Close

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 56

Wątek: gumy D700

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez prz3mo Zobacz posta
    Nie ma
    Czyli jedynym rozwiązaniem w te upalne ostatnio dni pozostają rękawiczki.
    Takie duże, żółte, w jakich plewi się ogród najlepiej. Kolorystycznie będą pasowały przynajmniej...
    24355050508080135105200...
    www.jswierad.pl

conik
    Gość

Domyślnie

ujme to tak....d700 to moj pierwszy korpus nikona
    nigdy w zadnym aparacie jaki mialem nic sie nie odklejalo (2 i jedno cyfrowe canony)
    tak wiec mysle ze to po prostu wtopa nikona a nie wlasciwosci chemiczne moich lap
    a biorac pod uwage ze odkleja sie guma ktorej sie w zasadzie nie dotyka to juz wogole zenada
    wiem nie guma robi zdjecia ale wplywa na komfort i odbior marki, lubie miec sprzet czysty i zadbany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez conik Zobacz posta
    lubie miec sprzet czysty i zadbany
    Można by taki futerał jakiś uszyć.
    Jak na telefony komórkowe...

Mam koleżankę, która takie "ubranka na telefony" szyła Może to jest pomysł na biznes!
    Nasze forum jest niezastąpione! Dzięki niemu będę bogaty!

(sorry, jest dziś gorąco, mój sprzęt w serwisie, wątek o odpadających gumach z d700 a do weekendu daleko....)
    www.jswierad.pl

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez messer Zobacz posta
    Czyli jedynym rozwiązaniem w te upalne ostatnio dni pozostają rękawiczki.
    ...
    tak zwane techniczne najlepiej drapowane co by się nie wyślizgnął
    No padaka normalnie. Mi się łapska pocą jak cholera, ale jeszcze wszystkie gumki na miejscu, ale strach pomyśleć co będzie za kilka tygodni. W każdym razie przed upływem gwarancji pomogę im się odkleić niech przyklejają nówki bo w karcie gwarancyjnej chyba nie ma wyłączenia gum z gwarancji ogólnej.

Domyślnie

A co mnie obchodzą spocone łapy - nie jest napisane w warunkach gwarancji ,że nie można używać aparatu za pomocą rąk. Mz gumy to feler jakich mało - rozumiem po 5-6 latach, ale puszka ma parę miesięcy i gumy odpadają. Nikon powinien poprawić ten element i bezpłatnie wszystkim wymienić ogumienie.

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Aż poszedłem pod lupką oględzin dokonać. Na razie wszystko OKi, (przebieg aparatu 6000 klapnięć) ale już snu spokojnego człowiek miał nie będzie.
    Może te gumy się tak odklejają bo D700 taki tani był teraz w wersji droższej za ponad 8000 zł pewnie już się nie odklejają
    żenada normalnie
    Ostatnio edytowane przez robin102 ; 14-07-2009 o 13:52

Domyślnie

Można jojczyć i można pomstować o te gumy, ale prawda jest taka, że nie jest to najważniejsza rzecz w aparacie. Nikonowe gumy są bardzo dobre jeśli chodzi o ergonomię, ale faktem jest że szybko się odklejają. Pół roku używania i moje na puszce już się odklejają - niekoniecznie w miejscu gdzie akurat trzymałem aparat
    Ze szkłami jest podobnie, aczkolwiek 24-70 jest niechlubnym rekordzistą jeśli chodzi o czas życia gum - naprawdę szybko je na nim szlag trafia. Ale ogólnie na szkłach gumy żyją o wiele dłużej - często nawet przez cały ich żywot.

Przypomnę, że w NPSie raz rocznie gumy można wymienić bezpłatnie - coś w tym jest...
    D3Hs, N50/1.2 G, SB-1000 + platynowy stołek

Domyślnie

Juz w dobie D200 bylo o tym glosno i kazdy mial nadzieje ze cos z tym zrobia a tu widac kicha, dalej jada na tych samych zasadach z klejeniem.
    D700,D200, F100, F, F2, F3, EL, FE2, Nikkormat FT2, Nicca Tower, Canon A1, F1, FTb, Olympus E1, OM1, OM10, Kodak 35, Pentax SP2, ME, Ricoh KR, 500G, Fuji i ZenitE

Zbanowany
    Miasto

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sprocket Zobacz posta
    Juz w dobie D200 bylo o tym glosno i kazdy mial nadzieje ze cos z tym zrobią,a tu widac kicha, dalej jada na tych samych zasadach z klejeniem.
    Było było, nawet do nich pisałem i dalej KUPA, a Fuji S5 się nie odklejają, cuda czary normalnie
    Ostatnio edytowane przez ekonet ; 14-07-2009 o 18:16 Powód: pis. (Nich->nich)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robin102 Zobacz posta
    Było było, nawet do Nich pisałem i dalej KUPA, a Fuji S5 się nie odklejają, cuda czary normalnie
    Eno, jak.
    Przecież ponoć oni tam tylko logo narysowali inaczej.
    Odklei się. Bez stresów.
    www.jswierad.pl

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów