Close

Strona 31 z 47 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 301 do 310 z 469

Domyślnie

Rowniez mialem problemy z F. Moze ze dwa, trzy razy. Nie wysylalem do serwisu.
    W moim przypadku wystarczylo wylaczyc aparat (raz czy dwa musialem wyjac baterie). Odlaczyc obiektyw (kit 18-105), podlaczyc zpowrotem i juz. Od ok 3 miesiecy i ponad 2 tys. fotek nie mialem zadnych problemow, rowniez z dwoma innymi szklami - 18-200 i 50 1.8D.

Err tez przydazyl sie raz czy dwa. Po wylaczeniu, juz nie pamietam czy musialem wyjac baterie, wszystko wrocilo do normy. Karty Sandisk Extreme III 4gb nie wymienialem i nadal ja uzywam.
    Na innych kartach pamieci tez nic dziwnego sie nie dzialo. Mam nadzieje, ze to byly chwilowe kaprysy.
    Na razie, mimo wszystko ciesze sie, ze kupilem D90.

pozdrawiam,
    Andrzej
    Ostatnio edytowane przez -kamien- ; 01-07-2009 o 12:07

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez malysan Zobacz posta
    Moja propozycja jest taka
    - włożyć i nie wyciągać (fotki zgrywać po kablu), aby nie uszkodzić karty mechanicznie przy wkładaniu i wyjmowaniu
    nie wiem czy jest to najlepszy pomysl
    poszukaj w archiwum - juz nie raz pisano o tym jak to body uleglo uszkodzeniu
    po podlaczeniu kablem USB do kompa...

lepiej chyba jednak spierniczyc karte niz body prawda?
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    nie wiem czy jest to najlepszy pomysl
    poszukaj w archiwum - juz nie raz pisano o tym jak to body uleglo uszkodzeniu
    po podlaczeniu kablem USB do kompa...

lepiej chyba jednak spierniczyc karte niz body prawda?
    właściwie to znalazłem masę rad żeby nie podłącząć bo się uszkodzi (bez opisu w jaki sposób następuje uszkodzenie ) , jeden temat o tym że ktoś sobie na kabelek nadepnął, D80 rąbneło o ziemię i uszkodziło się gniazdo usb.
    Podaj proszę linka do jakiegoś wątku który opisuje w jaki sposób uszkadza się body? Z góry dziękuję
    Pozdrawiam Wojtek

Domyślnie

Musze sie pochwalic ze po raz pierwszy mialem blad F-- przy moim D90.....
    Zdarzyl sie podczas pleneru w gorach Connemara w zachodniej Irlandii i przy duzej wilgotnosci.....wczesniej nigdy go nie mialem....
    Wniosek.....wilgoc??!
    Po wylaczeniu i wlaczeniu aparatu wszystko wrocilo do normy. Zawsze w torbie mam torebke wchlaniajaca wilgoc.....
    Zaznaczam ze obiektyw byl z metalowym bagnetem Tamron 17-50,2.8....

Domyślnie

właściwie to przy częstym wkładaniu i wyjowaniu karty złącze w body też się zużyje/uszkodzi

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez lechtom Zobacz posta
    właściwie to przy częstym wkładaniu i wyjowaniu karty złącze w body też się zużyje/uszkodzi
    Przy częstym robieniu zdjęć migawka też się zużyje, więc najlepiej tylko patrzeć przez wizjer i zapamiętywać obrazki

Domyślnie

właściwie to znalazłem masę rad żeby nie podłącząć bo się uszkodzi (bez opisu w jaki sposób następuje uszkodzenie ) , jeden temat o tym że ktoś sobie na kabelek nadepnął, D80 rąbneło o ziemię i uszkodziło się gniazdo usb.
    Podaj proszę linka do jakiegoś wątku który opisuje w jaki sposób uszkadza się body? Z góry dziękuję
    chociazby TU
    wiecej nie chce mi sie szukac, ja uzywam czytnika.

no o czyms takim to jeszcze nie slyszalem, ale podobno metalowa kuleczke tez da sie zapsuc
    I'm a photographer, I make people immortal. What's Your superpower?

Domyślnie

I co w zwiazku z tym? Moglbys podac jakies rozwiazanie tego "problemu".

pozdrawiam,

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sote Zobacz posta
    chociazby TU
    wiecej nie chce mi sie szukac, ja uzywam czytnika.

no o czyms takim to jeszcze nie slyszalem, ale podobno metalowa kuleczke tez da sie zapsuc
    Ok przeczytałem watek o podłączaniu prze kabel. wniosek jest jeden : jak pucha nie ma gwarancji to nie warto ryzykować i podłączać.
    A to czy uznają gwarancję czy nie to inna bajka.
    Pozdrawiam Wojtek

Gaduła Awatar SlaWasII
    Miasto
    malownicza wieś Słocina, co to już jej ni ma...
    Wpisów
    37

Domyślnie

A to czy uznają gwarancję czy nie to inna bajka.
    Jest to bardzo ważna bajka!
    Dlaczego mają nie uznać? Nikon robi swoje komputery ze swoimi gniazdami USB, czy raczej jest to standard złącza, którego nie da się za bardzo wsadzić w nic innego jak tylko w gniazdo USB?! Pytanie retoryczne. Jeśli używasz oryginalnego kabla i standardowego gniazda USB, to nie mają wyjścia - muszą uznać. Chyba, że wsadzałeś wtyczkę przy pomocy młotka, a wyciągałeś obcęgami...

Nawiasem mówiąc, nie używam USB odkąd skończyła się gwarancja na body. Ciekawe kiedy wsadzą do puszek jakiegoś bluetootha...
    Зоркий 4 | ЛОМО-компакт-автомат | Prakitica MTL50 | D60 | D80 | kilka słoików | Nokia... Szczyt marzeń: D500 | 24-70/2.8

Strona 31 z 47 PierwszyPierwszy ... 21293031323341 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów