Close

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 56

Wątek: gumy D700

Domyślnie

Już teraz wiem po co zaglądam na to forum. W moim chyba też się odkleja, chociaż nie miałem wcześniej o tym pojęcia Po przeczytaniu waszych narzekań sprawdziłem swoje i widzę, że rzeczona guma jest trochę odchodząca na środku. Ale w sumie sr*m na to, jak się odklei to albo przykleję albo urwę
    peace & love

Domyślnie

Odklejające gumy, kłopoty z autofokusem - chyba kupię drugą s5. A już byłem tak pozytywnie nastawiony.
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Hmmm, a czym sie rozni S5 od D200? Matryca, soft i... tyle? Gumy i AF te same.
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

Cos ta 700tka coraz gorzej przędzie...

"Amatorzy zbudowali Arke, Profesjonalisci Titanica..."

Domyślnie

Ale właśnie te gumy i AF jakoś w fujikach się trzymają (wiem to z praktyki bo przerobiłem już jedną s2, dwie s3 i jedną s5) a w 700 (tylko czytam- bez praktyki) że niekonicznie.
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła

Domyślnie

W zadnym korpusie nikona nie odklejaly mi sie gumy.. D700 zrobilem juz jakies 35k i wszystko sie trzyma... czyzby to rzeczywiscie byla kwestia usera..
    Puszki i słoiki...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MARTINK Zobacz posta
    Cos ta 700tka coraz gorzej przędzie...
    Eee tam...gadanie. Ten korpus to rewelka mimo kulawego AWB czy tych nieszczęsnych gum (które mi akurat nie odklejają się).
    Nie oszukujmy się - nic nie jest idealne.

Domyślnie

To chyba kwestia farta bo moją 700tke mam od pół roku i żadne gumy się nie odklejają , a robiłem kilka razy zdjęcia po kilka godzin w bardzo dużej wilgotności powietrza i dość wysokiej temp. oraz kilka razy na solidnym deszczu i póki co odpukać ale nic się nie dzieje

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez skulinski Zobacz posta
    W zadnym korpusie nikona nie odklejaly mi sie gumy.. D700 zrobilem juz jakies 35k i wszystko sie trzyma... czyzby to rzeczywiscie byla kwestia usera..
    W moim D300 gumy zaczęły odchodzić po roku pracy i 70K zdjęć. Zrobisz drugie tyle to też możesz być niemiło zaskoczony (oby nie).
    D700 | D300 | D50 | S10-20 4-5.6 | N14-24 2.8 | S20 1.8 | N35 2.0 | N50 1.8 | N50 1.4G | S70 2.8 | SY 85 1.4 | N70-200 2.8 VRII | N18-200 3.5-5.6 VR | SB-900 | SB-600

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Eno, jak.
    Przecież ponoć oni tam tylko logo narysowali inaczej.
    Odklei się. Bez stresów.
    To inny choć niby taki sam aparat robiony moim zdaniem nawet z innego tworzywa i w innych fabrykach. Gumy nawet w intensywnie eksploatowanych S5 przez ponad dwa lata powycierały się, a nie odkleiły się jednak. Miałem w rękach dwie S5 mocno przechodzone.
    Choć jak widać niektórym te gumy na D700 nie odłażą. Może w środę robione były, a tym co odłażą to w poniedziałek

Strona 3 z 6 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów