Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Domyślnie BMX - Alex, wallride...

Dawno nic nie wrzucałem, a dużo się na forum wymądrzałem. Żaby nie było, wrzucam nową pracę. Mam nadzieję że się spodoba.

Domyślnie

Mnie nie powaliło. Szczególnie brak ostrości przy portrecie po prawej. Czyżby AF na papierosa? Jeśli tak to słabo to widać.
    NIKON D300 | N16-85/3.5-5.6VR | N50/1.8 | N70-300/3.5-5.6VR | SB900
    fusbo.blogspot.com

Domyślnie

To po lewej ma świetny kadr, ale imo brakuje dopału - byłoby dużo dynamiczniejsze. Tego po prawej nie czaje

Domyślnie

Oczywiście miałem pioruny ze sobą, chiałem dopalić lampą, ale. Była godzina 14. Miałem przy przesłonie 11, czas około 1/800 a iso 200. Nie znam jeszcze aparatu który podołałby synchronizacji w takich warunkach (znam d70s, ale sprzedałem, a żałuję, bo jego synchronizacja jest najlepsza na świecie). Poza tym było by nudno z tymi błyskami dla mnie, bo od sporego czasu nei zrobiłem zdjęcia bez lampeczki, a tu mam, i jestem z eisbie dumny. Codo prawego. Faktycznie nei jest mistrzem ostrości, ale podoba mi się same w sobie. Nadaje klimatu i tworzy według mnie jedna i spójną całość. Żeby nie było że bezmyślnie połączyłem kadry, było to absolutnie przemyślane

Domyślnie

Z tymi czasami to rzeczywiście jest problem... też to mam :/ ja się ratuje tym, że robię po prostu późnym popołudniem/wieczorem ale w szare filtry trzeba będzie i tak zainwestować...
    Żeby nie było - lewe mi się naprawdę podoba, tylko uważam, że z lampą byłoby dynamiczniej ale to tylko moje zdanie.

Domyślnie

triczek fajny, kadr tez, obrobka takze ale zdecydowanie brakuje dopalki - na spodniach / rowerze szczegolnie

prawa strona - nieostre - chyba nie trzeba pisac nic wiecej

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzybecki Zobacz posta
    Oczywiście miałem pioruny ze sobą, chiałem dopalić lampą, ale. Była godzina 14. Miałem przy przesłonie 11, czas około 1/800 a iso 200. Nie znam jeszcze aparatu który podołałby synchronizacji w takich warunkach
    Widać nie poznałeś możliwości swojej puszki do końca. Istnieje coś takiego jak synchronizacja z krótkimi czasami migawki. Opcja ustawiana jest z poziomu puszki i działa z sabinami SB-600 wzwyż. Oczywiście zmniejsza się moc lampy, ale do dopalania wystarczy.
    Zresztą z tego co pamiętam funkcja ta dostępna już była od modelu D70 w górę, więc to nowość nie jest
    Także sprawdź i next time wypróbuj w praktyce.

Pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Endryou Zobacz posta
    Widać nie poznałeś możliwości swojej puszki do końca. Istnieje coś takiego jak synchronizacja z krótkimi czasami migawki. Opcja ustawiana jest z poziomu puszki i działa z sabinami SB-600 wzwyż. Oczywiście zmniejsza się moc lampy, ale do dopalania wystarczy.
    Zresztą z tego co pamiętam funkcja ta dostępna już była od modelu D70 w górę, więc to nowość nie jest
    Także sprawdź i next time wypróbuj w praktyce.

Pzdr

Sprawdzales to w praktyce ?
    Przy pelnym sloncu, w poludnie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez theQ Zobacz posta
    Sprawdzales to w praktyce ?
    Przy pelnym sloncu, w poludnie ?
    A przede wszystkim po radiu? (nie wliczam nowych PW, bo jeszcze nie ma do Nikona)
    D90 | 10-20 16-85 18-70 | SB-28 | Olympus XA2 Smiena Symbol
    Góry i inne

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów