Szukaj
24355050508080135105200...
www.jswierad.pl
ujme to tak....d700 to moj pierwszy korpus nikona
nigdy w zadnym aparacie jaki mialem nic sie nie odklejalo (2 i jedno cyfrowe canony)
tak wiec mysle ze to po prostu wtopa nikona a nie wlasciwosci chemiczne moich lap
a biorac pod uwage ze odkleja sie guma ktorej sie w zasadzie nie dotyka to juz wogole zenada
wiem nie guma robi zdjecia ale wplywa na komfort i odbior marki, lubie miec sprzet czysty i zadbany
Można by taki futerał jakiś uszyć.
Jak na telefony komórkowe...
Mam koleżankę, która takie "ubranka na telefony" szyłaMoże to jest pomysł na biznes!
Nasze forum jest niezastąpione! Dzięki niemu będę bogaty!
(sorry, jest dziś gorąco, mój sprzęt w serwisie, wątek o odpadających gumach z d700 a do weekendu daleko....)
www.jswierad.pl
tak zwane technicznenajlepiej drapowane co by się nie wyślizgnął
No padaka normalnie. Mi się łapska pocą jak cholera, ale jeszcze wszystkie gumki na miejscu, ale strach pomyśleć co będzie za kilka tygodni. W każdym razie przed upływem gwarancji pomogę im się odkleić niech przyklejają nówki bo w karcie gwarancyjnej chyba nie ma wyłączenia gum z gwarancji ogólnej.
A co mnie obchodzą spocone łapy - nie jest napisane w warunkach gwarancji ,że nie można używać aparatu za pomocą rąk. Mz gumy to feler jakich mało - rozumiem po 5-6 latach, ale puszka ma parę miesięcy i gumy odpadają. Nikon powinien poprawić ten element i bezpłatnie wszystkim wymienić ogumienie.
Aż poszedłem pod lupką oględzin dokonać. Na razie wszystko OKi, (przebieg aparatu 6000 klapnięć) ale już snu spokojnego człowiek miał nie będzie.
Może te gumy się tak odklejają bo D700 taki tani byłteraz w wersji droższej za ponad 8000 zł pewnie już się nie odklejają
żenada normalnie
Ostatnio edytowane przez robin102 ; 14-07-2009 o 13:52
Można jojczyć i można pomstować o te gumy, ale prawda jest taka, że nie jest to najważniejsza rzecz w aparacie. Nikonowe gumy są bardzo dobre jeśli chodzi o ergonomię, ale faktem jest że szybko się odklejają. Pół roku używania i moje na puszce już się odklejają - niekoniecznie w miejscu gdzie akurat trzymałem aparat
Ze szkłami jest podobnie, aczkolwiek 24-70 jest niechlubnym rekordzistą jeśli chodzi o czas życia gum - naprawdę szybko je na nim szlag trafia. Ale ogólnie na szkłach gumy żyją o wiele dłużej - często nawet przez cały ich żywot.
Przypomnę, że w NPSie raz rocznie gumy można wymienić bezpłatnie - coś w tym jest...
D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek
Juz w dobie D200 bylo o tym glosno i kazdy mial nadzieje ze cos z tym zrobia a tu widac kicha, dalej jada na tych samych zasadach z klejeniem.
D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE
www.jswierad.pl
Skontaktuj się z nami