Close

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 23

Mieszany widok

Poprzedni post Poprzedni post   Następny post Następny post

Domyślnie BMX - Alex, wallride...

Dawno nic nie wrzucałem, a dużo się na forum wymądrzałem. Żaby nie było, wrzucam nową pracę. Mam nadzieję że się spodoba.

Domyślnie

Mnie nie powaliło. Szczególnie brak ostrości przy portrecie po prawej. Czyżby AF na papierosa? Jeśli tak to słabo to widać.
    NIKON D300 | N16-85/3.5-5.6VR | N50/1.8 | N70-300/3.5-5.6VR | SB900
    fusbo.blogspot.com

Domyślnie

To po lewej ma świetny kadr, ale imo brakuje dopału - byłoby dużo dynamiczniejsze. Tego po prawej nie czaje

Domyślnie

Oczywiście miałem pioruny ze sobą, chiałem dopalić lampą, ale. Była godzina 14. Miałem przy przesłonie 11, czas około 1/800 a iso 200. Nie znam jeszcze aparatu który podołałby synchronizacji w takich warunkach (znam d70s, ale sprzedałem, a żałuję, bo jego synchronizacja jest najlepsza na świecie). Poza tym było by nudno z tymi błyskami dla mnie, bo od sporego czasu nei zrobiłem zdjęcia bez lampeczki, a tu mam, i jestem z eisbie dumny. Codo prawego. Faktycznie nei jest mistrzem ostrości, ale podoba mi się same w sobie. Nadaje klimatu i tworzy według mnie jedna i spójną całość. Żeby nie było że bezmyślnie połączyłem kadry, było to absolutnie przemyślane

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzybecki Zobacz posta
    Oczywiście miałem pioruny ze sobą, chiałem dopalić lampą, ale. Była godzina 14. Miałem przy przesłonie 11, czas około 1/800 a iso 200. Nie znam jeszcze aparatu który podołałby synchronizacji w takich warunkach
    Widać nie poznałeś możliwości swojej puszki do końca. Istnieje coś takiego jak synchronizacja z krótkimi czasami migawki. Opcja ustawiana jest z poziomu puszki i działa z sabinami SB-600 wzwyż. Oczywiście zmniejsza się moc lampy, ale do dopalania wystarczy.
    Zresztą z tego co pamiętam funkcja ta dostępna już była od modelu D70 w górę, więc to nowość nie jest
    Także sprawdź i next time wypróbuj w praktyce.

Pzdr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Endryou Zobacz posta
    Widać nie poznałeś możliwości swojej puszki do końca. Istnieje coś takiego jak synchronizacja z krótkimi czasami migawki. Opcja ustawiana jest z poziomu puszki i działa z sabinami SB-600 wzwyż. Oczywiście zmniejsza się moc lampy, ale do dopalania wystarczy.
    Zresztą z tego co pamiętam funkcja ta dostępna już była od modelu D70 w górę, więc to nowość nie jest

Pzdr

Sprawdzales to w praktyce ?
    Przy pelnym sloncu, w poludnie ?

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez theQ Zobacz posta
    A przede wszystkim po radiu? (nie wliczam nowych PW, bo jeszcze nie ma do Nikona)
    D90 | 10-20 16-85 18-70 | SB-28 | Olympus XA2 Smiena Symbol
    Góry i inne

Domyślnie

Sprawdzałem, ale to były foty czysto testowe czy to wogóle działa. Oczywiście CLS czyli sabina wyzwalana wbudowaną. Działa bezproblemowo z każdym czasem jaki sobie ustawisz. Żeby wzmocnić moc lampy należy bawić się zoomem błyskograta, ale tego chyba nie musi tłumaczyć taki amator jak ja, takim wyjadaczom

Cytat Zamieszczone przez Bjania Zobacz posta
    A przede wszystkim po radiu? (nie wliczam nowych PW, bo jeszcze nie ma do Nikona)
    A tego nie wiem. W tym temacie jestem zielony.

Niedawno była dyskusja na temat synchronizacji z krótkimi czasami:
    http://www.forum.nikon.org.pl/showthread.php?t=103616

Pzdr

Domyślnie

zerknij na exify moich ostatnich rolkowych
    może i na f11 i czasie 1/800 byłoby cięzko- ale kto lubi taka pogode na foty i ostrą jazdę

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Endryou Zobacz posta

Pzdr
    Widać nie poznałeś możliwości słońca w południe. Jeszcze nie wymyślono puszki która ma synchronizacje z błyskiem 1/3000. Zamiast mnie obrażać, wyjdz w południe na balkon. Co do możliwości swojej puszki, faktycznie wciąż je poznaję, ale na tyle znam ją że w południe zdjęcia nie zrobie z lampą. I wiem że wspomniany przez Ciebie Nikon d70 ma całkiem inną migawkę niż nikon d300. I faktycznie jeżeli chodzi o synchronizację, d70 jest lepsza, ale nawet z synchronizacją d70 nie dał bym rady w tych warunkach.

Kuba, dzięki za obronę

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów