z świetnego wykonania swoich puszek. A może dotyczy to tylko starych modeli?
    Z odklejających się gum widać to taki "znak rozpoznawczy"
    W moim D700 nic się nie odkleja póki co jak zacznie to wtedy będę myślał co dalej wcześniejsze puszki jakie miałem jakoś nie cierpiały z tego względu może ręce się wam bardziej pocą przy robieniu zdjęć

Domyślnie

Moim zdaniem to zależy od samego użytkownika - tzn. od cech dot. pocenia się dłoni.
    Mi jak na razie nic się w D700 nie odkleja.

Domyślnie

Uszczelniany, super wytrzymały magnezowy korpus, z którego w warunkach studyjnych odklejają się gumowe okładziny ze względu na spocone ręce fotografa.
    Fajnie, w sumie.

A są jakieś modele, z którymi nie można nurkować i wbijać nimi gwoździ, ale za to można mieć spocone ręce?
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    A są jakieś modele, z którymi nie można nurkować i wbijać nimi gwoździ, ale za to można mieć spocone ręce?
    Nie ma

Strona 1 z 6 123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów