1 bardzo mi się podoba!
Szukaj
1 bardzo mi się podoba!
Jacek, pozdrawiam!
D700+To16-28/2.8+T28-75/2.8+N80-200/2.8DED+N50/1.8+SB800
1. Na początku odrzuciłem. Po przeczytaniu komentarzy wróciłem i.... zostawiłem na potem.... Po kolejnych odwiedzinach znów odrzuciłem. Zatem zdjęcie dla mnie słabsze. Co jest fajne - kolorki, rzeczywiście zabawa z nasyceniem robi to zdjęcie. Ale nie na tyle, by nie przeszkadzała mi bardziej sztywna poza dziewczyny i sztuczny kadr. Nie ma tu dla mnie żadnych emocji, ani naturalności. A na pełną sztuczność - zbyt naturalistyczne otoczenie.
2. A to zdjęcie mi się podoba. Bardzo przyjemny naturalny portrecik w zgranej całościowo tonacji. Oczywiście nie jest to może arcydzieło, ale na pewno porządna portretowa fotografia. Jedynie prawą stronę kadru bym przemyślał - jasne linie i takie cięcie...
Dzięki Mosad. Cieszę się z Twojego komentarza. Dużo wniósł, naprawdę...
Jak napisałem - dziewczyna miała dość "alternatywny" rodzaj urody. Mogę to tutaj pisać, bo ona po pierwsze nie mówi po polsku, po drugie nie ma pojęcia o tym forum...Ciężko się ją fotografowało. Tak naprawdę to tylko profil był akceptowalny, i to też po odpowiedniej obróbce. Zatem wybrałem kierunek że nie będę starał się pokazać piękności, ale się skupiłem na jej efemeryczności w połączeniu z ognistą rudością jej włosów. Chciałem te dwa elementy połączyć razem i zobaczyć co z tego wyjdzie.
P.S. Dzisiaj miałem kolejną sesję z jeszcze bardziej "alternatywną" pod względem urody dziewczyną. Tym razem to nie mam pojęcia jak do tego podejść. Żadne kąty nie działały. Nie wiem co z tym zrobię. Ja dajecie sobie radę z "alternatywnymi" modelkami?
Skontaktuj się z nami