Close

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 48 z 48

Wątek: D 700x

Domyślnie

Ot poprostu będę potrzebował dodatkowej puszki. O S3 i S5 mniej więcej wiem czego się spodziewać. Bardzo odpowiada mi zwłaszcza ich dynamika bo prześwietlenie bieli praktycznie o 1,5 przysłony nie powoduje problemu z wyciągnięciem zdjęcia a takie przypadki zwłaszcza na ślubach przy plenerach i reportażach są dość częste Dzięki temu nie muszę wybierać gdzie ma być dobrze w jasnych czy ciemnych partiach. Natomiast boli mnie trochę szybkość af i szybkość zapisu zwłaszcza przy reportażu. W pozostałych przypadkach jest to dużo mniejszy problem. Stąd moje pytanie o porównanie dynamiki w obu aparatach. Choć po przeczytaniu ostatnio postów o błędach af w 700 trochę mój optymiz przygasł. Reasumując jeśli dynamika będzie poruwnywalna a af i zapis szybszy to chyba się zdecyduję aczkolwiek właśnie tą dynamikę stawiam na 1 miejscu.
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez olaula Zobacz posta
    Witam, wszystkich...mam malutka prośbę co prawda nie na temat, ale nie moge nigdzie znaleść, może znajdzie sie dobra duszyczka i podpowie bo stanąłem z robotą. Chodzi mi o Capture NX 1.3 link do pobrania
    http://support.nikontech.com/app/ans...id/61#Anchor-9
    Amatorzy – martwią się o sprzet. Profesjonaliści – martwią się o pieniądze. Mistrzowie – martwią się o światło.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez plusfoto Zobacz posta
    Reasumując jeśli dynamika będzie poruwnywalna a af i zapis szybszy to chyba się zdecyduję aczkolwiek właśnie tą dynamikę stawiam na 1 miejscu.
    Dynamika jest porównywalna, tylko te aparaty różnią się charakterem - w D700 można bardzo dużo wyciągnąć z cieni, w S3/5 można bardzo dużo odzyskać ze świateł. Jest to konsekwencja różnych sposobów na osiągnięcie dużej rozpiętości - w D700 są to fotocele o dużej powierzchni + doskonała taktyka walki z szumem, w S3/5 są to zdublowane fotocele o różnej czułości.

Domyślnie

w D700 istnieje świetnie działające ADL który chroni światła. Ja przy szybkich akcjach kiedy nie mam czasu bardzo dokładnie kontrolować ekspozycji a są silne kontrasty, zdaję się całkowicie na ADL albo ADL + korekta -1/3EV na stałe i mam problem przepałów praktycznie z głowy.
    N16-35/N24-70/N70-200VR2/N24/N105VR/N400VR/Z40/Z24-120S/Z70-200S/V16/TT75/T28-75G2
    D800/D500/D4s/Z6/Z63/Z9

pozdrawiam
    Paweł

Domyślnie

Bardzo, bardzo Ci dziekuję już ciągnę....pytałem jeszcze o konwerterek rawów z D700 do d3 było cos takiego...

Domyślnie

czytaliscie ostatni wpis na stronie Thoma Hogana

July 7--After writing about my updated predictions (now since moved to the 2009 News Archive page), I received a lot of feedback, plus several new hints from people I trust. I'm pretty sure of the D3000 and D300s, as I mentioned. But people I trust now tell me that a D700x won't be as late in the year as I suggest (I mentioned November).

Domyślnie

poszczekamy - zobaczymy
    Pozdrawiam-Rajmund
    Dwie puszki, dwie lampy i trochę szkła
    Usunięto komercyjną stopkę - regulamin forum!

Zbanowany
    Miasto
    Wrocław Psie Pole, psia mać !

Domyślnie

Szybciej szybciej poproszę tego D700X z filmami to może genialny w swej prostocie D700 stanieje wreszcie celem zakupu drugiego

Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345

Uprawnienia umieszczania postów