Close

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Rudowłosa Jess

Domyślnie

1 bardzo mi się podoba!
    Jacek, pozdrawiam!
    D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800

Domyślnie

1. Na początku odrzuciłem. Po przeczytaniu komentarzy wróciłem i.... zostawiłem na potem.... Po kolejnych odwiedzinach znów odrzuciłem. Zatem zdjęcie dla mnie słabsze. Co jest fajne - kolorki, rzeczywiście zabawa z nasyceniem robi to zdjęcie. Ale nie na tyle, by nie przeszkadzała mi bardziej sztywna poza dziewczyny i sztuczny kadr. Nie ma tu dla mnie żadnych emocji, ani naturalności. A na pełną sztuczność - zbyt naturalistyczne otoczenie.
    2. A to zdjęcie mi się podoba. Bardzo przyjemny naturalny portrecik w zgranej całościowo tonacji. Oczywiście nie jest to może arcydzieło, ale na pewno porządna portretowa fotografia. Jedynie prawą stronę kadru bym przemyślał - jasne linie i takie cięcie...

swiatlo
    Gość

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mOSAd Zobacz posta
    1. Na początku odrzuciłem. Po przeczytaniu komentarzy wróciłem i.... zostawiłem na potem.... Po kolejnych odwiedzinach znów odrzuciłem. Zatem zdjęcie dla mnie słabsze. Co jest fajne - kolorki, rzeczywiście zabawa z nasyceniem robi to zdjęcie. Ale nie na tyle, by nie przeszkadzała mi bardziej sztywna poza dziewczyny i sztuczny kadr. Nie ma tu dla mnie żadnych emocji, ani naturalności. A na pełną sztuczność - zbyt naturalistyczne otoczenie.
    2. A to zdjęcie mi się podoba. Bardzo przyjemny naturalny portrecik w zgranej całościowo tonacji. Oczywiście nie jest to może arcydzieło, ale na pewno porządna portretowa fotografia. Jedynie prawą stronę kadru bym przemyślał - jasne linie i takie cięcie...
    Dzięki Mosad. Cieszę się z Twojego komentarza. Dużo wniósł, naprawdę...
    Jak napisałem - dziewczyna miała dość "alternatywny" rodzaj urody. Mogę to tutaj pisać, bo ona po pierwsze nie mówi po polsku, po drugie nie ma pojęcia o tym forum... Ciężko się ją fotografowało. Tak naprawdę to tylko profil był akceptowalny, i to też po odpowiedniej obróbce. Zatem wybrałem kierunek że nie będę starał się pokazać piękności, ale się skupiłem na jej efemeryczności w połączeniu z ognistą rudością jej włosów. Chciałem te dwa elementy połączyć razem i zobaczyć co z tego wyjdzie.

P.S. Dzisiaj miałem kolejną sesję z jeszcze bardziej "alternatywną" pod względem urody dziewczyną. Tym razem to nie mam pojęcia jak do tego podejść. Żadne kąty nie działały. Nie wiem co z tym zrobię. Ja dajecie sobie radę z "alternatywnymi" modelkami?

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów