Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: gumy D700

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie

Można jojczyć i można pomstować o te gumy, ale prawda jest taka, że nie jest to najważniejsza rzecz w aparacie. Nikonowe gumy są bardzo dobre jeśli chodzi o ergonomię, ale faktem jest że szybko się odklejają. Pół roku używania i moje na puszce już się odklejają - niekoniecznie w miejscu gdzie akurat trzymałem aparat
    Ze szkłami jest podobnie, aczkolwiek 24-70 jest niechlubnym rekordzistą jeśli chodzi o czas życia gum - naprawdę szybko je na nim szlag trafia. Ale ogólnie na szkłach gumy żyją o wiele dłużej - często nawet przez cały ich żywot.

Przypomnę, że w NPSie raz rocznie gumy można wymienić bezpłatnie - coś w tym jest...
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

Odklejające gumy, kłopoty z autofokusem - chyba kupię drugą s5. A już byłem tak pozytywnie nastawiony.
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Hmmm, a czym sie rozni S5 od D200? Matryca, soft i... tyle? Gumy i AF te same.
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

Ale właśnie te gumy i AF jakoś w fujikach się trzymają (wiem to z praktyki bo przerobiłem już jedną s2, dwie s3 i jedną s5) a w 700 (tylko czytam- bez praktyki) że niekonicznie.
    Pozdrawiam-Rajmund

Domyślnie

W zadnym korpusie nikona nie odklejaly mi sie gumy.. D700 zrobilem juz jakies 35k i wszystko sie trzyma... czyzby to rzeczywiscie byla kwestia usera..
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta
    W zadnym korpusie nikona nie odklejaly mi sie gumy.. D700 zrobilem juz jakies 35k i wszystko sie trzyma... czyzby to rzeczywiscie byla kwestia usera..
    W moim D300 gumy zaczęły odchodzić po roku pracy i 70K zdjęć. Zrobisz drugie tyle to też możesz być niemiło zaskoczony (oby nie).
    D700 | D300 | D50 | S10-20 4-5.6 | N14-24 2.8 | S20 1.8 | N35 2.0 | N50 1.8 | N50 1.4G | S70 2.8 | SY 85 1.4 | N70-200 2.8 VRII | N18-200 3.5-5.6 VR | SB-900 | SB-600

Domyślnie

To chyba kwestia farta bo moją 700tke mam od pół roku i żadne gumy się nie odklejają , a robiłem kilka razy zdjęcia po kilka godzin w bardzo dużej wilgotności powietrza i dość wysokiej temp. oraz kilka razy na solidnym deszczu i póki co odpukać ale nic się nie dzieje

Domyślnie

Nie znasz dnia, ani godziny kiedy ci zlezą

Domyślnie

A sprawdźcie co pisze pod spodem bo u mnie na s3 i s5 MADE IN JAPAN. Może to kwestia gdzie były robione. Wiem że część sprzęty pochodziła bodajże z Tajwanu
    Pozdrawiam-Rajmund

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusfoto Zobacz posta
    A sprawdźcie co pisze pod spodem bo u mnie na s3 i s5 MADE IN JAPAN. Może to kwestia gdzie były robione. Wiem że część sprzęty pochodziła bodajże z Tajwanu
    Wszystkie D700 są made in Japan.

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów