Close

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Wątek: gumy D700

Domyślnie

Witam

Tak jak na zdjęciu http://mirroo.hostit.pl/fotografie/guma.jpg wygląda od wewnątrz słynna odklejająca się guma od D200. Wszędzie kawałeczki taśmy dwustronnej. Nawet jeśli jest ona najwyższej jakości - a chyba jest, skoro taka guma kosztuje coś koło stówki, to będąc przyklejoną takim nędznym kawałeczkiem, musi po jakimś czasie odpaść.
    nikon i nikkory oraz troszkę w:
    http://mirroo.pl/

Domyślnie

Dajcie spokoj, w samochodzie tez musicie wymieniac co jakis czas gumy, moze tu tez sezonowo poleciec na zimowkach i letnich trzeba
    A powaznie, to moze oprocz matryc z SONY, to jeszcze gumy/klej sie bierze, bo jak mialem A100 to tez dreczyla tamta puche ta przypadlosc

Domyślnie

No dobra bo jeden wątek w sprawie gum zamknięto to odszukałem kolejny i pytam, czy ktoś już sam to skleił??? i czym jeśli można to proszę wynalazców o podzielenie się tym. Tylko nie piszcie że serwis! i 200 czy też 500zł puszkę muszę mieć co sobotę a tempo pracy serwisu to jedna naprawa na 2 miesiące, tak jak naprawiali mi sb800 - wymiana palnika 2 miechy plus ślady po rozbieraniu od śrubokręta!!!! wypolerowane oczywiście jakimś badziewiem

Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 16-07-2009 o 11:01
    Moje systemy: Nikon F, D i Z, Hasselblad 503CX, Leica, Canon, Pentax, Olympus, Minolta, Rolleiflex TLR FKD, Zenity, Praktiki, ruskie dalmierze itd itd, blisko 100 szkiełek.

conik
    Gość

Domyślnie

ok masz racje....tyle ze liczylem iz w temacie moze cos drgnelo ...nie wie ceny podejscie serwisu....anyway do zamkniecia i przepraszam za rozmnazanie

Domyślnie

Więc póki wątek jeszcze otwarty to powiem że:

Cytat Zamieszczone przez Krycha Zobacz posta
    No dobra bo jeden wątek w sprawie gum zamknięto to odszukałem kolejny i pytam, czy ktoś już sam to skleił??? i czym jeśli można to proszę wynalazców o podzielenie się tym.
    Ja skleiłem kiedyś w D200. Takim gumowatym klejem UHU, to tworzyw i takich tam. Konsystencja butaprenu, ale firma UHU.

Wnioski? Da się przykleić spokojnie, nawet dobrze się trzymało. Problem jest inny - w momencie gdy gumy zaczynają odchodzić to zaczynają się rozciągać. Takich rozciągniętych praktycznie nie da się przylepić bo najzwyczajniej się nie mieszczą. Tak więc - zaczynają odchodzić - przylepiaj, bo później zostaje serwis.

Aha, puszka i w końcu trafiła do serwisu i i tak wymieniono w niej gumy, ale mój klej nie był zły, bo przede wszystkim pozwolił na ich oderwanie. Czytałem kiedyś o jakimś D2, któremu user tak mocno przykleił chałupniczo gumy, że serwis potem nie mógł ich oderwać aby dostać się do środka - i był ból :>
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456

Uprawnienia umieszczania postów